Personal

Van verrotte naar fitte Jenn

30 maart 2016

Ik schrijf deze blog omdat ik mij besef vandaag een mijlpaal te hebben bereikt. Ik sport zelfstandig in een sportschool en was daar drie maanden gelden nog niet toe in staat.

Sterker nog, ik was nergens toe in staat want het ging alles behalve goed met mijn gezondheid.

Dat van die miskramen weten we nu wel. Na de laatste keer in januari raakte ik fysiek de bodem van een put  waarvan ik niet wist dat hij bestond.

P ging “voor de grap” op 2 januari op de weegschaal staan, kijken wat de december vreet en zuip schade was. Nu ik! Ik had namelijk net zo hard mee zitten doen en was benieuwd of er ook kilo’s aan zaten. Het lachen verging mij snel want ik schrok me helemaal kapot! Zo licht was ik letterlijk nog nooit geweest! Hoe kon ik in godsnaam zijn afgevallen? En zo veel? Ik was in shock?!!

Met mijn lengte (1,79) is 55,6 kilo niet een al te best gewicht. Vooral erg ongezond. Het maakte mij erg verdrietig, want het kwartje viel meteen.  Ondanks dat ik mij scheel vrat aan vooral ongezonde meuk, teerde ik in. De klappen en de stress die mijn lichaam te verduren heeft gekregen waren duidelijk to much geworden. Ik zat niet lekker in mijn vel. Ik voelde mij super moe, slap, zwak en vooral energieloos.

Dit kon zo niet langer, hier wilde ik per direct iets aan gaan doen. Hoe kan er überhaupt een baby in mij groeien als het lijf waar dat in moet plaatsvinden zo zwak en ongezond is? Ik wil gewicht aankomen, mijn energie terug krijgen en vooral sporten en sterker worden.

Hoe kom je aan? Gewicht vergaren is iets waar ik letterlijk geen kaas van heb gegeten. Ik heb een snelle stofwisseling en ben zo’n typ die van een Mc Donalds, chocolade en witte wijn dieet totaal geen grammetje aankomt.  Ik had daar echt professionele hulp bij nodig.

Die hulp vond ik bij Nick’s Gym. Nick is een holistic exercise coach. Personaltrainer vindt hij een stom woord en pas niet bij zijn werkwijze. Nick kijk naar het totaal plaatje van zijn klanten. The body, the mind and the soul. Ik ga Nick  zijn geheimen en werkwijze niet bloot geven maar ik ben hem eeuwig dankbaar voor zijn hulp. Samen hebben wij zo snel, zo veel progressie bereikt. Ik kan echt janken van geluk als ik er aan terug denk. Zonder hem was mij dit niet gelukt.

Hij heeft mijn voeding drastisch aangepakt en mijn postuur en houding verbeterd om mij kracht en controle terug te geven over mijn lichaam.  Ik kon voorheen mijn arm amper omhoog houden om m’n haar te föhnen of hij werd al zwaar en moe. Nu sta ik in de gym te rossen aan de gewichten en voel me beter dan ooit te voren.

Wijntje dit, wijntje dat, is verleden tijd. Dat geld ook voor koffie. Ik voel mij er beter door en had nooit gedacht dat ik door alleen water te drinken zoveel meer energie zou krijgen.  Sowieso heb ik nu meer energie en wat is bewegen lekker voor je hoofd zeg! Ik voel me mentaal sterker en scherper en het geeft mij zo’n goed gevoel dat ik mijn lichaam ergens in zie slagen in plaats van falen.

Deze nieuwe leefstijl wil ik voor altijd vast blijven houden.  Nu er bij mij een auto-immuun ziekte is vast gesteld neem ik mijn gezondheid serieuzer dan ooit te voren! Ik prop niet alles meer in m’n bakkes maar kies veel bewuster en gezonder.

Alcohol is van de eerste plaats in favoriete drankjes gezakt naar de 10de plaats omdat dat voor mijn bloedproblemen zoveel meer schade toe brengt. Ik vind het niet meer belangrijk om overal bij te drinken maar kies nu echt een moment of gelegenheid waarbij ik het waard vind.

De zeikerige opmerkingen die ik krijg wanneer ik random een Gintonic afsla, neem ik op de koop toe. Jezus Jenn, drink ik je echt alleen nog maar water? Facking saai!

Ze zouden eens moeten weten. Hou jij maar lekker je bek, denk ik dan. Niemand bepaald geen moer voor mij want ik voel me abnormaal goed. Blijkbaar laat ik mensen zich ongemakkelijk voelen nu ik mijn eigen ding doe.

Mijn eigending doe ik zeker. Want ik gun mezelf geen vertyft lijf maar een gezonde. Ik gun mijn dochter een moeder die de kracht en energie heeft om er voor haar te zijn. Ik gun mijn verloofde een vriendin die zin in het leven heeft en niet eentje die in de hoek van de bank blijft liggen. Ik gun de baby die hopelijk ooit in mij zal groeien een veilig en gezond huisje.

Ik ben trots op mezelf en Nick ontzettend dankbaar. Ik kan het bijna niet in woorden uitdrukken maar ik weet dat je het voelt hoe veel dit voor mij betekend.
Het dringt nu pas een beetje tot mij door wat je al die keren tegen mij hebt gezegd; “Besef jij je wel hoe goed je nu bent en wat je hebt bereikt?!” Ja, dat besef ik nu!

 

x Jenn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *