Personal

Thirty & Dirty

13 september 2018

Bizar maar waar, ik ben blij dat ik op zondag 16 september 30 kaarsjes uit mag blazen! Waarom is 30 toch zo’n dingetje? En wat moet ik nu met mijn leven?!

SHOCKER!
Dertig worden klonk voor mij echt als “de hel” in de zin van – mijn glorie dagen zullen voorbij zijn. Maar nu het eenmaal zover is voel ik mij heel dankbaar en rustig. Ik MAG dertig worden! Het is een cadeautje om gezond te zijn en deze leeftijd te behalen. Niet eerder voelde ik mij zo zen en krachtig tegelijk. Wie had dat gedacht? Voor mijn 30ste een huisje, boompje en twee beestjes.

EN NU?
Het vloog mij ineens aan, dertig! Wat moet ik nu met mijn leven? Mijn dertigste verjaardag zie ik als een keerpunt, een moment om te groeien en niet meer stil te staan. Bewuster genieten en kijken naar de dingen die ik op een dag zal achterlaten. Hoe wil ik herinnerd worden? Als die Instagrammende, bloggende, vloggende moeder die doet wat alle andere doen? Nee! Ik wil helpen en inspireren om met kleine veranderingen en duurzame keuzes verschil te maken. Liefde voelen voor mijzelf, inplaats van mijn onzekerheden te benoemen. Dat heeft mij de afgelopen jaren namelijk geen fuck gebracht.

Dertig is niet oud, i know maar ik voel mij wel een stuk ouder en vooral wijzer. Als ik terug kijk op alle jaren die ik al heb mogen leven, was ik altijd opzoek naar bevestiging. Die onrust wil ik niet meer.  Nu wil ik mij onderscheiden. Met mijn platform wil ik het leven van een moeder en vrouw eens in een ander licht zetten. Een bewuster licht. Waarom letten wij vrouwen altijd zo op elkaar. Waarom willen we altijd doen en hebben wat de ander heeft en doet? Ik ben zwaar klaar met zijn zoals de rest en ben juist opzoek naar meer diepgang. Een goede moeder zijn, die oprecht aandacht heeft voor haar kinderen en ze er niet “ff bij doet” omdat ik zoveel andere shit van mijzelf verlang. Dat verhaal met die ballen hoog houden.

NEW ME
Voor mij is dertig worden het ultieme moment om te kiezen voor mijn eigen geluk. Het zijn voor mij, sinds mijn burn-out, duidelijke signalen. Stop alsjeblieft met dingen doen waar je ongelukkig en gestrest van wordt. Heb je een k#*!te baan? Stop ermee! Is geld je enigste motivatie? Wordt dan wakker, neem genoegen met wat je hebt en voel je gelukkiger. Raak je geïrriteerd van bepaalde mensen of Instagram accounts, ontvolg die handel en stop met kijken. Je hoeft niet in contact te blijven maar kies voor jezelf. En nee, je bent heus niet meteen een bitch als je zo in het leven staat. Het zijn jouw keuzes en daarbij kun je altijd respect houden voor anderen maar jezelf evengoed op nummer één zetten. Je bent niet op deze wereld om alleen maar leuk gevonden te worden. Je hoeft er niet bij te horen om gelukkig te zijn. Omring je met mensen waarbij je jezelf kunt zijn en blij van wordt.

Ik ben nu geen meisje meer en het is hoogtijd om mij naar mijn nieuwe leeftijd te gaan gedragen. Het kaf van het koren te scheiden. Ik pas niet meer in een bepaalt (Instagram)plaatje en ben dingen ontgroeid. Veranderen in een saaie kut is sowieso geen optie want het leven is een feest. Wel is het voor mij tijd om boven dingen te gaan staan, het negatieve niet toe te laten en mijn leven in te vullen zoals ik dat wil. Met mijn meiden en heerlijke vent. Dat is voor mij het aller belangrijkste.

FISSA BUT NO FISSA
Het idee om een onvergetelijk groot verjaardagsfeest te geven heb ik afgeblazen. Ik raakte al gestrest van de gedachte alle shit te moeten regelen van versiering, happen en snappen, op het eind een dikke vette rekeningen betalen en voor wat?! Zodat ik op Instagram kan laten zien hoe vet mijn verjaardag is? Hoe dik de feestlocatie en hoe lekker de cocktails? Ik lijk wel gek! De oude twenty something Jenn zou het misschien hebben gedaan maar de nieuwe niet. Elke dag het leven vieren is veel belangrijker. Dat wijntje tijdens een spontaan avondje uit smaakt zo veel lekkerder dan flessen die tijdens een feest gedronken MOETEN worden omdat de meid dertig wordt. Nee, ik sla even over en misschien volgend jaar ook wel. Gewoon omdat het kan en niet omdat het moet (van mezelf) Heerlijk! Wat een bevrijding dat dertig worden!

X Jenn

Een reactie op “Thirty & Dirty

  1. Ik herken zoveel in jou en hoop dat je zo blijft…het leven blijft je verwonderen…ook over 10/20 en hopelijk nog veel meer jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *