Personal

20 weken echo

5 juli 2016

Tien teentjes, tien vingertjes, alles erop en eraan! Ons meisje is prachtig, gezond en groeit als kool. Ik blijf het iets magisch vinden. Zwanger mogen zijn is echt het meest bijzondere wat ik ooit heb meegemaakt.

Ik voelde mij vrij ontspannen voor de 20 weken echo maar op het moment suprême kwamen de zenuwen. Lig je dan. We hielden elkaars klamme handjes vast (lees: we knepen elkaar bijna fijn) en keken stilzwijgend toe. Zit de aorta er wel? Zijn de bloedvaatjes goed? Hartje? Grote en kleine hersentjes. Is het ruggetje mooi dicht?! Maagje, niertjes, is de navelstreng goed ontwikkeld? Het zweet breekt je gewoon uit wanneer je er aan denkt dat dit alles zo niet vanzelf sprekend is. Ik besef mij dat zo goed. De hele ontwikkeling van nieuw leven in je buik gebeurd gewoon vanzelf. De natuur gaat helemaal haar eigen gang en er is weinig wat je daar aan kunt doen. Hoop en vertrouwen hebben dat alles goed mag gaan. Iets wat zo moeilijk voor ons is geweest. Toch wint de trauma het niet van de hoop. Hoop doet leven en nieuw leven groeit nu in mij. Onze dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken, overweldigend gewoon. Het is moeilijk te beseffen, zo vaak ging het mis maar nu komt alles goed. Ik denk dat ik het pas echt geloof als ze in mijn armen ligt. Het is een prachtige mijlpaal in een zwangerschap. Je bent alweer op de helft en de grootste risico’s en angsten kun je achter je laten. Ik voelde mij zo emotioneel. Het was zo’n ontlading om te horen dat alles er perfect uitzag. Alsof iemand 20 weken lang mijn keel dicht geknepen had, eindelijk los liet en ik weer lucht kreeg. De angst die van mij afviel was blijkbaar zo’n zware last geweest dat ik het niet eens meer door had. Je verdoofd jezelf met hoop en vertrouwen en knalt gewoon door met alle dagelijkse dingen. Een positieve mindset hield mijn angst op de achtergrond maar al die tijd was het zo sterk aanwezig.  En nu, lucht! Ik kan letterlijk opgelucht adem halen. Voor mij begint het genieten nu pas echt!


Ons meisje! 20 weken echo

Achja, die kwaaltjes. Dat pukkelige voorhoofd vind ik nog het ergst. Maar ik denk dan echt fack it. Er groeit een meisje in mijn buik en ik heb daar alle kwaaltjes van de wereld voor over. Jammer van de bekkenklachten maar daar kan ik aardig mee dealen. Goed rekening houden met mijn dagindeling en blijven sporten om de boel sterk te houden. Aan de chronische vermoeidheid ben ik al gewend. Het elke avondinjecties zetten went absoluut niet. Waar ik wel aan kan wennen is mijn nieuwe cupmaat! Van AA-75 naar een 75-B is zo vervelend nog niet. Ik heb zelfs nieuwe bh’s moeten kopen! Nu kan ik uit ervaringzeggen dat het straks met borstvoeding naar een C gaat en aan het einde van de rit is de boel zo leeg gelurkt dat ik eindig op min AA. Tja, lekker belangrijk. Not!


Super leuke Noppies collectie!

 


trotse grote zus!

 

Ik heb de bakken met Peach haar babykleertjes doorgespit. Geweldig om alles weer na zo’n lange tijd in je handen te hebben. Zoveel mooie herinneringen, bizar gewoon.  Ik maakte alleen de conclusie weinig kleine maatjes meer te hebben. Haar eerste pakjes heb ik bewaard maar die wil ik niet voor haar zusje gebruiken. Ik moet dus wel shoppen, arme ik. Op wat leuke losse items in de stad na was er bar weinig te vinden in maat 50/52.  Online ben ik super goed geslaagd bij Noppies. Toen Peach baby was vond ik de collectie van Noppies  niet leuk en nu heb ik geloof ik de halve collectie. Super goed geslaagd en vast nog lang niet uit geshopt. Peach vond het heel leuk om mama te helpen met de nieuwe kleertjes van haar zusje op te vouwen. Daar sta ik dan op een afstandje naar te kijken en besef mij ineens zoveel dingen. Ze krijgt gewoon een zusje, mijn lieve kleine mini is opeens zo groot. Wat geniet ik van zulke momentjes . Onze one of a kind Peach en haar babyzusje opkomst. Wat voel ik mij rijk!


Peach heeft opeens een interesse voor babyflesjes. Zo lief!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *