Personal

VIVA MAMA | Wonder baby’s

8 december 2017

Ik kan mijn eigen interview in de Viva Mama niet lezen zonder dat de tranen in mijn ogen springen. Nu ik mijn verhaal zo op papier zie staan, voel ik alle pijn en angst opnieuw. Ik leefde in een nachtmerrie. Welke wonder boven wonder, veranderden in het uitkomen van mijn grootste droom. Nog een keertje mama mogen worden!

 

Wonder-ing why?
Het mogen krijgen en dragen van een kindje in je buik, is het grootste en meest bijzondere wonder dat een vrouw kan overkomen. Geen twijfel over mogelijk. Maar dat er mama’s zijn die nooit zo’n wonder zullen ervaren is intens verdrietig. Mama’s die een oerliefde voelen voor een vrucht uit eigen schoot maar dit nooit zullen meemaken. Dat is een verdriet waar je niet zomaar overheen komt. Een verdriet wat je voor altijd, diepgeworteld met je mee draagt. Een verdriet wat je niet zomaar kunt verstoppen of vergeten. Dat verdriet blijft een zere plek, een open zenuw en achtervolgt je de rest van je leven. Altijd maar worstelen met de vraag, waarom ik niet? Waarom overkomt mij geen wonder? Die Mama’s blijven met een leeg gevoel in hun hart achter. Ik denk aan jullie. Je mag verdrietig zijn. Het is niet eerlijk.

Miskramen.
Het keer op keer verliezen van een zwangerschap is zo’n zelfde soort verdriet. Ik mocht er vijf ervaren. Ze zeggen dat je in het leven krijgt wat je aan kunt. Vijf keer kregen wij een kloppend hartje onder ogen. Vijf keer ging het toch mis. De aanblik van een dode baby in je baarmoeder is met geen pen te beschrijven. Waar eerst een flikkerend lichtje en bewegende mini armpjes en beentjes te zien waren, lag het in elkaar gedoken, bewegingloos in een hoekje van mijn baarmoeder. Dat beeld, dat moment. Ik krijg het nooit meer van mijn netvlies.

Hastag blessed.
Maar toen waren daar mijn wondertjes. Twee prachtige, gezonde dochters. Ondanks de bloedafwijking die recentelijk bij mij is ontdekt, hebben zij het overleefd. Elke dag opnieuw ben ik zo dankbaar voor mijn twee meisjes. Ik kan uren naar ze kijken, zij zijn mijn droom die uit mocht komen. Ik ben dankbaar dat ik mijn verhaal in de Viva Mama mocht doen en wat een prachtig interview is het geworden.

Je leest mijn interview in het nieuwe nummer van Viva Mama, deze ligt nu in de winkel!

Voor dit interview zijn er prachtige foto’s van mij en de meiden gemaakt door Daphne Ponsteen. Ik vind haar foto’s zo gaaf. Lieve Daphne, thanks again voor de prachtige plaatjes.

Vandaag deel ik op de blog de foto’s van de shoot! Wat ben ik  super trots op de kiekjes samen met mijn meiden. Wauw! Happy en dankbaar dat ik hun mama mag zijn.

Welke foto vind jij de mooiste? Let me know!

X Jenn

OMG! LOVE YOU TO THE MOON!

 

MOMMY’S MIRACLE

 

I JUST CAN’T –  HER CHUBBY CUTE FACE

 

REBEL BE LIKE – MAM, WTF?!

 

MY BABY FOREVER

 

ME AND MY GIRLS

 


#REALMOMLIFE

 

NONCHALANT WEL

 

MY ALL TIME FAVORITE

3 reacties op “VIVA MAMA | Wonder baby’s

  1. Wat een prachtige foto’s van een mooi gezin! Ik zou niet kunnen kiezen welke de mooiste is.

  2. De laatste foto is idd prachtig en betoverend. Dapper dat je kwetsbaar durft op te stellen. Een wens om mama te mogen worden is zo’n diepe oerwens en dat is onmogelijk om dit een plek te geven als het niet mag uitkomen. Het leven is erg oneerlijk. Ik ga het interview lezen. Ik vind je een bijzonder mooi mens! Fijne dag! X

  3. Hahah die reallife mom foto! Love iT!
    Maar jeetje Jenn, tranen in Mn ogen bij het lezen van jou pakkende woorden .. zo intens verdrietig van jullie niet geboren baby’s.. altijd in jullie hart ❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *