Personal

Baby November #6

31 oktober 2016

Preggo update – de echte laatste loodjes

Al 37 weken succesvol zwanger. Ik kan alleen maar zeggen dat ik daar super dankbaar voor ben en het besef dat ik straks weer mama mag worden is overweldigend.

Het kan nu echt ieder moment gaan gebeuren. Peach kwam een week te vroeg en wie weet zijn wij over twee weekjes dus al met zn viertjes. Ik reken nergens op want het ligt al in de sterren vast wanneer ze komt. Ik voel me super goed. De controles zijn steeds goed, mijn bloeddruk is ook bizar stabiel en onze kleine meid ligt er al helemaal klaar voor. Omdat ze al goed is ingedaald heb ik helemaal geen last meer van mijn maag (jeeej) Ik slaap nog steeds als een roos en alle voorbereidingen zijn getroffen. Ik wilde nog wel eens wakker liggen van de dingetjes die nog moesten gebeuren maar het lijstje is af en dat geeft rust. Koffertje staat klaar. Geboorteplan is in vijfvoud uitgeprint, telefoonnummer van onze lieve kraamhulp onder favorieten gezet, ziekenhuisoutfits on point, laatste brazilian wax gehad – Ik ben er klaar voor!


alles weer goed! Zou dit mijn laattse VK check zijn geweest? Ik hoop stiekem van wel!

Ik heb alleen enorme bekkenpijn aan het einde van de dag en dat nekt me. In mijn buik  rommelt het al behoorlijk . Vreemde krampen en steken, vleugje misselijk, soms weer bizar moe. Wanneer Peach een peuter-puber bui heeft, heb ik daar weinig kracht voor. Ja, Peach kan ook een pain in the ass zijn maar eigenlijk mogen wij niet klagen. Ze is echt een heel makkelijk, wijs en zelfstandig meisje. Vaak vraagt ze hoe het met mijn buik gaat en knuffelt mij erg veel. Ze is zich er heel bewust van dat de baby nu echt bijna komt. Ze voelt het gewoon en dat merk ik aan haar, dat vind ik zo speciaal. Papa kan eigenlijk ook niet wachten en is veel bij ons thuis om nog even te genieten van het feit dat we met z’n drietjes zijn.  PP is zelfstandig ondernemer en kan dus zelf bepalen wanneer hij naar de zaak gaat of niet.  Dat is echt een luxe voor ons gezin. Op dit  moment werkt hij nog maar 3 dagen. Hij helpt mij echt met alles. Het huishouden, Peach, boodschappen doen, uitstapjes. Zonder zijn hulp waren de laatste loodjes echt minder leuk geweest. Doordat ik veel minder (bijna niets) zelf hoef te doen kan ik echt genieten, rust nemen en mijn energie gebruiken voor leuke dingen.  Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor!


mijn steun en toeverlaat, rots in de branding – team Rijs

genieten van de momentjes met zn drietjes.

Verlof

Zoals ik al aankondigde ga ik met blog en instagram verlof.  Ik zal tot de komst van ons nieuwe mini meisje geen blogs meer posten en (heel veel) minder actief zijn op instagram. In mijn agenda is de maand november geblokt. Geen dates, etentjes, verjaardagen en andere “moetjes” meer. Ik wil de laatste weken echt nog heel bewust en intens genieten van Peach en het feit dat ik zo’n heerlijke dikke buik met een wondertje erin draag. Social media en veel met mn kop achter de laptop zitten vind ik een enorme stoorzender. Er staat zo iets magisch te gebeuren. Ik zou het mezelf niet kunnen vergeven als ik alleen maar met internet bezig zou zijn en “tussen door” even moet bevallen. Ik wil de komst van ons meisje met elke vezel in mijn lichaam bewust meemaken. Niet afgeleid worden door social media en vooral heel erg genieten. Ik zal zeker nog  leuke momentjes blijven  delen op mijn instagram maar van 90% actief zijn wordt het misschien nog maar 30%.  Sorry als ik minder of niet reageer. Ik vind het heel belangrijk om nu alle aandacht aan Peach, de baby en mezelf te geven en mij voor te bereiden op alles was komen gaat. Natuurlijk kun je baby-spam verwachten en zal ik na de geboorte van onze mini het bloggen weer oppakken en jullie over alles bijpraten!

 

 

Q&A time!

Ga er voor zitten en lees gezellig mee!

Doe jij aan sport en let je op voeding? Is deze zwangerschap anders? @xalizz

Tot 22 weken heb ik 2x pw gesport met een personal trainer. Daarna kreeg ik te veel last van pijntjes. Ik koos er voor om vooral te blijven wandelen en fietsen maar dat lukt de laatste weken ook niet meer. Nu doe ik bekkenoefeningen.  Ik heb veel op mijn voeding gelet en vooral op wat ik drink (alleen water en 1x pw een latte) Ik heb wel super veel zin in zoet en eet daardoor veel meer suiker dan dat ik normaal zou doen.  IJs, taart en koek, love it! Na mijn bevalling is suiker weer een no-go om back in shape te komen en weer fit te worden.  Deze zwangerschap is zeker anders omdat ik het door de miskramen die ik heb meegemaakt heel anders heb ervaren. Veel meer angst en spanningen en daardoor is genieten heel lang niet aan de orde geweest. Fysiek vind ik het zwaarder omdat ik nu ook voor Peach moet zorgen. Ik mag eigenlijk niet zeuren want net als bij Peach heb ik totaal geen last van zwangerschapkwaaltjes gehad op vermoeidheid en wat (mini) pukkeltjes op mijn voorhoofd na. De laatste weken voel ik mij zelfs op m’n best. Gefocust, fit, energiek, dat had ik tijdens mijn zwangerschap van Peach precies het zelfde!

 

Hoe zijn jullie op de naam Peach gekomen en zijn jullie er al over uit hoe BabyNovember gaat heten? @melanienaomielens

Peach is vernoemd naar het Prinsesje uit de Super Mario games, Princess Peach. Gamen is grote passie van papa en een oude hobby van mama. Je kan wel raden wat wij op onze eerste date hebben gedaan. Ik geloof dat we het 6 uur in de ochtend hebben zien worden. Als jong meisje vond ik de naam Peach door de Super Mario spelletjes helemaal geweldig. Ik droomde ervan om ooit een dochtertje te mogen krijgen en haar zo te noemen. Maarja, vind maar eens een man die dat ook leuk vindt?! Laat mijn man nou net die gene zijn! Een mega fan en verzamelaar van bijna alles wat met  retro videogames te maken heeft!
Toen ik de naam Peach voorstelde was het voor hem dan ook meteen een YES! Even waren we bang voor de meningen van anderen. Is het niet te apart? Ben je 40, heet je Peach – Nee. Peach is gewoon een one of a kind naam en wij zijn er super trots op. In Amerika komt de naam Peach trouwens veel vaker voor. In Nederland waren wij de aller eerste die de naam Peach aan het namenregister van de sociale verzekeringsbank toevoegde. We kregen hier zelfs officieel bericht per post van, super cool!

Ook over BabyNovember haar naam waren we het meteen eens. Deze naam hadden we al op ons lijstje staan maar jammer genoeg ging het zwanger zijn vaak mis. We verzonnen ook andere namen als back-up. Toen we wisten dat dit wondertje een meisje zou zijn waren we er weer meteen uit. Deze naam – dit moest zo zijn! En nee, dit keer geen vernoeming naar een videogamefiguurtje.


Dit is het geboortekaartje van Peach.
Zelf ontworpen en natuurlijk geheel in stijl.

Borstvoeding ja of nee? Hoe was je kraamweek en kijk je er weer naar uit? Heb je nog tips?  @marielle_priscilla

Ik heb Peach borstvoeding gegeven en wil dit nu weer doen. Het ging heel goed maar ik vond het wel een gedoe. Voordat je je draai gevonden hebt met voeden ben je echt wel een week of twee verder. Peach groeide goed, ik had genoeg melk en scheen perfecte tepels voor borstvoeding te hebben. Ik heb dus ook geen kloofje gehad. Wel een borstontsteking. Heel heftig en niet fijn. Peach bleek na een paar weken verborgen reflux te hebben en dronk niet meer goed leeg, met alle gevolgen van dien. Ik heb daardoor niet lang gevoed, 8 weken maar. Ik wilde ook graag weer alcohol drinken en voelde me een beetje buitengesloten. Ik was toen 24 en een blijkbaar een beetje naïef. Toen het voeden voorbij was miste ik het heel erg en had enorme spijt dat ik niet had doorgezet. Voor Peach was het veel beter, zij knapte ontzettend op van de anti reflux voeding.  Dit keer ga ik er zeker weer voor en hoop ik dat babyNovember net zo goed drinkt als haar zus en geen reflux heeft. Ik wil veel langer blijven voeden en genieten.  Tips voor borstvoeding: Doe vooral waar jij (de mama) je goed bij voelt! Ga niet lopen smeren met crèmetjes maar verzorg je tepels met je eigen moedermelk (werkt echt het aller, aller beste) Ik had de kracht om borstvoeding te geven maar sommige vrouwen komen zo gehavend en kapot uit hun bevalling dat ze er de power niet voor hebben.  Luister daarom goed naar je eigen moedergevoel en laat je vooral niet aanpraten dat je het moet doen. Het is gewoon heel erg zwaar om voor de eerstekeer te voeden.  Als je de flow te pakken hebt is borstvoeding het aller fijnste, mooiste en makkelijkste wat er is. Ik had een super fijne kraamweek en kijk uit naar onze aankomende kraamweek. We hebben de zelfde kraamverzorgster als bij Peach, wat super leuk is. Marga van Joybaby.nl is een oud studiegenootje van mij. Super leuk om niet een wildvreemd iemand bij je in huis te hebben. Net als bij Peach, wil ik zo min mogelijk mensen over de vloer in de kraamweek. Ik kan er heel slecht tegen en wil het liefst geen visite. Dat kunnen we de opa’s en oma’s natuurlijk niet aandoen maar we houden het rustig. Dat is de vorige keer super goed bevallen (letterlijk) en dat doen we nu graag weer. Zo kunnen we eerst zelf genieten. Het gaat allemaal al zo snel in de kraamweek, helemaal wanneer je elke dag je huis vol met visite hebt. Dan ben je alleen maar bezig met leuk doen en 100 x over de bevalling praten, terwijl je moe en emotioneel bent. De baby gaat van hand tot hand en komt naar mijn mening met veel te veel energieën in contact. Dat wil ik niet. Eerst even lekker cocoonen met papa, mama en zus.  Maar dat is mijn mening. Sommige kraamvrouwen houden van gezellige drukte en veel bezoek in huis.


05:15 geboren 06:30 voor de eerste keer voeden.
Ik kan niet wachten om weer zo’n klein meisje tegen mij aan te voelen.
(voor de oplettende volgers – de lila stippen PJ 😉 )

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je na je miskramen?@ilsedebuck

Ik heb mij na miskraam nummer zoveel verdiept in hormoon verstorende stoffen. Er zitten in cosmetica heel veel stofjes die van negatieve invloed zijn op je hormoonhuishouding. Ik gebruik nu alleen nog maar natuurlijke producten, zonder siliconen, parabenen, metalen en bepaalde giftige oliën.  Ook ben ik tandpasta zonder fluoride gaan gebruiken, fluoride is namelijk hormoon verstorend net zo als giftige stoffen uit geconserveerd eten in blik, pot en plastic. Ook hier ben ik op gaan letten. De westerse geneeskunde steunt deze bevindingen niet allemaal. Er komt wel steeds vaker in het nieuws dat plastic verpakkingen met BPA  de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen heeft aangetast. Invloed heeft het dus zeker altijd, ik voelde mij super fit voor dat ik zwanger raakte en mijn baby’tje maakt een gezonde ontwikkeling door.


van links naar rechts.
haar producten – voor mijn babybuik – gezichts verzorging

Vind je de bevalling spannend? @yvettesteskens

Klinkt gek maar ik verheug mij ontzettend op de bevalling. Van Peach had ik zo’n sprookjes bevalling, het was bijna te mooi om waar te zijn. Het ging in ieder geval super voorspoedig en heel snel. Ik had amper bloed verloren en had maar 1 mini hechting. Ook heb ik geen gebruik gemaakt van pijnbestrijding en dat wil ik nu ook niet.  Ik vind bevallen zonder troep in je systeem beter voor de gezondheid van moeder en kind. Maar godzijdank bestaat het wel en andere vrouwen zweren erbij! Dat vind ik ook echt helemaal prima! Ik kan alleen maar hopen dat het weer net zo voorspoedig mag gaan. Dit keer moet ik in het ziekenhuis bevallen en dat maakt het wel anders. Daarom heb ik een geboorteplan geschreven zodat mijn wensen duidelijk zijn bij de artsen. Je bent toch meer een nummertje in een ziekenhuis en vond het daarom belangrijk dat zij weten wat ik  wel en niet wil. Alles natuurlijk onder voorbehoud van de situatie. De gezondheid van de baby en die van mij gaan voor. Al komt ze er linksom of rechtsom uit. Al scheur ik van voor tot achter door, i don’t care! – Als ze maar komt, veilig en gezond want we hebben al zo lang op haar moeten wachten en zoveel voor moeten doorstaan. Die bevalling kan er echt nog wel prima bij.

 

Wil je misschien in de toekomst een youtube kanaal beginnen? @vanitynl

Nee, voor nu heb ik zeker die plannen niet. Ik vind dat ik met mijn (heus niet zo boeiende) leven filmen de privacy van mijn gezin schend. Ze zijn al vaak genoeg te bewonderen op instagram en dan zou je denken dan kan youtube er toch nog wel bij maar dat vind ik toch een stapje te ver.  Voor nu liggen er leuke plannen klaar om mijn website te verbouwen (volgend jaar),  daar wil ik eerst mee aan de slag gaan. Een keer een vlogje maken op uitnodiging lijkt mij best funny maar ik denk niet dat Enzo Knol mij zal mailen voor een gastvlog. Zo’n vlog zal dan alleen om mij draaien en tja, wie zit daar nou op te wachten? Niemand toch?!

 

Ga je na je verlof straks werken of blijf je fulltime mommy? @kadiaytu23

Ik ga zeker weer aan het  werk. Ik werk partime (2 dagen) en dat is voor mij echt een break van m’n moeder bestaan. Ik kan er heel slecht tegen om alleen maar thuis te zijn en te zorgen voor het huishouden en kind(eren). Begrijp me niet verkeerd, ik geniet intenst van zoveel thuis zijn maar heb wel echt die break in de week nodig. Je wereld wordt zo klein als je alleen maar aan het moederen bent (die van mij dan). Komt PP thuis uit zijn werk en dan vraag ik mij af waar ik het nou zo druk mee heb gehad? Boodschapjes doen bij de slager, bakker, speeltuintje, kinderboerderij, uurtje ballet, Latte’s drinken en de was opvouwen.  Dat keer 6 dagen in de week. Nee, ik krijg er niet bepaald een kick van. Ik heb heel sterk het gevoel dat ik naast het mama zijn ook iets moet doen voor mijn eigen ontwikkeling. Mijn vriendinnen hebben bijvoorbeeld allemaal een goeie functie binnen een bedrijf of hun eigen onderneming. Sommige van die vriendinnen hebben kids maar dus echt geen tijd om elke dag met mij te daten voor lunch, koffies en kinderuitjes.  Ik ben gezegend met het feit dat als ik werk Peach en de baby samen met papa of opa en oma zijn. Dat  voelt zo vertouwd en goed. Ik kan de meiden met een gerust hart achter laten. Dat maakt het naar mijn werk gaan een stuk makkelijker en leuker.  Dan blijven er nog 5 dagen in de week over om volgas te huismama-mussen met m’n meiden. Love it!

Ik wil al mijn lieve volgers bedanken voor het meeleven de afgelopen tijd. 
Zoveel lieve woorden tijdens moeilijke tijden maar vooral ook alle liefde tijdens de maanden van mijn zwangerschap.
Ik ben jullie daar heel dankbaar voor!
Tot over een paar weekjes met super veel nieuwe blogs!

X Jenn

 


Verlof.
I’M OUT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *