Personal

Brief van een hoogsensitief kind.

11 februari 2019

Lieve papa en mama, Ik wil jullie iets heel persoonlijks vertellen en ik hoop dat jullie mij begrijpen. Soms voel ik mij anders dan de andere kinderen in de klas. Soms loopt mijn hoofd zo over, dat ik er heel erg onrustig van word en ik wil het allemaal zo goed doen.

Ik voel het als andere kinderen verdrietig zijn of niet lekker in hun vel zitten. Ik vind het heel moeilijk om mij daar voor af te sluiten en ik wil dat kindje zo graag helpen en troosten.

Het is ook heel erg druk in de klas en op school, met zoveel geluiden, dat ik er moe van word en er soms van moet huilen of vervelend door word.

Ik doe altijd heel erg mijn best op school en wil graag dingen goed doen. Als ik dingen niet goed doe, dan ben ik erg teleurgesteld in mijzelf. We moeten zoveel dingen leren en goed kunnen, dat dat teveel voor mij wordt, omdat ik alles heel goed wil doen. Rekenen vind ik bijvoorbeeld toch zo moeilijk!

Ik kan moeite hebben met slapen doordat ik de indrukken van de dag niet kan verwerken of ergens mee zit.

Lees deze brief hier verder…..

Deze brief is geschreven door Jessica voor de blog www.mamaisthuis.nl Een lieve volgster stuurde mij de link naar deze brief, en het raakte mijn zo ontzettend, dit is Peach! Alles in deze brief is zij.

Jessica was als kind al anders dan de meeste kindjes; de emoties van anderen, de sfeer in een groep, alles voelde ze en kwam bij haar binnen. Al die informatie maakte haar erg moe en soms in de war. Na heel veel therapieën en misdiagnoses waardoor Jessica steeds verder van zichzelf kwam te staan, is zij zelf op zoek gegaan naar antwoorden. Uiteindelijk kwam zij erachter dat zij hooggevoelig is. Alles viel op zijn plek en ze begon zichzelf te begrijpen: dit ben ik! Ze gebruikt nu haar kennis en ervaring om anderen te helpen rust in zichzelf te vinden en zo een gelukkig en gebalanceerd leven te leiden. Met haar openhartige brief hoopt ze mensen te laten ‘voelen’ wat hooggevoelig zijn betekent.

Ik zocht contact met Ester van mamaisthuis.nl en vroeg of ik de brief mocht delen. Volg Esther en haar blog op Instagram. Lieve Esther, heel erg bedankt dat ik deze prachtige brief mocht delen op mijn stukje internet. In de hoop dat het heel veel mama’s en papa’s van hooggevoellige kindjes steun mag geven. Want dat is wat wij soms gewoon nodig hebben, een beetje steun.

X Jenn

Een reactie op “Brief van een hoogsensitief kind.

  1. Het maakt me emotioneel. Ons meisje is nog zo jong, maar ik herken alles alsof ze deze brief zelf heeft geschreven. Dankjewel voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *