Personal

Nieuw avontuur!

15 april 2018

“Sometimes it takes an overwhelming breakdown to have an undiniable breakthrough.”

Burn-out!
Wie mij volgt op Instagram en Youtube heeft het misschien al voorbij zien komen. De afgelopen twee maanden zat ik er he-le-maal door heen. Fysiek, mentaal, als moeder en vriendin, helemaal kapot. Voor 99% zat ik niet lekker in mijn vel en voelde mij extreem vermoeid en gestrest. Dit alles heeft door gesudderd tot een beginnende burn-out. Toen ik op een dag wakker werd, zwarte vlekken voor mijn ogen zag, mijn pincode spontaan vergat en tandpasta op mijn gezicht stond te smeren in plaats van dagcrème, ging er bij mij een belletje rinkelen. Er is iets goed mis.

 

Alles teveel
Toegeven dat ik mij super kut – extreem moe – chagrijnig – geprikkeld – unhappy en gefokt voelde was best moeilijk. Dat gebeurde pas na huilbui nummero zoveel, toen mijn moeder mij vroeg of het uberhaupt wel met mij ging. Nee, het ging niet, totaal niet zelfs en toen ik dat eindelijk uitsprak luchtte het op. Ik trof maatregelen zoals tijdelijk stoppen met alles wat te veel was. Mijn werk, de blog, de vlog, de gebroken nachten – alles. Ik wist dat ik rust moest nemen en dat deed ik. We vertrokken met z’n viertjes naar ons vakantiehuisje in Spanje en vierde de Paasdagen in de zon. De tijd met mijn gezinnetje en de overdosis vitamine D deed me goed.

Batterijtje vol – hoofd leeg
Tijdens onze vakantie werd ik weer een beetje de oude Jenn. Ik genoot zo hard van mijn onbezorgde leventje met mijn gezinnetje. Ik voelde me opgeladen en vol met energie en nieuwe ideeën. Toch zag ik er tegen op om naar huis te gaan. Bang om weer in negatieve sleur terecht te komen en terug bij af te zijn. Ik wist dat ik deze tegenslag moest zien als een kans, een deuren opener maar ik wist nog niet van wat.  Moest ik en nieuwe weg inslaan? Mijn droom volgen in plaats van altijd maar te doen wat safe en verstandig is?

Change
Door de gesprekken die ik met een coach heb gevoerd heb ik veel inzichten gekregen in mezelf en de keuzes die ik maak. Ik moest voor mijzelf uitspreken waar ik nu echt blij van word. Natuurlijk zijn dat mijn meisjes, mijn grote liefde maar ook mijn passie – de blog. En daarom is nu het moment daar om te zeggen dat ik vanaf nu volledig voor mijn droom ga! Ik stop met mijn job als pedagogisch medewerkster en kies nu voor de volle 100% voor mijzelf, mijn gezin en dit! Mega spannend maar zo gaaf!

Hoe dan?
Eerst doe ik een beroep op mijn ouderschapsverlof om dit te realiseren. Zo behoud ik nog mijn contract mocht alles toch niet zo gaan als gehoopt kan je terug keren naar je contract uren, maar daar ga ik natuurlijk niet van uit. Ik heb niet eerder een beroep op mijn ouderschapsverlof gedaan en zou hier nog twee jaar lang gebruik van kunnen maken. Je doet met ouderschapsverlof dus geen afstand van je contract maar levert wel je salaris in en je werkdagen. Dit geeft mij nu de tijd en ruimte om voor mijn nieuwe avontuur te gaan. Het voelt als een grote stap in mijn leven en een nieuwe uitdaging. Ik kan niet wachten om mijn dromen waar te maken! Thanks lieve PP voor je support en het geven van dat duwtje in mijn rug. Ik hou van jou en onze meisjes. Zonder jou zou ik dit alles niet kunnen doen.  X Jenn

2 reacties op “Nieuw avontuur!

  1. Wat een super sterke beslissing Jenn! Hier zul je vast geen spijt van krijgen! Good luck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *