Personal

De niet zo sexy side van zwanger zijn

8 augustus 2016

Op socialmedia lijkt zwanger zijn appeltje eitje. De #Fashionmoms die er elke dag uitzien om door een ringetje te halen en met 39 weken zwangerschap nog op highheels in de club staan.

Drie dagen na hun bevalling alweer samen met hun verse baby op en top gestyled door de ZARA lopen want ze moesten er even uit. Mijn variant is dat ik er ongeveer gemiddeld 1dag per week er best leuk uit zie. De zwerverlook waarmee ik door de supermarkt loop en bij het buurtspeeltuintje zit, ziet niemand natuurlijk. Dat ik de dag na een uitstapje plat op de bank blijf om bij te komen en totaal gebroken ben is ook een staatsgeheim. Überhaupt kunnen lopen in de kraamweek zou fijn zijn.

#Fitmoms die met 1cm ontsluiting nog even legday mee pakken in de gym en super mega fit blijven omdat ze elke dag nog sporten. God was het voor mij maar zo’n feest. Ik ben al blij wanneer ik 1x in de week de gym van binnen zie, zonder licht in mijn hoofd te worden van de workout.

#Healthymoms die elke dag de meest gezonde hapjes naar binnen klappen en alle tijd van de wereld hebben om hun dagelijkse voedselshow te organiseren. Geef mij die zelfde kracht. Ik ben al in de gloria wanneer ik een groene smoothie, yoghurt met fruit en een lunch salade naar binnen weet te krijgen. Dat daar in de middag koek en chocola bij komt kijken is eigenlijk heel stout, om over het avond eten nog maar te zwijgen. Ik ben ook een aardige health-fan maar na 16:30 heb ik toch echt bar weinig power over om een ultra gezonde avondmaal in elkaar te flansen. Lang leven thuisbezorgd.

Zo maken mijn medicijnen mijn zwangerschap ook alles behalve sexy. Mijn blauwe bovenbenen van het spuiten houd ik keurig verborgen. De bijwerkingen die van mij een oververmoeid spook maken. MAC cosmetics belde me nog of ik een emmer consealer wilde i.p.v. elke week een nieuwe stick bij ze te kopen om mijn kilometers wallen mee weg te smeren. Slapen loze nachten omdat babynovember het nodig vindt om mijn blaas met haar voeten te bewerken of tegen mijn maag aankruipt en het maagzuur feest laat beginnen. Dan hebben we nog: “ A kiwi a day, keeps de obstipatie away” Nou niet dus. Hoezo moet mijn darmstelsel ineens zo non actief doen? Hormonen die van mijn voorhoofd een wandelende clearasil reclame maken. Mijn haar echt chronisch kut zit omdat het ontploft is door allemaal nieuwe babyharen die aan de voorkant omhoog staan te pluizen voor hun leven. Zouteloze seks omdat het standjes repertoire drastisch wordt beperkt door mijn dikke buik en bekkeninstabiliteit. Ik wil onze slaapkamer vuurwerkshow terug.

Achja. Alles voor een goed doel. Een prachtig mooi doel en met alle liefde wil ik lijden. Wat zijn nou 9 niet zulke sexy maanden op een heel sexy mensenleven? Ik kom er wel overheen want de beloning die ik ervoor terug krijg kan niet op tegen kilo’s baargoud. Zij is het aller mooiste en meest bijzondere in ons leven. Lief klein babymeisje, maak mama maar lekker moe. Mama gaat na jouw geboorte wel weer sexy doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *