Personal

Baby November #2

24 mei 2016
kwaaltjes
Woehoeee! Het tweede trimester is aangebroken! Er is overduidelijk een buik(je) te zien en eindelijk durf ik meer te genieten.

Genieten, het woord van de dag. Ik moet het niet vergeten te doen want dit kan zomaar de aller laatste keer zijn dat ik dit mee maak. Daar kan ik best om huilen maar ik ben zo blij dat het tot nu toe zo goed gaat! Kwaaltjes heb ik nauwelijks gehad. De eerste weken had ik bizar veel trek in brood, verse jus ‘d orange, grapefruits en appels.  Van groenten grilde ik. Misselijk komt niet in mijn preggo woordenboek voor. Van week 6 tot 8 heb ik soort van  weeïge sensatie ervaren. Zo van ben ik misselijk omdat ik een beetje honger heb, of ben ik misselijk omdat ik moe ben, of ben ik toch helemaal niet echt misselijk. Moe was wel zwaar aan en nog steeds. Dat is vooral de schuld van de medicatie. Middagdutjes zijn dus helemaal de shit en gelukkig vindt Peach het ook nog heerlijk om een tukkie te doen wat nu zo ideaal is. Ook heb ik last van her en der een puist, best jammer als je eigenlijk altijd een prima huid hebt maar voor mij alleen maar een extra bevestiging dat de hormonen door de tent vliegen. Toch is deze zwangerschap weer totaal anders. Bij Peach  was ik ook niet misselijk maar werd ik van alle luchtjes onwel terwijl ik dat nu alleen heb bij het ruiken van een sigaret. Wanneer er iemand binnen een straal van 1km een peuk op steekt wordt is zwaar agressief van die walgelijke lucht. Terwijl een sigaret mij anders niet heel erg kan boeien heb ik nu echt zin om de roker in kwestie voor z’n hoofd te slaan. Kleinigheidjes hou je. Ik ben gelukkig ook geen zwangere heks als ik PP mag geloven. Geen last van chagrijnigheid of andere hormonale gedragsveranderingen. (nog niet 😉 )
Babybelly by Jenn
Mijn buikje groeide al heel snel en de eerste weken gingen de knopen van mijn skinny’s al echt niet meer dicht.  Toen ik van Peach in verwachting was kocht ik met 17 weken mijn eerste zwangerschapsbroek. Dit keer kon ik hem met 8 weken al heel hard gebruiken maar durfde niks te kopen. Ik had mezelf voorgenomen dat ik dit pas zou doen na een goede 12 weken echo. Ik paste al m’n positie broeken van mijn eerste zwangerschap niet meer. Blijkbaar was ik 2 maten groter? Nu ben ik zo verliefd op mijn nieuwe mamalicious broek, wat zit dat toch fijn en het pronken met mijn buikje kan beginnen. Ik ben zo dankbaar dat alles tot nu toe zo rustig verlopen is dat ik het soms moeilijk kan geloven.
Combinatie test
Vorige week hebben we de uitslag van de combinatie test gekregen en deze was buitengewoon goed. Eigenlijk hadden we de meest gunstige uitslag die je kunt krijgen en dat gaf ons toch weer een stukje meer vertrouwen. Een gezonde mini, zo dankbaar! Ook bij Peach hebben we de combinatietest laten doen. Wij vinden het gewoon een fijn idee dat er iets meer gezegd kan worden over de gezondheid van de baby. Alle beetjes helpen en het stelt toch gerust om te weten dat alles oké is. Ook wanneer het niet oké zou zijn hadden wij het prettig gevonden om voorbereid te zijn. Natuurlijk moeten alle papa’s en mama’s doen waar ze zich goed bij voelen.
Broertje of Zusje
Kleine strijd in huize Rijs. Waar wij het beide enorm eens waren over het willen weten wat het wordt begint PP een beetje terug te krabbelen. Hij wilt het misschien toch liever niet weten. Omdat dit zomaar de laatste keer kan zijn lijkt het hem leuk om het als een verassing te houden. Je snapt dat ik dat natuurlijk zwaar niet aankan. Ik ben er zo eentje die de stijling van de nieuwe babykamer on point wil hebben en dat geld ook voor de garderobe van deze beeb. We willen het wel pas met 20 weken weten ( als PP mee blijft werken) Wie weet verander ik dan toch nog in een zwangere heks als hij dat niet doet.  Iedereen denkt natuurlijk dat het een jongetje wordt, dat dachten ze ook bij Peach. Zefs mijn kleine vriendin roept dat ze een broertje wilt. Ik wist vanaf de positieve test dat Peach een meisje zou zijn, ik voelde het aan alles. En dat gevoel heb ik nu weer. Maar stiekem zou ik blauwe muisjes zo leuk vinden. Dan hebben we gewoon best of both worlds. Ik vind het zo leuk dat het nog even spannend blijft! Wat denken jullie?
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                PP en ik zijn super trots op de kleine baby in mijn buik.
Ben jij ook zwanger van een kindje dat in November wordt verwacht?
​Laat het mij dan weten. Ik vind het leuk om ook andere moms-to-be te volgen!

​X Jenn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *