Mini

Rebel 1,5 jaar vandaag!

14 mei 2018

Op 14 november 2016 kregen wij onze regenboogbaby eindelijk in onze armen. Het is een feestje met jou erbij lieve Rebel en de afgelopen anderhalf jaar zijn voorbij gevlogen. In deze blog vertel ik hoe het met onze dreumes gaat. 

Slapen
Na maanden van gebroken nachten slaapt Rebel sinds twee maanden door. Voor papa en mama een feestje en het lijkt Rebel ook erg goed te doen want sindsdien groeit onze vriendin als kool. Rond de klok van 19:00 gaat ze naar bed en rond 07:00/07:30 staat ze in haar ledikantje luidkeels te kletsen totdat papa of mama haar komt halen. Er is niets leuker dan ’s ochtend begroet te worden door een blije dreumes met een heerlijke warrige slaap coupe.

Eten
Rebel ontbijt en luncht met broodjes, fruit en thee. Haar snacks bestaan uit crackers, wafeltjes, fruit, rozijntjes en ander knabbel spul. Overdag drinkt ze alleen water of krijgt ze verdunde biologische troebele appelsap. Ze krijgt eigenlijk niet echt (baby) koekjes of diksap en ook geen yoghurt of melk. ‘S avonds eet ze met de pot mee en de ene dag eet ze alles op en de andere dag gooit ze het op de grond. Wij maken daar geen big deal van. Dan eet ze lekker niet. Rebel is sinds twee weken van haar laatste fles af. Madam kreeg altijd nog een papfles voor het slapen gaan maar ze eet overdag zo goed dat ze dit eigenlijk niet meer nodig heeft. Als Rebel een dag echt heel slecht gegeten heeft krijgt ze soms wel nog een flesje. Anders wordt ze ’s nachts wakker.  Dan geven we een flesje met geiten opvolgmelk. Deze mama geniet dan echt nog even van zo’n zeldzaam fles-momentje en houd ik haar heerlijk als een baby bij mij op schoot.

Ontwikkeling
Rebel liep snel na haar eerste verjaardag en is een echte “dare devil”. Ze klimt op en over alles en vindt niets eng. In tegenstelling tot Peach die wel alles eng vond. Het was voor ons even wennen om een dreumes te hebben die alles doet wat juist niet mag! De eerste woordjes klinken steeds vaker en Rebel kan sinds afgelopen week haar eigennaam zeggen!! Ik probeer het steeds op film vast te leggen want het is zoooo ongelofelijk cute maar steeds als ik mijn telefoon in de aanslag houd doet ze het niet! Het aller liefste vind ik wanneer ze “Klap eens in je handjes”  op haar manier zingt en alle gebaren uitbeeld. Dan smelt ik echt!

Het is heel leuk om te zien hoe Rebel haar zus echt als een maatje ziet. Ze spelen eigenlijk altijd samen. Rebel helpt Peach heel lief met opruimen en als de meiden mij zien schoonmaken lopen ze allebei met een theedoek door de woonkamer om mee te poetsen.

Bye Baby
Natuurlijk was het baby-achtige allang al van Rebel af maar ik vind het soms maar wat bizar dat er al een heel eigen minimensje hier door het huis banjert. Een mensje met een eigen karaktertje en gebruiksaanwijzing welke precies het tegenover gestelde is als die van haar zus. Ik vind het leuk om te zien dat de meiden zo bizar verschillend zijn. Nu Rebel ouder is valt het steeds meer op. Zelfs qua eten en drinken zijn de meiden totaal anders. Dingen die Peach lekker vindt zoals stukjes komkommer, wortel en tomaatjes, zit Rebel echt van te gruwelen. Wanner er iets een beetje gekruid proeft vindt Peach het zogenaamd al pittig en Rebel bunkert het zo weg?!

Feest
Het moge duidelijk zijn dat het al achttien maanden een feestje is met onze Rebel. We hebben echt hele zware maanden gehad met de koemelkallergie en slapeloze nachten maar haar heerlijke, lieve, blije bekkie doet dat allemaal weer vergeten. Rebel is gewoon echt altijd super vrolijk en blij. Ze is een mega kroelkip en vind het heerlijk om te knuffelen en lekker bij papa of mama te zitten. Het liefst papa maar gelukkig vindt ze mama ook af en toe best een beetje leuk.

Lieve, lieve Rebeltje, bedankt voor dit heerlijke eerste anderhalf jaar met jou erbij in ons gezinnetje. Mama kan niet wachten op alle nieuwe avonturen samen met jou. Wij houden zielsveel van jou!

 

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door tjitskeagricola_photography.
In opdracht van Prenatal X Vedder&Vedder voor de moederdagccampagne 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *