Personal

Bye bye, rot tijd!

19 februari 2018

Nou, hé hé. Moeders is der weer hoor. Het was al even geleden dat er een blogpost op mijn website verscheen. Dit had natuurlijk een reden en in deze blog praat ik je bij. Hoe gaat het nu met mij en de meiden?! Ga ik weer bloggen?


The darkdays
Voor wie mij op Instagram volgt was het niet te missen. Een herfst en winter gevuld met twee zieke kindjes. Guus Meeuwis zingt dat Brabantse nachten lang zijn, nou dan ken je de nachten van huize Rijs nog niet. Peach heeft ieder virusje dat er bestaat opgepikt en na een lange periode van ziek zijn een flink jasje uit gedaan. Rebel heeft een moeilijke koemelk tijd doorgemaakt en ook de tanden struggle was real. Uiteindelijk bleek Peach chronisch ontstoken klieren te hebben, als gevolg van slecht functionerende holtes en amandelen. Peach is hier afgelopen januari aan geopereerd. Hoe dat was kun je hier lezen en in deze vlog zien hoe dat ging. Ook Rebel zat niet lekker in haar vel en blijkt toch veel allergischer voor melk te zijn dan de kinderarts ons deed geloven. Na een aantal weken aanklooien heb ik besloten dat ze niets meer van koemelk achtige-shit krijgt. Het beste besluit ooit.

Na regen komt…
Maar inmiddels kunnen wij zeggen dat de girls er weer helemaal zijn. Peach is enorm opgeknapt van de operatie. Ze is weer vrolijk, energiek, heeft haar oude eetlust weer terug en ook de nachtangsten zijn gone. Rebeltje krijgt alleen nog maar geitenmelk en slaapt weer als een roos. Ze is veel beter gemutst en de chronische diaree stopte meteen. Eindelijk begint het zonnetje weer te schijnen en ben ik vooral zo blij dat ik mijn “oude” meiden weer terug heb.

Mama is moe
Ik heb mij het afgelopen halfjaar nog nooit zó intens vermoeid gevoeld. Ik dacht serieus even aan pfeiffer te lijden maar joh, de diagnose was voor de hand liggend. Het was slechts een slaapgebrek van zes maanden. Eindelijk zijn onze nachten weer “normaal” en begint mijn nerver-ending stressgevoel plaats te maken voor opluchting en rust. *Ohmmmmm*

Even verwerken
Alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd moet ik nog even een plekje geven. Het gaat je als moeder (en vader) niet in de koude kleren zitten wanneer je kids zo’n lange periode niet lekker gaan. Ik had zo met Peach te doen. Week na week zat ik tegen een zielig hoopje kleuter aan te kijken. Peach zat weg gekropen in het hoekje van de bank ontzettend sip te zijn. Soms barstte ze zomaar in tranen uit, gewoon van pure ellende en werd ze echt niet meer gelukkig van ongelimiteerd Netflixen. Kreten als “Ik wil met mijn vriendinnen spelen” en “Mama?Wanneer ben ik nou eens beter?” gaan als een mes door je moederhart. De glitters die ze normaal gesproken in haar oogjes heeft waren voor een lange tijd weg. Maar – Thank God – is dit eindelijk voorbij. Rebeltje loopt inmiddels en is echt de vrolijkste en meest ondeugende dreumes ever. En die tanden spuitluiers zijn gewoon part of the job. Ze is een heerlijke kaboutervrouw.

Back on track
Eindelijk heb ik weer de tijd, rust en zin om te knallen op de blog. Er komen een hele boel leuke samenwerkingen aan en ik zit bomvol hersenspinsels die natuurlijk met jullie gedeeld moeten worden. Ik wil alle lieve en vooral trouwe volgers van de blog en op Instagram bedanken voor de steun van de afgelopen tijd. Iedereen heeft zo meegeleefd en lieve dingen gezegd, echt mega thanks! Wij hebben er echt heel veel aan gehad. Eindelijk schijnt het zonnetje weer en gaan we vol positieve energie de rest van dit jaar tegemoet. Naast mijn wekelijkse vlog op zondag, ben ik ook weer elke week te vinden op blogbyjenn.nl!

xo Jenn

 

2 reacties op “Bye bye, rot tijd!

  1. Welkom back moeders!! Fijn dat het met de meiden goed gaat! En dan gaat het vaak met de ouders ook goed. Zielig om te lezen van Peach en Rebel. En super leuk dat je een wekelijkse blog gaat schrijven. Ook die zal ik als trouwe “volger” ( klinkt zo gek voor een volwassen vrouw en moeder van 2) lezen ! Leuk leuk leuk! 💕

  2. Wat fijn dat het eindelijk beter gaat. Nóg meer genieten! En wij ook, want meer artikelen op je blog vanaf nu 😉 leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *