Personal

Relationship goals

16 mei 2017

Deze week hebben wij precies al 7 jaar verkering! Time flies when you are heaving fun! Dat gaan wij dit weekend dan ook mega hard vieren. 

De meiden gaan een nachtje uit logeren (eerste keer sinds Rebel geboren is – OMG!!) en wij breken die hele tent af. Naja soort van. Al 7 jaar samen, dat is niet niks en daar zijn wij super trots op. Voor ons beide een recordje hoor.  PP en ik zijn het er over eens dat dit ons zwaarste jaar uit onze relatie was.  Hoe we het hebben overleefd lees je hier.

The key to succes.

Wat ons betreft ligt de focus voor een goeie relatie bij de volgende onderwerpen. Vertrouwen, seks, elkaar loslaten, praten, moeite doen en dankbaar zijn. Het lijkt heel makkelijk maar het is gewoon keihard werken.

Talk the talk

Wij praten samen veel. PP is iemand met zijn hart op z’n tong. Hij praat over zijn gevoelens, wensen, struggles, emoties en daar ben ik heel blij mee.  Ik ben ook vrij open (iets met mijn halve leven delen op een blog?!) Hierdoor hebben wij eigenlijk nooit ruzie. Wanneer we hobbels ervaren praten wij erover. We vertrouwen elkaar voor 1000 procent en daar hebben we eigenlijk niets voor nodig. Dat vertrouwen is er omdat wij altijd open en eerlijk naar elkaar zijn. In vorige relaties zijn wij allebei wel eens in de maling genomen. Toch legt dat geen smet op ons omdat wij helemaal onszelf kunnen zijn bij elkaar.

Als ik in m’n kont geknepen word tijdens het stappen vertel ik dat aan PP als ik ’s nachts thuis kom. Dan lachen wij er om en vervolgens knijpt hij nog net even harder. Als hij sjans heeft op een feestje laat hij de chick in kwestie op instagram zien en dan concludeer ik dat het niet z’n type is. Wij hebben geen geheimen. Misschien is dat niet oké maar wij voelen niet de behoeften om dingen achter elkaars rug om te doen. Wij hebben respect voor elkaar.

Als ik hem irriteer zegt hij dat tegen mij en dan kan ik hem gelijk of ongelijk geven. Als ik vind dat hij dingen anders moet doen dan praten wij erover. Dat doen wij dan niet in een verwijten de sfeer. Tuurlijk bitchen we op elkaar. Genoeg zelfs. Maar er wordt niet geschreeuwd want daar hebben wij beiden een hekel aan. Ruziemaken doen we niet omdat er nergens ruzie over te maken valt. Als PP een keer apelazerus thuis komt kan ik hem de volgende dag wel  killen en de huidvolschelden maar daar pas ik voor. Ik confronteer hem liever met de gevolgen. Moest het nou zo overdreven? Onze hele zondag met de meiden verpest. Ik weet dat hij dat erger vindt dan zijn kater. Ik krijg vaak gelijk, en dat is een lekkerder gevoel dan je helemaal blauw schelden op elkaar.

We geven elkaar ruimte voor onze eigen dingen. Vrienden, stappen, vakanties zonder elkaar, hobby’s. We doen dit altijd in overleg. Toen Peach net geboren was hadden wij heel veel moeite met de juiste balans hierin vinden. P, ik ga zaterdag dit, ja maar Jenn ik ga vrijdag al dat. Het leek bijna wel een wedstrijd. Op een gegeven moment hadden wij continue om en om dingen in het weekend gepland en dat riep fixe irritaties op. Nu we onze persoonlijke uitjes in overleg plegen verloopt het veel fijner. Als we elkaar missen zeggen wij dit. Moet je echt zaterdag met de jongens weg? Wil zo graag even lekker een avondje samen zijn. Dat werkt beter dan toestemmen en vervolgens chagrijnig tegen elkaar te gaan doen. Ik gun hem zijn avondjes met de mannen. Ik ga dan niet 100x appen of hij weet hoe laat hij thuis komt, of waar hij is. Ik laat hem en hij laat mij. De volgende ochtend hoor ik alle avonturen wel en dat is veel gezelliger dan boven op zijn avond te gaan zitten.

Wij spreken heel veel dingen naar elkaar uit. Dat werkt enorm verhelderend. Dat voorkomt dat je situaties voor elkaar gaat invullen, want daar krijg je vaak ruzie van. Als het voelt alsof we langs elkaar heen leven spreken wij dit uit. Als we elkaar missen zeggen wij dat ook. Als we vinden dat de Kamasutrabeurs (grapje) op een te laag pitje staat, melden we het aan elkaar. Als we behoeften hebben aan Qtime zeggen we dat ook. Voor ons werkt het erg goed en het helpt soms ook om situaties te accepteren. Wanneer je maanden lang gebroken nachten hebt raakt de sjeu van veel dingen af. Dan zeggen we ook gewoon dat er op het moment weinig aan is en  we te weinig echt samen zijn. Niet samen kunnen zijn is onze frustratie nr1. dan worden we vaak chagrijnig naar elkaar.  Met net zo veel plezier en passie gaan we ervoor. Plannen we momentjes voor onszelf en accepteer we dat de dingen soms gewoon zo zijn. We laten elkaar weten dat er betere tijden aankomen met meer slaap en meer tijd voor elkaar. We genieten vooral van het hier en nu.

Love the lovelife

Goeie seks is sowieso (en volgens pp al helemaal) het aller belangrijkste. Het verbind, geeft vertrouwen en voedt de liefde. Wanneer je seksleven zich in en sleur bevindt, geld dat vaak ook voor je relatie. Nu ga ik niet lopen verkondigen dat wij een stel konijnen zijn maar moeite doen is belangrijk. Het werkt positief in veel opzichten, als je tussen de lakens je best doet. Wanneer je kinderen hebt en met een pas geboren baby al helemaal, liggen je prioriteiten ergens anders. Dan juist is het belangrijk om moeite te doen voor elkaar. Dat kan op oneindig veel manieren en hoeft heus niet spectaculair te zijn, als je maar tijd en energie in elkaar stopt. Moeite doen is heel bevredigend in vele opzichten. Want niets is zo fijn als je geliefd voelen door je partner. Het maakt je samen sterk.

Thanks, but yes thanks.

Het aller belangrijkste is dankbaar zijn. Ik laat PP vaak genoeg weten dat ik heel dankbaar ben voor het fijne leven wat hij mij en zijn meiden geeft. Ik vind het niet vanzelf sprekend wat hij allemaal voor ons doet. Ons fijne huis, een auto cadeau voor mijn eerste Moederdag, de vakanties, de verwennerij en de verassingen. Ik dank God op mijn blote knieën voor zo’n vent. Maar het zijn vooral de niet materialistische dingen die het hem doen. Ik kan namelijk wel huilen van geluk als ik na een vermoeiende werkdag thuis kom, hij heerlijk voor mij heeft gekookt en onder het eten verteld dat de bedden zijn verschoond en hij alle wasgoed heeft op geruimd. Dankbaar dat hij met alle liefde voor de meiden zorgt als ik even aan mijn max zit. Dankbaar dat hij mij soms dwingt om met mijn vriendinnen af te spreken omdat ik mezelf weer eens wegcijfer. Wanneer ik geen zin heb om te koken hij ons mee uit eten neemt zodat ik even niks moet. Geloof me, deze heeft vaker geen zin om te koken dan wel. Dankbaar voor hoe hij mij steunt met mijn blog maar vooral in mij geloofd. Zegt dat hij mij mooi vindt op momenten dat ik mij eigenlijk te lelijk voel. De kleinste dingetjes zijn voor mij de moeite om dankbaar voor te zijn.

Heavy shit.

Dit jaar was pittig. De komst van een baby is gewoon een relatie test 2.0 Twee kinderen is handel vol, druk, vermoeiend en je relatie komt op de 10e plaats. ’s Avonds zijn wij vaak zo moe. Hij valt in slaap op de bank. Ik zit te lang achter de laptop en voor we het weten zijn alle dagen het zelfde en is er weer een week voorbij, zonder dat we het gevoel hebben echt samen te zijn. Het is gewoon heel zwaar. Voor ons is het alleen geen excuus geweest om het samen niet leuk te hebben. Even samen een hapje eten. Even samen een filmpje. Moeite doen en blijven praten. Samen onze favo “pokoes klappen” met een drankje op de bank en de kaarsjes aan. Ook al is het minder fabulous dan we ooit gewent zijn. Het is ons en wij staan er samen nog. Wij kennen geen diepen dalen, relatie breaks of – Ik moet even nadenken wat ik wil- momenten. Elkaar is waar wij fucking hard voor gaan en koesteren dit met onze ziel en zaligheid. Wij weten wat we aan elkaar hebben en willen dat voor geen goud kwijt. Wij maken het niet mooier dan het is. Soms is het kut maar blijven altijd samen dromen.

Lieve PP. Bedankt voor onze mooie dochters en je onvoorwaardelijke liefde. Ik had 7 jaar geleden niet kunnen bedenken dat we gezegend zouden zijn met zo’n mooi gezinnetje.  Jij bent mijn wereld en zonder jou ben ik niets. Jij en ik en onze één miljoen dromen. Ik weet dat ze zullen uitkomen omdat ik van je hou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *