Personal

4x Q&A

10 april 2019

Op Instagram deed ik een oproep aan mijn volgers om een leuke vraag aan mij te stellen. In deze blog beantwoord ik ze. Het waren er super veel maar heb er vier uit gepikt. 


  1. Hoe verantwoord je de vluchten naar Spanje aan jezelf? Dat vond ik zelf een sterke vraag en een logische ook. Want duurzaam willen leven staat haaks op vliegen. Er is niets zo vervuilend als de CO2 uitstoot van een vliegtuig. Duurzaam leven bestaat voor mij uit keuzes maken. Ik ben niet heilig en doe mijn best om een steentje bij te dragen aan een groenere toekomst voor mijn kinderen. Voor 80% doe ik alles op de fiets. Consumeer niet, tot nauwelijks dierlijke producten en eet sowieso geen vlees. Peach eet eigenlijk ook geen vlees, ze wilt het vaak niet. Rebel af en toe, als ze al eet. Papa koopt tegenwoordig op eigen initiatief vegan gehakt. Wie had dat gedacht?! Afval scheiden is iets wat ik bloed fanatiek aanpak. Zelf koop ik bijna geen kleding meer of alleen duurzaam geproduceerd #fairfashionlife. Ik gebruik bijna geen plastic en het plastic wat om voedsel zit recycle ik weer. Denk dat ik echt best lekker bezig ben. Dus stap zonder rot gevoel in een vliegtuig omdat ik vind dat duurzaamheid niet betekend je wereld verkleinen. De CO2 die de vlucht uitstoot compenseer ik op greenseat.nl. De uitstoot van je vlucht koop je dan af, en dat bedrag wordt geïnvesteerd in klimaatprojecten over de hele wereld.
  2. Ga je weer vloggen? Deze vraag krijg ik heel vaak. Na onze vakantie komt er weer een vlog. Ik ga alleen niet meer elke week vloggen omdat ik merkte dat het voor mij een “moeten” werd. Dus het wordt waarschijnlijk om de week en ze worden korter.
  3. Hoe ziet je Spring capsule eruit? op dit moment heb ik 35 kledingstukken in de kast. Van jurkjes tot denims en t-shirts en jasjes. Ik heb bakken waarin ik mijn items bewaar voor de zomer en herfst/winter. Ik bezit dus wel meer kleding maar gebruik voor mijn capsule beperkt aantal stukken. Ik wil echt meer setjes gaan laten zien op de blog maar ben zoekende hoe ik dat het beste kan tentoonstellen aan jullie. Misschien moet ik het gewoon simpel houden met flatlays oid? Ook heb ik nog niet mijn “perfecte” wardrobe en bezit nog veel van mijn oude stuks. Ik werk zelf toe naar een volwassen wardrobe met minder hysterie en meer aardse basis kleuren. Ik houd zelf heel erg van de look die ACNE neerzet. High fashion maar tijdloos. Ben echt die hipper-de-pip outfitjes moe. Ga sowieso helemaal niet meer op in trends maar ga echt voor tijdloos. En ik heb een heel leuk nieuwtje!! Aanstaande zaterdag worden Peach en ik gefilmd/geïnterviewd voor een nieuwe documentaire die gaat over duurzame kledingkeuzes voor, en met je kinderen. Hoe gaaf is dat?! kan niet wachter om er meer over te vertellen!
  4. Sta je open voor plastische chirurgie? Deze vraag beantwoorden vind ik best lastig. Ik heb echt een hele uitgesproken mening hier over. Ik ben zelf absoluut geen voorstander van, op welke manier dan ook, om door medische ingrepen iets aan je uiterlijk te laten veranderen voor cosmetische doeleinde. Wanneer je ziek bent (geweest) of verminkt of gehavend op welke manier dan ook vind ik dit totaal anders. Maar wat is er mis met accepteren zoals je bent? Dat is tegenwoordig geen optie meer. Voor een ander zal ik het nooit afkeuren. En als mijn oogleden over 25 jaar op mijn knieën hangen laat ik ze ook wegsnijden. Mensen moeten echt doen waar ZIJ gelukkig van worden en moeten zich niet iets aantrekken van wat anderen daar van vinden. Gelukkig zijn met jezelf is heel belangrijk, en als jouw neus daar anders voor moet, of je voorhoofd strak gespoten, go for it! Ik zou het zelf alleen never nooit doen. Als 20 jarige had ik het ooit in mijn hoofd grotere, of überhaupt borsten te willen en onderging intakegesprekken voor borstimplantaten. Alles eraan voelde niet goed. Het was zeker geen angst maar het idee dat mijn lijf veranderd zou worden door iets wat niet van mij is vond ik echt heel naar. Ik ben blij dat ik het nooit heb gedaan. Ik ben zoals ik ben, dan maar geen borsten. Maar als je echt doodongelukkig bent met jezelf, is het voor die groep een optie. Of het je uiteindelijk echt gelukkiger maakt weet ik niet. Mijn dochters mogen mijn niet perfecte lijf zien. Het mag er zijn, en ook hun onzekerheden mogen er straks zijn omdat ik het juiste voorbeeld hierin geef. Kijk, mama is blij met zichzelf. Zelfs met mijn flubberbuikje, slasaus benen en een lege bikini top. Ik vind dat plastische chirurgie echt te hip en laagdrempelig wordt gemaakt. Dat vind ik best zorgwekkend. Er wordt tegenwoordig wel heel makkelijk geprikt en gesneden in gezonde lijven die vaak ook nog niet eens uit gegroeid zijn. En hoe het allemaal ooit zal uit werken weet niemand nog. Ik kijk liever mensen in hun ziel, en in welk huisje die ziel woont maakt mij niet uit. We zijn allemaal uniek. Maar er is meer in het leven dan de hele dag in de spiegel kijken en bedenken wat er allemaal niet goed is aan wat je ziet. Dus zal ik over 30 jaar waarschijnlijk de enigste 60 plusser met rimpels zijn, en daar heb ik nu al heel veel in in.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat antwoorden te lezen en ben zelf benieuwd wie nog meer zijn vluchten compenseerd? Laat het weten in een reactie onder de blog.

X Jenn

3 reacties op “4x Q&A

  1. Mooi omschreven! Vooral het stukje over plastisch chirurgie. Al die lippen die er precies hetzelfde uitzien. Je ziet het meteen, en ik vind het ‘vaak’ echt zo zonde. Blij zijn met jezelf vind ik echt het grote voordeel van ouder worden. Beseffen waar het om draait in het leven. Je gezin, familie, vrienden.

  2. Hé Jenn, benieuwd naar die documentaire, klinkt goed 😉

  3. Heerlijk deze blog! Zo recht voor z’n raap maar ook eerlijk en soms kwetsbaar. Je bent ‘n topper Jenn. Kan me in je antwoorden vinden hoor! En dat van die plastische chirurgie: helemaalll eens. Je hebt ook vast die docu van Sophie Hilbrand gezien? Ik heb me kapot gelachen 🙂 xx Lin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *