Personal

Baby November #5

3 oktober 2016

Gelukkig! Morgen hebben we de 33 weken gehaald! BabyNovember zit nog heerlijk in mijn buik.

Nu denk jij, ja logisch toch maar vorige week leek het er op dat alles ineens anders zou lopen. Woensdagnacht hielden enorme buikkrampen mij wakker. Ik voelde dat het geen weeën waren maar het was pijnlijk en constant. Zo belandde ik in het ziekenhuis waar in eerste instantie alles oké leek te zijn. Het waren harde buiken en soms oefen weeën. De baarmoedermond werd opgemeten en die zag er goed uit. Na ruim een half uur aan de CTG kon de arts zien dat de krampen niet over waren. Ik moest langer blijven want ze wilde graag na 2 uur nog een keer mijn baarmoedermond opmeten om er zeker van te zijn dat er geen beweging in zat. Zo gezegd, zo gedaan maar tot onze schrik was mijn baarmoedermond weldegelijk een stuk gekrompen!  De arts gaf aan dat dit een aanleiding is om mij  direct op te nemen en aan de CTG moest blijven hangen.


uren aan de ​CTG 

 

Opnemen? Hoe bedoel je? Moet ik hier blijven slapen ofzo? Ja, je blijft hier minstens 24 uur en je moet bedrust houden. Je mag alleen van bed om te plassen. Euh oke?! Als de 3de meeting niet goed is starten we met weeën remmers en krijg je spuiten om de longen van de baby te rijpen zodat ze geboren kan worden. Geboren worden? Ik dacht dat ik onwel werd!! Ik wil helemaal niet bevallen! Nu nog niet! Ik ben nog helemaal niet klaar met zwanger zijn en van het idee een prematuur op de wereld te moeten zetten stortte ik half in.

Ik wil naar huis! Ik wil naar Peach en in mijn eigen bed slapen! Van het idee in een ziekenhuis te moeten liggen kon ik alleen maar huilen. Het aller liefste wilde ik natuurlijk dat alles goed zou blijven gaan met de baby dus alle andere wensen schoof ik al snel aan de kant en gaf mij  over aan de situatie. Hier ben ik in goede handen en dan moet ik maar een keer in een ziekenhuis slapen – I will survive.


Ik vond het verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van Peach na dat ze op bezoek kwam.


Oke, ik wil hier best blijven maar wel mijn eigen water drinken.
Mijn fijne vent kwam uiteraard een paar litertjes brengen.
Voor het eten hoef je zo’n ziekenhuis niet te doen.
Healthy snacks kennen ze ook niet.

 

En overleefd heb ik het zeker. De 3de meeting gaf aan dat er geen beweging meer in de baarmoedermond zat en ook de ingang zat nog pot dicht. De CTG’s lieten zien dat babyNovember alle keren een prachtige constante hartslag had, ondanks mijn buikkrampen. De krampen werden tegen de avond eindelijk minder. We hadden een goede nacht gemaakt. Geen harde buiken gehad en tot mijn grote verbazing had ik nog redelijk geslapen ook. Er werd nog een CTG gemaakt en in de loop van de dag werd ik ontslagen. OMG, hoe blij en dankbaar kan je zijn?! Zo opgelucht dat alles goed is met de baby en mijn buik weer rustig is. Dit wil ik natuurlijk graag zo houden en heb een aantal stappen terug genomen.


Ontslagen! Rennend naar de lift – verse buitenlucht en mijn familie die mij beneden stond op te wachten bij kiss&drive.
Met gierende banden naar huis!

Zo blij werd ik van mijn eigen bed en badkamer. Wat een luxe om gewoon in je eigen huis te zijn.  Heerlijk samen met m’n liefde en Peachie op de bank kroelen for life. De rust is terug gekeerd en ik geniet intenser dan ooit van mijn gezinnetje en mijn babybelly. Het kamertje is al even af en ik vind het heerlijk om samen met Peach op haar kamertje te tutten.

De lijst met zwangerschapskwaaltjes  groeit. De grote maagzuur show is aan en de bekken instabiliteit is ook niet bepaald voor de poes.  Wat ben ik blij dat ik nog zo heerlijk diep slaap. Ik lig in een coma en word elke ochtend mega uitgeslapen wakker. Nog even en dan is het over met die fijne lange nachten. Gelukkig voor een goed doel, zorgen voor ons lieve baby meisje! Eerst nog even lekker in mama’s buik verder groeien.

BabyNovember moet zich natuurlijk wel aan haar troetelnaampje houden – November (22) en graag geen dag eerder! Naja, een paar dagen mag heus, maar geen gekkigheid kleine meid 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *