Mini

Peach – Vijf maanden na de operatie.

8 mei 2018

Ik krijg van volgers nog heel vaak vragen over de KNO operatie van Peach. Hoe het nu met haar gaat en of de operatie heeft geholpen lees je in deze blog. Tijd voor een update dus!

Drama.
Na een herfst en winter lang een hele zieke Peach te hebben gehad ging in januari de kogel door de kerk. Peach moest aan haar keel en neusamandelen worden geopereerd. Ook moesten er buisjes in beide trommelvliezen worden geplaatst omdat ze een ernstige hoeveelheid vocht achter haar trommelvliezen had zitten. Ik zag verschrikkelijk tegen de ingreep op. Hoe de operatie is gegaan kun je hier lezen. Maar heeft Peach er überhaupt baat bij gehad?!

Een nieuw kind.
Peach is na de operatie slechts nog één keer echt flink ziek geweest. Dat was eigenlijk tiendagen na de ingreep. Ze kreeg verschrikkelijke hoge koorts en was echt hondsberoerd. Helaas had ze “gewoon” een virusje opgelopen. Dit was jammer genoeg te doen vanwege de enorme dip die haar weerstand had opgelopen door de operatie. Sindsdien is Peach helemaal niet meer ziek geweest. Geen verkoudheidje, niks! De nachten van eindeloos hoesten en proesten, snurken en huilen zijn eindelijk voorbij en ik kan je niet uitleggen hoe fijn dat voor ons hele gezin is.

Succes!
Door de operatie kon Peach eindelijk weer normaal eten en slapen. Ze kon ons ook weer beter verstaan. Ik werd gek van het feit dat telkens wanneer ik iets aan Peach vroeg “Hé?!” altijd haar eerste antwoord was. Nu is ze alleen nog oostindisch doof maar daar zijn helaas geen ingrepen voor ; )

Peach at moeizaam. Ze wilde haar eten niet doorslikken en spoelde elk hapje weg met een slok water. Ondanks dat ze wel at, verloor ze ernstig veel lichaamsgewicht. Dit kwam mede door chronisch ontstoken klieren in haar hals. De klieren werden “aangestoken” door de amandelen. Het feit dat haar lijfje continue vocht tegen die infectie, at haar letterlijk op. Voor de operatie woog ze nog maar 15 kilo! Voor Peach haar leeftijd en lengte is dit geen passend gewicht. Nu vijf maanden na de operatie is Peach vijf kilo aangekomen! Ze eet zonder problemen en heeft haar energie weer helemaal terug. De klieren in haar hals zijn helemaal geslonken en heeft ze geen pijn klachten meer!

 

 

Spijt.
Achteraf heb ik zo’n spijt dat we haar niet eerder hebben laten helpen. Ik hield de boot steeds af omdat er ook momenten van kleine verbetering waren. Ik vond het zelf zo verschrikkelijk spannend, dat ik het Peach niet durfde aan te doen om geopereerd te moeten worden. Ik vond het zo zielig. Er had ons een hoop ellende bespaard gebleven als het misschien eerder was gebeurd maar ik geloof erin dat de dingen gaan zoals ze moeten gaan. De anesthesie was jammer genoeg een slechte ervaring maar de operatie zelf en het herstel zijn ons 100% meegevallen.  Peach is er zo ontzettend van opgeknapt, ik ben intens blij voor ons meisje. Peach is super trots dat ze nu eindelijk uit haar kleren begint te groeien. “Kijk mam! Ik pas dit niet meer, goed ben ik gegroeid hé?” “Dat moest toch van de dokter, mam?!” De lieve, lieve  schat. Ik ben vooral blij dat we onze vrolijke en energieke Peach weer terug hebben en ben super trots op haar!

X Jenn

Zit jij in het zelfde schuitje met je mini? Altijd ziek en onderweg met KNO klachten maar vindt je het ook moeilijk om de stap naar de operatie te zetten? Ik hoop dat ons verhaal een beetje kan helpen in het maken van de juiste keuze. Ik vond het ook zo eng maar achteraf heeft het ons allemaal en vooral Peach echt zo ontzettend goed gedaan. Ik zou het zo weer doen!
Mocht je mij nog iets willen vragen over onze ervaring laat dan een reactie achter onder deze blog.

2 reacties op “Peach – Vijf maanden na de operatie.

  1. Zo fijn om dit te lezen, ons meisje is net 3 geworden en weegt 11 kilo. Dit is ook veel te licht, de nachten hier zijn ook al een jaar hoesten kuchen huilen noem maar op. En dat verhaal over eten en niet willen doorslikken, zo herkenbaar.
    27 augustus staat de operatie gepland ik ben bloednerveus maar als ik dit positieve einde lees over Peach kan ik niet wachten om ons vrolijke gezellig meisje weer terug te krijgen.

    Liefs Kelly

    P.s. Hoe verliep het herstel dagen na de operatie?

  2. Het herstel verliep bizar goed!De volgende dag kon Peach alles alweer eten, dit deed ze uit eigen wil en behoefte. Na de ingreep geen druppeltje bloed meer gezien en eigenlijk na vijfdagen alweer helemaal de oude! Heel veel succes gewenst! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *