Uncategorized

Zwanger na miskramen

2 juni 2016

Eindelijk, een babytje in mijn buik wat blijft zitten, groeit en het goed doet. Dit is voor ons zo speciaal en bijzonder.

Een wonder is het altijd maar wanneer je te maken hebt gehad met miskramen en dan niet 1 maar wel 5 is alles gewoon anders. Ik zal nooit vergeten hoe het is om in die put van ellende en verdriet te zitten, nooit. Die vlieger van “kijk mij gezellig zwanger zijn en alle shit ben ik vergeten” gaat voor mij niet op. Angst en vertrouwen zijn de sleutelwoorden in deze zwangerschap.  Iedere dag moet ik hardop tegen mezelf zeggen dat ik vertrouwen heb in mijn lijf en in deze zwangerschap. Ik moet hardop zeggen dat het goed komt en dat dit kindje er komt. Wanneer ik dit niet doe, neemt binnen twee minuten de angst het over en kan ik alleen maar in doemscenario’s denken. Dat staat nog los van de nachtmerries die ik heb.

Ik heb er alles aan gedaan om opnieuw een kindje te mogen dragen.  Mijn voeding en drinkgewoonten veranderd. Ik ben gaan sporten.  Ik heb alle stoffen uit mijn leven verbannen die hormoonverstorend zijn zoals fluoride in tandpasta, siliconen en parabenen in shampoos en cosmetica, giftige metalen die in deodorant zitten.  Alles heb ik weg getyft en voor honderden euro’s aan alternatieve in de natuurwinkel gekocht. Mijn vader wees mij erop dat er een wiegje klaar moest staan zodat het kindje zich welkom zou voelen. Sinds november vorig jaar staat er een opgemaakt wiegje klaar op de potentiele nieuwe babykamer. Inderdaad, ik werd zwanger en dit kindje blijft. Eindelijk is het gelukt! Zal het hier allemaal door komen? Zijn het toch de medicijnen? In het ziekenhuis durven ze het niet te zeggen want de tweede en alles bepalende diagnose is nooit gesteld. Wanneer je wens zo sterk is word je vanzelf wel een beetje loco. En ik weet dat zoveel vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen en miskraamproblematieken dit ook hebben. Je praat je zelf dingen aan die er misschien wel voor zouden kunnen zorgen dat het lukt. Schaam je hier niet voor. Er zijn maar weinig mensen die echt weten hoe jij je voelt.

En dat brengt mij bij het volgende. Schrap alle mensen uit je leven die jouw energie verzieken met hun “nep” interesse.  Je hebt ze niet nodig en ze staan je alleen maar in de weg. Ik spreek uit eigen ervaring. Bij elke miskraam werd ik overspoeld door whatsappjes met steunbetuigingen. Er zit dan toch zo’n iemand bij die je eigenlijk nooit spreekt , niet een echte vriendin is maar wanneer er strond aan de knikker zit er als de kippen bij is om je uit te horen over de ellende die je doormaakt. Het meest bijzondere is dat nu ik zwanger ben, dezelfde het niet kan opbrengen om ons te feliciteren. Opeens lukt het dan niet om een whatsappje te typen en te versturen.  Pijnlijk maar waar.

Echt oprecht blij zijn voor een ander is moeilijk, sommige mensen kunnen het gewoon niet opbrengen om iemandanders het geluk te gunnen.  Ik besteed er geen aandacht  aan. Ik bewaar mijn energie lekker voor mij en mijn baby.

Focus op dingen die je gelukkig maken wanneer je kinderwens (nog) niet in vervulling lijkt te gaan. Het leidt je even af van je obsessie. Je kan wel 10 keer per jaar op vakantie gaan, de Zara leeg kopen en elke week een fles champagne aan je bek zetten maar dat brengt je niet dichter bij je droom. Put geluk uit jezelf, doe dingen waardoor je trots op jezelf bent. Ik kreeg dat gevoel van mijn gezin en door het sporten, mijn echte vriendinnen en mijn familie.

Graag wil ik alle lieve mensen bedanken die zo ontzettend hebben meegeleefd op de blog en Instagram. Ook al is het geen persoonlijk contact, krijg ik er toch zoveel positieve energie van. Thanks lieverds!!

Voor alle lieve vrouwen die nog zo hard bezig zijn, ik denk aan jullie. Op Pinterest kan je hele mooie quotes vinden over miskramen en vruchtbaarheidsproblemen. Ik heb er altijd veel steun uit kunnen halen, ik deel er hier een aantal.

Het allerbelangrijkst, geeft niet op!

Liefs,

Jenn

 

Een reactie op “Zwanger na miskramen

  1. Ik heb net mijn 4e miskraam achter de rug en als ik dan denk aan jou en jullie mooie Rebel geeft het me zoveel kracht om door te gaan. Ook wij hebben al een gezonde dochter, met wie het in 1x raak was en alles goed is gegaan.

    Ik wil zeggen: Wat ben je sterk!
    Maar zelf vind ik het vaak juist lastig als mensen dat tegen mij zeggen, het is niet dat ik een keuze heb….

    Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *