Personal

Christmas Plog

27 december 2017

Hebben jullie een Merry Christmas gehad? Mega druk? Of net als ons, mega veel qualitytime? Wij hebben de afgelopen kerstdagen bizar veel tijd met z’n viertjes doorgebracht en dat was echt zó genieten! Benieuwd wat wij met de kerstdagen hebben uitgespookt?! Je ziet het hier in deze XL Christmas- foto blog. 

Kerstplannen vs Kerst reality.
Dit jaar helaas geen uitgebreide diners met familie of vrienden. De meiden zijn af en aan ziek geweest en echt nog dood en dood moe van de slechte nachten en papa en mama ook. Vaak is onze kerst traditioneel, samen met familie lekker lang aan tafel eten en drinken tot we er bij neervallen. Alleen was dat dit jaar geen optie met een meisje van 13 maanden, lees: “De spanningsboog van een garnaal en (lang) aan tafel zitten?! Euh, wat is dat?!” Ik zag het al gebeuren. Rebel die bij het uitserveren van de eerste gang er al he-le-maal klaar mee is. Papa en mama kunnen dan om en om een hap nemen en “rustig” en “gezellig” genieten zit er dan niet bij in. Ook slaapt ze niet makkelijk ergens anders dus dat is voor de beeb ook geen optie. Rebel bleek ook deze dagen (wederom) allesbehalve fit. Een oogontsteking en verhoging met gifgroen snot is een beetje de status van onze beeb. We hebben de Kerstplannen gewijzigd en het heel rustig aan gedaan met als resultaat, veel thuis, maximaal chillen en papa en mama heerlijk avondjes samen op de bank met kaarsjes aan en cocktails. Ik zeg – volgend jaar weer! Nouja, bijna dan.

 

Kerstavond.
Ik ging lastminute kerstshoppen in de stad. Man, daar krijg je dus écht een mega kerstgevoel van! Alle gezellige lichtjes in het donker en er hing een speciaal sfeertje in de winkels en de straten van Alkmaar. Ik was binnen vijftig minuten geslaagd en bracht alle cadeautjes snel naar onze kerstboom om vervolgens samen met onze buurtjes/vrienden op kerstavond een sushi’tje te gaan eten bij ons favo restaurant aan het einde van de straat. We gingen vroeg uiteten, zodat de kids weer op tijd naar bed konden. Het was super gezellig en de avond natuurlijk nog jong….

Cozy Christmas eve in Alkmaar. 


Sushi time en pruimenwijn met ijs. Tip om naast je sushi te drinken – super lekker!
Op tijd gegeten met de kids en voor All you need weer thuis.

Team Rebel entertainment.

#AYNIL

Kids naar bed en papa en mama in PJ naar -All you need is Love- kijken.
Natte ogen maar vond het dit jaar een iets minder tranen-trekkerig dan anders.
Miste ook de sneeuw scene’s wel een beetje.

Tijdens de reclame van AYNIL steeds een cadeautje openmaken. 

Wow, Pressies for Mom!

Ik ben echt meeeeega verwend door de aller liefste!
Love you Perre!


Meet my new Pet.
De limited FURLA “Metropolis Jungle” edition.

 

 

Eerste kerstdag.
Rebel besluit na een onrustig nachtje dat het om 07:00 wel tijd is om de dag te beginnen. Ze wordt steeds zo vies wakker, overal snot en kwijl. Papa stapt meteen met haar onder de douch. Mama en Peach zijn daar nog niet helemaal aan toe en hangen nog even samen in het grote bed. Eenmaal beneden pakken de meiden cadeautjes uit en maken wij ons klaar om bij opa en oma te gaan brunchen. Rebel is niet lekker en slaapt nog een keer van 08:30 tot 10:00. Uiteindelijk plukken wij haar maar slapend uit bed en rijden richting mijn ouders. Mijn zusje en oma zijn er ook gezellig. Mijn moeder heeft altijd heerlijke dingen in huis en wij eten onze buikjes rond. Om 12:30 gaan we met een vermoeide beeb snel naar huis. Ze slaapt een gat in de middag en papa en Peach zijn lekker aan het mario-en (Is geen officieel werkwoord maar hier in huis dus wel.) Mama zit de kerstplog te knutselen op de laptop en ’s avonds dek ik de tafel gezellig en eten wij “makkelijk”. Ik maak wat kleine hapjes met broodjes en dipjes. De meiden gaan er super vroeg in en papa en mama gaan aan de cocktails. We kijken samen naar Home alone 2. Love it. 


Snottie snotter zit aan de pakjes te scheuren.

Peach heeft er een nieuw vriendje bij!
#leggybuddy

Rebel en Peach zijn heel erg verwend door Woezel en Pip!

Kerstlook nummero uno.
 
Peach:
Velvet jurkje van HEMA
Zwarte glimmende bomber van Primark
Glitterpaty van H&M
Glitterboots Red-Rag

Mama:
Blouse van WE
Lak rokje van H&M
Panty van HEMA
Schoentjes met gouden neus van Givenchy

Onderweg met de meisjes naar opa en oma.
Omdat Rebel nog sliep hield ik haar lekker in mijn armen vast met de slaapzak nog aan.


Me and my girls.

Zo lekker en gezellig!


In mah belly!


Ik heb als kind in deze stoel gezeten. Toen tante Lauren, daarna Peach en nu Rebeltje.
Ook het Wedgwood kerstbordje is al zo oud!
Ik vind dat zó speciaal.


Altijd samen spelen met overgroot oma Jenny.

 

Papa kijkt samen met de meisjes een kerstfilm zodat mama kan rommelen in de keuken.
Rebeltje ligt er inmiddels alweer helemaal af en redt het niet om bij het eten te zijn.

De kersttafel, zo gezellig. We eten allemaal kleine hapjes, broodjes en vis.


Peach kon niet wachten en zat te smullen van de groenten patatjes met dip.
Oh en wij eten niet met de tv aan hoor, die moest nog even worden uitgezet.

Peach lekker naar bed en papa en mama kruipen op de bank om naar deze klassieker te kijken. Dit is is echt mijn lievelings “Home alone 2” het kerstsfeertje in NY vind ik echt geweldig.
We drinken mijn favo cocktail:
een “Dark and stormy” voor snacks geen plek meer.

PP maakt ze super lekker.
Zo maak je een D&S: Vodka, organic gingerbeer, niet die chemische shit. IJs, sap van een limoen en een paar drupjes angosturabitter.
PP doet altijd net even te veel vodka (as usual) en na
 één ben ik lam en ik drink er drie.
Dus dan weet je het wel.

Bedtijd. Kijk m’n glas, ik morste onwijs (fail)
PP was helemaal nat, dus van de nood een deugd gemaakt en zijn kleren maar uit getrokken.

Tweedekerstdag
Rebel werd om 5:00 wakker maar ik lag nog in een Dark and Stormy coma dus hoorde haar niet eens. Ja I know, weer loedermoeder punten gescoord. PP geeft haar een flesje en legt onze uk meteen weer in haar bedje. Ze sliep door tot 08:30 en Peach deed het zelfde! O M G we hebben dus gewoon (een soort van) uit kunnen slapen op tweede kerstdag! Wij gaan lekker ontbijten en maken ons klaar om naar mijn schoonouders te gaan voor de koffie. Mijn schoonzusje is er ook met haar vriend en kids en PP zijn oma. Super gezellig maar ik vergat mijn telefoon en camera. Dat krijg je ervan als je hem niet de hele dag in je handen hebt. Mijn schoonmoeder is kunstenares en de kinderen mochten zelf kerstmokken versieren met porseleinstiften. Super leuk! Om 13:15 waren wij weer thuis en ging onze snot beeb naar bed. Papa, mama en Peach chillen lekker op de bank en de Nintendo gaat weer aan. Ik kijk de uren op de klok om want ik mag om 16:00 bij mijn beste vriendinnetje op kraamvisite.  Eerste kerstdag is zij, na 37 weken zwangerschap bevallen van haar eerste (kerst)kindje. Een gezonde zoon en ik kan niet wachten om ze allebei te knuffelen. Tussen de kerstdrukte door mag ik even naar haar toe. Echt zo speciaal en bizar met de Kerst. ‘S avonds gaan we lekker “gourmetten” op de plaat. Peach vindt het prachtig dat ze voor “Chefkok” mag spelen. Papa en Mama doen nog een klein drankje en een filmpje toe en dan zit de kerst van 2017 er alweer op!

Breakfast.

Ons lieve kleine snotterige kerstvrouwtje.

Smelt, mijn lieve meisjes!
Tweede kerstdag is voor twinning outfits.

Ik had nog nooit beschuit met muisjes gegeten met de kerst!

Hoera! Floris is geboren. Welkom lief vriendje, tante Jenn is nu al dol op jou.
Zo trots op mijn lieve vriendin. Eindelijk mocht haar kinderwens in vervulling gaan.
Zo speciaal en zo blij dat zij nu ook mama mag zijn.

Tata’s be like – lekker gourmetten.

Keukenschortje voor, ovenwanten aan en ze was helemaal in haar element.
Ze wilde de hele avond aangesproken worden met “mevrouw Kok” 

Bekkies.

Zo handig, Rebel at de verse hapjes van SPRUIT.
Omdat ze natuurlijk niet mee gourmet heeft ze toch een heerlijk hapje. Super makkelijk!

baby bekkie.

Kerst 2017 – I’ts a wrap. 

 

2 reacties op “Christmas Plog

  1. Heerlijke blog weer! Ik vind het super leuk om te lezen en foto’s erbij ziet staan. Jouw schrijfstijl is leuk en humoristisch ! Zit weer klaar voor de volgende! En hoe lekker is het weleens niet om geen telefoon mee te nemen! Heerlijk!

  2. De foto’s zijn echt prachtig! Jullie kerst zag er echt Merry uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *