Personal

Vacay update

30 juni 2018

Hola amigos! Het leek mij leuk om jullie op de blog even bij te kletsen over onze vakantie vibes tot zo ver. Het was niet een hele leuke eerste vakantieweek, ik vertel je alles in deze blog.

Nou, nou , poeh poeh!
De eerste vakantie week is voorbij gevlogen en ik koos er voor om Instagram en de blog links te laten liggen voor wat meer rust. Die rust kregen (ik) wij alleen precies niet. Inmiddels zijn we een beetje gesetteld maar het heeft even geduurd. Ons eerste vakantie weekje verliep erg rommelig. Aan de heenvlucht en het Spaanse weer lag het niet. Zoals sommige van jullie weten hebben wij een vakantiehuisje in Spanje. Heel chill maar betekend dat wij tijdens onze vakantie vaak ook met het huis bezig zijn. PP gaat een paar keer per jaar (zonder ons) heen en weer om dingen in en om het Spaanse huis te organiseren. Denk hierbij aan de tuin snoeien, het zwembad onderhouden, plankje hier, kastje daar. Natuurlijk kun je daar ook bedrijven voor inhuren maar wie PP kent weet dat hij te perfectionistisch is om dit door vreemde te laten doen. Hij vindt het (denk ik) stiekem wel lekker af en toe naar Spanje te kunnen gaan zonder ons. Inmiddels heeft alles zijn weg gevonden maar toch ben je altijd maar bezig voordat wij echt 100% kunnen chillen.

Paul the plumber.
Nu bleek bij aankomst een wastafel in één van de badkamers te lekken (hoe irritant?!) en hing er een riool lucht in het huis (iewl!). Hebben wij nooit eerder gehad en is echt niet fijn. Dus een loodgieter gebeld en zo werd er een een hele dag gesleuteld aan leidingen door onze Engelse plumber, Paul. Bleek de grote waterpomp geblokkeerd en kon het leidingwater niet meer naar het riool worden weg gepompt waardoor er een vieze lucht vrijkwam vanuit een put in de tuin. Alle airco-stations zijn ook op die leidingen aangesloten en zo kwam de vieze lucht in ons huis. Alles werd gefixt en konden wij daarna echt gaan genieten. Of toch niet?

No Sleep
We hebben veel van onze favoriete plekjes opgezocht zoals de Cala’s (kleine verstopte strandjes) en daar heerlijk met de meiden vertoeft. Peach en Rebel beleven oneindig veel waterplezier in het zwembad en er is geen groter geluksmoment dan wanneer wij ’s middags heerlijk met z’n vieren aan het zwemmen zijn in ons eigen zwembad. Nog steeds een bizarre gewaarwording maar zo gaaf! Helaas heeft Peach nog geen nacht normaal geslapen. Ze ligt samen met Rebel op een kamer. Dat is leuk voor de sister-feeling dachten wij maar de grote maakt de kleine steeds wakker. Huilen, gillen, nachtmerries, er is altijd wel iets met Peach. Van dorst, tot plassen of jeuk aan haar grote teen, er is altijd een reden om midden in de nacht kei en kei hard te gaan huilen. Waarom ze ons niet “gewoon” gaat roepen of “normaal” huilt, geen idee?! Peach huilt altijd alsof de wereld vergaat en er zit niets tussenin. Peach heeft vaak een paar dagen nodig om te acclimatiseren maar dit duurt wel heel lang. Enfin, wallen tot de grond.

Oorontsteking
Zo ook vijf nachten geleden. De huil sirene ging en Peach klaagde over oorpijn. Dat is natuurlijk vreselijk maar Peach is ook de aller grootste aansteller die er bestaat. Over oorpijn maak je geen grapjes dus gaf ik haar een zetpil en mocht ze in een andere “grote mensen” kamer slapen zodat Rebeltje werd ontzien. Die zelfde nacht sprong Peach haar oor. De pijn was daardoor gelukkig over maar een giga loopoor geboren. Na wat heen en weer gebel met onze huisarts in NL hebben wij op zijn advies holte en ontstekingsremmend oordruppels hier in Spanje gekocht. Wanneer Peach haar oor na drie dagen nog zou lopen moesten wij een arts in Spanje bezoeken. Lang leven de vrije verkoop van medicijnen in Zuid-Europa. Gelukkig sloegen de druppels na één dag al aan en is het “alleen” bij pijn gebleven en geen koorts met 33c graden buiten. Ik maakte mij zo bezorgd en vond het zo sneu voor Peach dat ze zo’n zeer oor had. Alsof ze haar kno-portie nog niet genoeg heeft gehad. Peach mag nu geen bommetjes meer maken (duh!), wat ze zelf dus echt heel erg vindt maar voorzichtig zwemmen met dopjes in haar oren mag wel. Na de vakantie mogen wij meteen door naar de KNO-arts. De ontsteking is gelukkig meteen de kop ingedrukt maar heeft wel een beetje een smet op haar waterpret gelegd. Goed, er zijn ergere dingen maar als mama ben je er weer druk mee bezig.

Vakantie 2.0
Na de afgelopen week ben ik bijna weer aan vakantie toe. Gelukkig hebben wij nog een volle week op deze heerlijke plek in het vooruitzicht. Vanmiddag verwelkomen wij  twee van onze beste vrienden die gezellig een paar dagen op visite komen. Hopelijk pakken wij komende week wat meer slaap en gaan we toch nog uitgerust (lees zonder wallen) naar huis. Vannacht is er eindelijk door geslapen (yeah). Ik wil het niet jinxen maar toch! Dit is precies hoe vakantie met een dreumes en kleuter is. Vermoeiend, onvoorspelbaar maar stiekem zo fijn.

 

X Jenn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *