Personal

Editors Note

18 december 2017

De nachten zijn kort, vermoeiend en de meiden wisselen elkaar af om er ’s nachts één grote slapeloze ellende van te maken. Ik uit mijn (ongezouten) frustraties graag op Instagram en heb veel steun aan de reacties die ik krijg van moeders die in het zelfde schuitje zitten. 

Lelijke berichten krijg ik zelden en er aandacht aangeven doe ik al helemaal niet. Maar het berichtje wat ik gister kreeg heeft mij deze “Editor’s Note” doen schrijven. Iets wat ik voor de eerste en laatste keer zal doen want aan negativiteit geef ik eigenlijk geen aandacht maar ik wil heel graag iets duidelijk maken.

Beste Anoniem,

Ik heb de Instastories verwijderd omdat mijn inbox overspoeld werd met berichtjes van moeders die dit precies zo ervaren en mij bedankten voor het delen van de waarheid ook al is die soms lelijk. Niet omdat ik niet achter mijn eigen post sta.

Het is namelijk heel normaal om die gedachten te hebben maar je mag ze niet uitspreken want dan ben je meteen en loedermoeder.

Het uiten van je frustraties als gevolg van extreme oververmoeidheid betekent helemaal niet dat je niet van je kinderen houdt. De meiden zijn onze hele wereld. Elke nacht gaan mijn man en ik er met frisse tegenzin uit om de kinderen te troosten en weer in slaap te krijgen omdat wij onvoorwaardelijk van ze houden. Maar dat het gehuil en de onrust je de keel uit gaat hangen, is niet iets vreemds.

Dat het extreme slaaptekort je leven als ouder/mens/ondernemer/partner kapot maakt is niet gelogen.

Ernstig slaaptekort doet smerige dingen met je. Misschien dat andere dat pas begrijpen wanneer ze dit zelf meemaken. Een babytje de eerste maanden ’s nacht verzorgen valt hier voor mij niet onder. Dat deed ik met plezier en vergt op een hele andere manier energie van je dan wat wij doormaken. De slapeloze nachten met een dreumes en een kleuter zijn van een heel ander kaliber.

Maar elke dag staan wij er als gezin weer opnieuw en weten wij dat het tropenjaren zijn. Kinderen zijn niet zaligmakend. Het is een liefdevolle uitdaging, een ongevraagde spiegel die je voor krijgt maar voor ons één van de meest bijzondere levenslessen die wij met heel ons hart lief hebben. De kinderen.

En dat jij geen respect voor mij hebt, vind ik dan ook helemaal prima. Want ik hoef niemand zijn respect. De grootse bevestiging dat ik het als moeder goed doe, zijn twee hele gelukkige meisjes die onbezorgd in het leven staan en genieten van de nabijheid van hun ouders. De bevestiging die ik krijg van mijn man die liefdevol voor zijn gezin zorgt en de levensvreugde en positiviteit die wij halen uit alles wat op ons pad komt. 

Jij mag daar het jouwe van vinden en als je politiekcorrect ouderschap wilt volgen ben je hier aan het verkeerde adres. Mijn slogan “Not your average Momblog” heb ik niet voor niets. Ik doe het namelijk anders, vooral op mijn eigen manier. De brutale waarheid maar ook de onuitputtelijke liefde zijn te zien op mijn feed en blog. Ja, ik laat de lelijke kanten van het ouderschap zien en ja, dat kan een andere niet oké vinden. Wat ík pas storend vind is dat “prefect momlife”  gelul waar we allemaal geen fuck aan hebben. 

Ik hoef niet te weten hoe geweldig de kinderen van een ander zijn. Of hoe fantastisch ze eten en slapen. Of hoe perfect zij hun gezinsleven op de rit hebben. De struggles waar je als moeder tegen aanloopt en open over durft te zijn, zijn voor mij pas echt interessant. Daar heb ik als moeder iets aan want ik wil niet alleen zijn. Ik wil de steun van andere moeders. Ik wil graag horen dat zij het ook zwaar vinden, rot nachten hebben, geen energie om in hun relatie te investeren, hun kinderen soms achter het behang wensen en zich een zombie voelen.

En dat jij mijn miskramen erbij haalt om mij iets duidelijk te maken zegt meer over jou. Omdat ik heel veel moeite voor mijn kinderen heb moeten doen mag ik niet zeuren? Natuurlijk ben ik met elke vezel in mijn lichaam dankbaar voor mijn twee prachtige, gezonde meisjes. Slechte nachten zijn geen wereldproblemen. Maar betekend dat dat ik niet mag balen, moe en ontevreden zijn? 

Het gras is niet groener aan de overkant. Daarom hebben wij alles laten bestraten. Hoeven andere zich niet zo met ons gras bezig te houden want deze moeder redt zich wel. Alles komt altijd goed. En de glinsterende bruine kraaloogjes die mij iedere ochtend groeten en zijn warme armen in mijn zij, zijn precies alles wat ik in mijn leven nodig heb. Niet jouw mening en niet jouw respect.

 

Jenn

47 reacties op “Editors Note

 1. En zo is het! Ik ben het volledig met je eens en hoe durven ze je miskramen hierbij te halen, schand. Moeten zich achter hun oren krabben.

  Hopelijk gauw weer lekker doorslapen.. succes en sterkte met de slapeloze nachten!

 2. Zo is Dat! Deze uitlatingen naar jou, zeggen meer over haar! Ik vind het juist heerlijk om niet voorgelogen te worden. Want tegenwoordig moet alles perfect zijn .

 3. Goedzo, wat een dom mens!
  Lekker makkelijk is dat, anoniem oordelen achter je beeldschermpje…
  En wie is hier nou de loedermoeder?!
  Alle respect voor jou Jen!

 4. Ik vind het juist zoooo fijn om je stukken te lezen en je instastories te zien, juist omdat t allemaal zo herkenbaar en niet perfect is, zoals bij de meeste lijkt me…
  Jammer dat sommige mensen dit niet kunnen waarderen!

 5. Oh en dan bedoel ik uiteraard niet fijn als in; fijn dat je slecht slaapt enzo!
  Beterschap voor je meisjes en sterkte!

 6. You go girl!!! Ik heb dan geen kinderen maar ik snap dat je het op een gegeven moment zat bent als je weinig slaap hebt…..en dat je dat dan uit no big deal. Dat er dan ook nog je miskramen bij worden gehaald….in en in triest. Zegt genoeg over wat voor persoon het is. Ik lees je blog oog met plezier en zie je stories graag voorbij komen. Liefs !

 7. Respect Jenn! Zo is het. Het echte leven laten zien is wat een mens puur maakt, echt. En dat is wat ik zo waardeer aan jou! Blijf jezelf maar dat doe je ook! Fuck de azijnzeikers! Deze azijnzeiker is wel heel zuur om er allerlei dingen bij te halen die niet eerlijk zijn ! Karma is a b*tch moet je maar denken Jenn! Be youre true self! Xx Een trouwe volger

 8. Yes!!! Jij bent een topper en een van de zeldzame moeders die hetzelfde denkt als ik doe en daar eerlijk over zijn. Heerlijk!! Ik geniet van de positieve posts van je knappe meiden en ik leef met je mee bij de minder leuke momenten X

 9. En dit soort nare type mensen, maken mij dus woedend. Als ik lees wat bloggers/ vloggers maar over zich heen krijgen. Alsof je maar een robot moet zijn zonder gevoelens, en niks mag klagen als je moeder bent. Idd niet alles is altijd rozen geuren maneschijn als je moeder bent. Blijf aub klagen en posten hoe de werkelijkheid is Jen, want daar heb ik als lezer veel meer aan dan de magazinefotos over het perfecte gezin. Ik heb het ontzettend zwaar gehad bij mijn eerste kind, uitgeput en geblust. Ik dacht nog even dan wordt ik depressief, maar juist mensen zoals jij die eerlijk vertellen hoe het echt in elkaar zit. Gaven mij moed, waardoor ik er weer tegen aan kon. Dus blijf lekker jezelf en eerlijk zoals je bent girl, daar heb je tenminste wat aan. 👍👍👍👍👍👍

 10. Respect! Ben het helemaal met je eens. Ik word zelf juist kotsmisselijk van al dat ‘perfecte’ gedoe. Vind het super tof dat jij er juist eerlijk over bent!! Een keer wat anders dan al die perfecte leventjes op insta 😉

 11. Hi Jenn,

  Je hebt heerlijk van je afgeschreven, echt super! Je bent echt een topper!

  Liefs xxx

 12. Ik kan het niet meer eens zijn!!! Ik erger mij aan al die perfecte verhalen en foto’s. Wat jij nu mee maakt kennen wij thuis ook maar al te goed en dit al 17 maanden. Ook ik praat hier graag over met anderen en doe het niet anders overkomen, want het is gewoon f*cking zwaar en alles maar dan ook alles lijd hier onder. Mijn kinderen zijn het beste in mijn leven! Maar dit betekent toch niet dat wij als moeder onze frustraties niet mogen delen of als we er even doorheen zitten? Sterkte!! X

 13. Respect!
  Haha lekker flauw 😉
  Maar wat een drol joh die jou hierop aan heeft gesproken. Kansloos!
  Je bent een toppertje. Zo heerlijk echt. Kus!

 14. You go!!! Geweldig. Zooooo waar. Vermoeidheid doet veel met je, maar steunt indd als je hoort dat je niet de enige bent!

 15. Whaaaa ik kom niet meer bij !! Dat stukje over gras groener – bestraten Hahaha.
  Maar je hebt helemaal gelijk, mensen moeten niet doen alsof hun leven perfect en zorgeloos is.
  Wij hebben 2,5 jaar in het ziekenhuis traject gezeten om überhaupt een kind te krijgen (nu helaas voor een 2e kindje weer) en hoe blij en trots wij ook zijn, gaat het leven van een dreumes niet over rozen 😉 en is het maar goed dat wij alles gestuukt hebben anders had ze achter het behang gezeten :p !!
  Go girl, ik vind jullie top ✌🏼

 16. 👍zo is het! En je bent een top mama en een lief mens waar heeeeel veel kindjes gek op zijn. X

 17. Super mooi geschreven! Ben het er volledig mee eens! Zo denk ik er precies hetzelfde over🙌🏼

 18. Wauw,DIT dus. Vind je eerlijkheid verfrissend. Hier momenteel ook gebroken nachten,het breekt je op,geen geduld,emotioneel.
  Dit soort mensen kom je overal tegen helaas..
  En nu.. loslaten! Je bent een topper en een topmoeder!💪🏼

 19. Echt grote klasse!! Topmama en topvrouw! Gelukkig laat je ook zien dat het niet altijd makkelijk gaat! En af en toe klagen moet toch kunnen is menselijk hoor. Dikke knuffel voor jou!

 20. Heel mooi geschreven! Je bent een topper en ik volg je met veel plezier en zal dat ook blijven doen. Keep on going!! XX

 21. Ik vond je uitspraken in je verwijderde stories ook enorm negatief, hier schrok ik van. Vooral omdat ik jou en je gezin
  erg bevoorrecht en liefdevol vindt overkomen greep mij dit aan. Eerlijkheid kan ik waarderen en doordat ik jou al een tijd volg en je heerlijk recht voor je raap overkomt kon ik je uitspraken wel nuanceren, maar ik snap dat het reacties oproept. Neemt niet weg dat ik respectloze reacties not done vindt. Blij om te lezen dat je hier weinig last van hebt. Ik kan mij voorstellen dat het je wel kan raken.. Veel liefde en geluk gewenst voor jou en je mooie gezin!

 22. Ook al hoef je het niet van andere..toch Respect!! Hier hebben we al 5 weken zwaar onderbroken nachten door oorontstekingen, hoesten, snotneuzen, gewoon omdat ik 1 ben en gewoon omdat ik 3 ben.

  Wat “haat” ik mijn kinderen ’s nachts..en soms overdag omdat ze strontvervelend worden als ze niet slapen en wat ben ik blij dat ik af en toe een pauze van ze kan hebben als ik kan “vluchten” naar mijn werk…en gelukkig worden steeds mee mama’s hier open in. Zijn alle “perfecte” mama’s eigenlijk niet gewoon heel erg jaloers dat zij niet de kracht en het zelfvertrouwen hebben dit toe te geven en te weten dat ze voor haar eigen kindjes hoe dan ook altijd de perfecte mama is.

 23. Heerlijk dit is de waarheid! Het is echt niet perfect en makkelijk altijd. Jammer dat je niet mag zeuren of klagen hierover. Word ook ontzettend moe van al die perfecte plaatjes en berichten van moeders op instagram. Je bent een top moeder..

 24. Fijn je blog!
  Helaas ook hier een ‘ervaringsdeskundige’ wat betreft ‘langdurig ernstig slaap tekort’. Het beheerst je hele leven. Er over praten is zo wat een schande. Blijf alsjeblieft zo open en eerlijk! Hebben wij mama’s meer aan dan al die perfecte levens die je overal tegenkomt…

 25. Met mijn mond vol tanden lees ik dit, dat jij dusdanig in een hoek wordt gedreven dat je je gedwongen voelt jezelf uit te moeten leggen. Walgelijk. Walgelijk dat mensen (of nou ja, de “parasitaire onderlaag van de maatschappij” is wellicht een betere verwoording) dit in jou naar boven halen. Jake (mijn zoontje) mag van geluk spreken dat we geen behang hebben en dubbel glas in de ramen, want 2 jaar lang(!!) niet slapen is serious shit. Echt serious shit, geen gein als ik zeg dat ik blij ben dat zijn papa en ik nog bij elkaar zijn. Dus meid, ik snap je volledig. Don’t let them get you down, zeg lekker wat je wil zeggen. Fuck die mama-maffia. Better times are coming <3

 26. Mooi gezegt en helemaal mee eens. Tuurlijk zijn je kinderen de wereld maar je doet als moeder of vrouw toch nooit goed voor dat soort personen. Als je het perfecten laat zien zou laten zien is het niet de waarheid en als je de waarheid zegt ben je weer hard en zou je niet mogen klachen. Blee negatieve mensen. Doe lekker hoe jij wilt doen vandaag is minderen en morgen is het perfect real life!

  Dit vond ik mooi gezegt. –>

  “Maar elke dag staan wij er als gezin weer opnieuw en weten wij dat het tropenjaren zijn. Kinderen zijn niet zaligmakend. Het is een liefdevolle uitdaging, een ongevraagde spiegel die je voor krijgt maar voor ons één van de meest bijzondere levenslessen die wij met heel ons hart lief hebben. De kinderen.”

 27. Bi-zar dat er volwassen vrouwen zijn, misschien zelfs moeders, die zulke lelijke dingen tegen je zeggen. Zulke zielige types zullen wij NOOIT begrijpen! En je miskramen erbij halen.. misselijk makend gewoon.

  De liefde voor je gezin straalt van je blog, vlogs en Instafeed. Je doet het geweldig en het siert je dat je in alles zo open en eerlijk bent.

  XXXX

 28. Wauw dat er mensen bestaat die zulke nare dingen tegen je zeggen echt onvoorstelbaar!

  Jij laat juist zien hoe het ouderschap echt is want ik weet zeker dat vrijwel iedere mama de dingen die jjj post denkt maar er zijn er weinig die dat ook uitspreken. Dankjewel dat jij dat juist wel doet!!

 29. YES!!! En zo is het!
  Wij gaan nu waarschijnlijk one vierde slapeloze nacht in en begin langzamerhand mijn verstand te verliezen! Holy moth€£^F%*^%$h*t.
  Slaaptekort met twee zieke kleintjes sloopt alles. Helemaal als het langer dan drie nachten duurt.

  Sterkte liefje!
  En voortaan lekker negeren, dit soort veroordelende mensen verdiennen niet jou, echtheid, eerlijkheid, openheid en al helemaal niet jou aandacht.

  Hang in there babe!!!
  X jolanda

 30. Je weet, normaliter post ik niets onder je blogs maar Ik volg je wel al bijna 30 jaar op de voet 😉 Voor deze keer maak ik eenmalige uitzondering. Ik ben trots op jou, je meisjes, je lieve vent en alles wat jullie samen hebben bereikt! die persoon gaat helemaal voorbij aan wat jullie allemaal hebben doorgemaakt en hoe moeilijk dit is geweest voor jullie maar ook voor ons. Jullie verdriet was ons verdriet, jullie pijn de onze! Alleen degene, jullie familie en vrienden die dit van dichtbij hebben ervaren kunnen daar iets van vinden en niemand anders! Ik heb respect voor de manier waarop jij je op
  sociale media kwetsbaar durft op te stellen en hoe jij je gevoel en struggles deelt met je volgers. Tegelijkertijd vinden moraalridders die dat lezen, jou volgen, daar iets van en hangen er een ongenuanceerd waardeoordeel aan. Zij zijn van mening dat de hele goe gemeente aan hun maatstaf moet voldoen een ieder die daar niet aan voldoet kan een bak digitale shit over zich heen gestort krijgen. Zoals je wel weet ben ik van een andere generatie, in mijn tijd sprak je je als jonge moeder niet uit en zeker niet in het openbaar over je onzekerheden, je struggles en je zoektocht naar goed ouderschap. Hulde aan alle vrouwen en jij in het bijzonder dat je daar open over bent en je in het openbaar kwetsbaar over durft op te stellen! Je maakt het niet mooier dan het is, je vlogs, blogs zijn puur, authentiek, recht uit het hart en zoals je bent, geen dubbele agenda’s. Volgens mij ben ik nl in de positie om daar wel wat van te vinden, want ik ben je mama ❤️❤️

 31. Het is de kift… en zo gemeen. Het zegt meer over haar inderdaad. Haters will be haters… Kansloos, niet te redden. Lijkt me moeilijk om dit soort dingen ‘los te laten’. Liever geef ik zo iemand een pomp op de neus. Maar wat heb je eraan. Ik vind je enig! Blijf vooral zo doorgaan! Lieve groet!

 32. Eigenlijk reageer ik niet zo snel ergens op, maar nu moet het gewoon even.. You go girl💪

  Juist vanwege je eerlijkheid, en je openheid in je gedachten volg ik je.
  Dat is wat jou in mijn ogen de perfecte momblogger maakt!

  Lekker mee doorgaan, graag zelfs!

 33. Wauw! 😲 Ik heb je story niet gezien maar hoe kunnen mensen zich afvragen of je wel genoeg van je kinderen houdt?! Ik volg je juist omdat je zo eerlijk bent. Doordat je open de zware momenten deelt geloof ik je liefde zo. Mij helpt het als first time mummy met pittig kindje héél erg om al die eerlijkheid in mijn feed te zien. Weten dat ik niet de enige ben die soms echt even niet meer kan (of misschien zelfs wil) maar dat dat niets zegt over mijn liefde voor mijn dochter. Jij bent daarin écht een voorbeeld

  Oh en ik krijg kippenvel van de reactie van je moeder ❤️

 34. Versteld ben ik dat iemand daadwerkelijk zo lelijk en negatief met kan en durft te reageren op een eerlijk verhaal. Respect voor alle papa’s en mama’s die te maken hebben met slapeloze en doorwaakte nachten.
  En voor alle ouders die zich kwetsbaar op durven te stellen en te zeggen dat het ouderschap niet alleen maar rozengeur en manenschijn is.
  Het feit dat jij dit op een openbaar platform durft aan te geven maakt het misschien ook voor andere mama’s uitbaar en bespreekbaar. Haalt het uit een taboesfeer (want dat is het blijkbaar nog steeds). Mooi dat je dit doet. Ik neem mijn pet voor je af

 35. Wauw, wat een mooi verhaal! Ik kan het niet beter verwoorden dan dit… 🙏🏼🙏🏼 You rock!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *