Mini

Rebel’s ritme (24 maanden)

7 januari 2019

Mijn “baby” is inmiddels 24 maanden. Oké, oké. Rebel is een mega bijdehante twee jarige peuter maar je snapt, ik houd haar graag klein. In deze blog deel ik alles over het ritme van onze uk.

WAKEY WAKEY
Rebel’s dag begint om +/- 07:30. Op dit moment moet ik haar vaak wakker maken. Anders slaapt ze door tot 08:00-08:30. I know, heel luxe maar ook pas sinds de wintertijd aan de orde. Geloof mij, Rebel heeft in haar leventje ook heeeeel veel uren niet geslapen dus dit mag.

Baby Rebel in bedje.
Hier was ze wel echt nog een baby.

BREKKIE
Rebel ontbijt met thee en een broodje waar ik vaak ook een paar stukjes fruit bij serveer. Ze krijgt ook een “vegetarische” multivitamine, en vitamine D kauwtabletten van Natures Plus (no spon) bij het ontbijt. Wij zijn geen vegans maar deze vitamines zijn helemaal vrij van shit, en ik koop ze bij de natuurwinkel. Ze zijn “gezoet” met fruit en groenten extracten, en de meiden vinden ze heerlijk! Rebel drinkt en eet geen zuivel maar af en toe krijgt ze wel kaas op brood omdat ze daar dol op is. Haar beleg wissel ik af met appelstroop, geprakte banaan, pindakaas en soms pure hagels. Ze krijgt eigenlijk nooit vleeswaren op brood.

BREAKIE
Tussen het ontbijt en de lunch drinkt ze eigenlijk aan de lopende band thee. Rebel drinkt de zelfde kruidenthee als ik dus verder geen zoete smaakjes o.i.d. De smaak varieert van groene en witte thee tot aan kamille en munt. Ik heb zelf altijd YOGI of Clipper thee, deze zijn veelal helemaal natuurlijk en biologisch. Rebel snackt rijstwafels en fruit. Fruit favo’s zijn banaan, appel, druifjes, mandarijntjes, eigenlijk alles wel behalve meloen. Drie keer raden wiens lievelings meloen is? Jep, Peachie! Rebel krijgt ook koekjes of rozijntjes en soms knijpfruitjes voor onderweg. De koekjes van Organix Goodies en de Kleinekeuken zijn favoriet, en ook zonder geraffineerde suikers. Rebel krijgt heus wel suiker maar probeer het zelf zo min mogelijk te geven, en wat ze dan op andere plekken aan suikers krijgt vind ik geen probleem. Zo blijft het in balans.

LUNCH
Rebel eet meestal twee broodjes met hartig beleg en vaak kook of bak ik een eitje voor haar. Ook geef ik vaak olijven on the side. Ze is helemaal crazy voor ei, en loooooves olijven. I know- bizar?! Ze drinkt vaak water of thee bij haar broodje maar soms mag ze ook appelsap. Troebele sap zonder toegevoegde suikers, en deze verdun ik dan weer met water. Lidl heeft en sap in het assortiment die het laagste in suikers is, en niet van concentraat! Deze tip vond ik op een suikervrij-forum en sindsdien gebruik ik die altijd voor de meiden. Ze krijgen hem beide altijd verdund omdat ik het niet nodig vind om het zo “strong” te drinken. Ze krijgen verder geen ranja of andere aanleng limonade of diksap. We hebben het ook niet in huis.

Rebel lunch.
“Sewf sije” – aldus Rebel.

POWER NAP
Rond de klok van 12:00/12:30 gaat Rebel naar bed voor haar schoonheidsslaapje. Soms wordt het ook wel eens 13:00 maar ik kijk echt per dag naar haar behoeften. Slechte nacht of drukke ochtend betekend er op tijd in, en wanneer ze lekker gaat kan het iets later. Rebel slaapt nog elke middag. Heel incidenteel komt het voor dat ik haar ’s middags naar bed breng, ze niet in slaap valt, en dus haar slaapje skipt. Rebel tukt gemiddeld nog zo’n dik twee tot tweeënhalf uur.

SNACK O CLOCK
Wanneer Rebel uit bed komt heb ik vaak voor de meiden nog wat fruit gemaakt, soms met noten of andere versiering erbij. Belegde crackers zijn ook altijd goed of de zusjes mogen “zoute” popcorn. De girls zijn dol op het snoepen van cashewnoten of ik maak een “Monkey platter” met druifjes, tomaatjes, kaasjes, wat gezouten stengeltjes of crackertjes, nootjes en een heksenkaas of humus dip. Monkey wattes? Nou dit dus: zie foto! Een mega hit hier thuis. En mama snackt gezellig mee.

Monkey Platter inspo
bron; Pinterest
Rijstwafel met kerrie Humus en komkommer.

DINER
Etenstijd varieert hier thuis van 17:30 tot 19:00 uur. Helaas is Papa altijd pas laat uit werk, zo tussen 18:30 en 18:45. Als de meiden het trekken eten wij samen met papa rond 18:30. Maar vaak zijn ze te moe, en eet ik op tijd met de meiden, of ze eten samen. Ik kook niet apart voor de kinderen en ben erg van met de pot mee eten. Als het menu niet naar hun zin is, eten ze maar niet. Vaak kook ik wel pittig en maak dan van het zelfde gerecht een kindvriendelijke variant. Hoe goed Rebel eet is net zo wisselend als het weer. Ze gaat het lekkerst op een “prakkie” van zoete aardappels met groenten en een beetje jus en af en toe vlees. Maar ze is ook gek op falafel en groentjes dippen.

Rebel’s lievelings, smeren, dippen en sauzen. 
Dit is een perfect, en gezond avondmaaltje.

NIGHTY NIGHT
Wanneer wij vroeg hebben gegeten gaat madam vaak nog even douchen. Rond 19:00 gaat ze naar bed. Rebel krijgt geen flessen meer, en ook geen pap. Welteruste-achtige-drink-dingen ben ik al helemaal geen fan van, en voor beide meiden heb ik dat ook nooit gebruikt. Gelukkig eet Rebel de hele dag prima en komt niets tekort. Ook wanneer ze een keer niet wilt eten compenseer ik dit niet. Rebel krijgt voor het slapen, tijdens de momentjes op de commode, vaak nog een kopje kamillethee. Naar behoefte drinkt ze die op en gaat daarna naar bed. We doen altijd samen haar muziekdoosje aan, en knuffelen nog even. Rebel gaat vrijwel nooit huilend naar bed maar er zijn uitzonderingen. Ze slaapt vervolgens de hele nacht door (halleluja)! Als Rebel ’s nachts wakker wordt is er vaak ook echt iets aan de hand. Soms is ze dan haar popje kwijt maar vind deze altijd zelf. Of wordt wakker omdat ze niet fit of ziek is. Verkoudheidjes en koorts zijn dan vaak de boosdoeners. Gelukkig krijgen we Rebel dan met een kopje thee, knuffels, een schone luier, en wat adam-vrij getroost en opnieuw in slaap. Om de volgende morgen weer fris wakker te worden. En soms ook niet 😉

Verschilt Rebel’s ritme veel met het ritme wat jouw tweejarige heeft?
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. 
Meer ritmes of ritueeltjes delen? 
Laat het mij weten in een reactie!

X Jenn

3 reacties op “Rebel’s ritme (24 maanden)

  1. Leuk om te lezen.. helaas hier ook nog koemelkallergie, ei en noten! Ik kan dus weinig tips meenemen voor mijn dochter van 21 maand haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *