Mini

Prinses Peach

22 juni 2016

Ons heerlijke, one of a kind meisje. Peach is met recht een prinses. Ze wordt niet alleen zo behandeld (voornamelijk door papa) maar ze gedraagt zich hier soms ook naar.

Peach weet wat ze wilt. Peach vindt dat ze niet zindelijk hoeft te zijn en gaat sinds kort echt niet meer op de plee of een potje zitten. Van een stickerkaart ziet zij de beloning niet in, stickers heeft ze toch al? Er leek een begin gemaakt te zijn want poepen op de w.c vond ze wel boeiend maar ineens is dat weer voorbij. Nee, ik wil niet op de ceeee!!! Oke Peach, dan niet. Pushen is het laatste wat resultaat geeft bij zindelijkheidstraining dus laat maar zitten. Ik blijf wel lekker een kleuter verschonen. Fail!

Peach kan alles zelf en Peach vind het vooral niet nodig om gecorrigeerd te worden dan wel aan te nemen dat ze moet luisteren. Mama, aka de boe-vrouw, Papa aka prinscharming-die ze helemaal om haar vinger gewonden heeft. De rollen zijn hier dus lekker verdeeld, not. Niet vreemd wanneer je bij papa dan ook praktisch alles voor elkaar krijgt. Van een eigen  iPadmini tot bergen duplo, lekkere ijsjes, Nintendo merchandise en dat terwijl je niet jarig bent of pakjesavond viert. Er zijn hier dagen geweest dat wanneer papa met legen handen uit de auto stapte mevrouw i.p.v. “Hoi papa” eerst zei; “Heb je geen cadeautje?“ Waarna ik dan met het schaamrood op mijn kaken sta te tetteren; “Lekker P, je maakt een verwent kreng van haar! Het maakt papa geen klap uit dat het misschien een beetje overdreven is. Peach is zijn alles.


mama krijgt foto’s opgestuurd tijdens het sporten.
samen met papa is madam games aan het shoppen.


lief of stout, goed of slecht gegeten. Peach regelt altijd wel een ijsje bij papa.
iets met een grote bruine ogen trucje.

Peach is niet verwend in de zin van aandacht. Godzijdank! Tenminste nog iets wat wel positief op mijn opvoed C.V staat. Peach kan zich uitstekend vermaken met haar keukentje, kleurtjes, stickers,  boekjes, bellenblaas, bal, teiltje met water en schoonmaak attributen, ze is echt te lief. Als ik even sta te kletsen met een bekende hangt ze niet na 1 minuut jankend en dreinend in mijn benen maar scharrelt een beetje rond en observeert de boel.  Dat geld ook voor haar voorbeeldige gedrag in restaurants. Wanneer Peach soms bij gebrek aan oppas even met mama mee moet naar een afspraak, is ze ook super lief. Erg fijn!

 
kusje samen met mn aller beste vriendinnetje

 

Peach is graag op zichzelf en vindt andere kinderen vaak  al snel irritant, druk en opdringerig. Kinderen die schreeuwen en keihard huilen vindt ze het aller ergste. Ondanks dat vindt ze het geweldig om naar de peuterspeelzaal te gaan. Ze raakt niet uitgespeeld en vindt de nieuwe dingen die ze daar leert erg leuk. De kindjes op de peuterspeelzaal zijn heel leuk maar Peach speelt toch liever alleen. Aanwezige types laten vaak een onuitwisbare of beter gezegd, traumatische indruk op haar achter. Peach absorbeert nogal veel informatie en details uit haar omgeving en belevenissen. Ik vermoed dat ze daarom nog zo sterk de behoefte heeft om alleen te zijn. Want het gekke is, ze is super sociaal! Totaal niet verlegen en het is dan ook een feestje om met dit kind ergens te mogen shinen. De groentenboer, de bakker en slager, ze kennen haar allemaal. Boodschappen doen, een terrasje, shoppen overal waar ze komt steelt madam de show. Letterlijk! Dansjes, praatjes, liedjes, Peach is een mensen magneet!


Peach vindt de uitstapjes die ze met schooltje maakt geweldig!

Toch houd het mij bezig. Waarom is ze zo dwars met zindelijk worden? Ze is zo slim en bijdehand, waarom wilt ze niet. Komt het wel goed straks op school met 30 andere drukke mafklappers in de klas of wilt ze dan ook alleen in een hoekje zitten.  Daarom hebben wij besloten om Peach na de zomervakantie een extra ochtend naar de peuterspeelzaal te laten gaan.  Hopelijk maakt het haar wat losser in de omgang met leeftijdsgenootjes en maakt ze vriendjes.

Gelukkig is het aller liefste vriendje of vriendinnetje al naar haar onderweg. Ik denk dat de komst van haar broertje of zusje haar leven zo zal verrijken. Ze is dan niet meer alleen en het zal dan ook niet allemaal meer alleen om Peach draaien. De aanwezigheid van een nieuwe energie in huis zal een hoop moois in haar losmaken. Dat weet ik gewoon. Ik maak het niet te romantisch want ik weet dat er ook momenten zullen komen waarop ze het moeilijk zal hebben. Maar een ding is zeker, Peach is en blijft voor altijd onze prinses!


Peach vraagt elke dag of ze de baby mag “voelen”, ze is zo bezig met haar broertje of zusje.
heel bijzonder om mee te mogen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *