Mama

Durf te dromen.

9 oktober 2019

Mijn lieve, mooie Peach. Ooit droomde ik over een klein meisje met lange blonde haren. Ze huppelde in mijn slaap door mijn hoofd. Ik voelde aan alles dat het meisje bij mij hoorde.

Vele jaren later kwam die droom uit, ik werd jouw mama. De dag dat jij geboren werd was één van de allermooiste uit mijn leven.

Nog steeds ga jij huppelend door het leven. De wereld om je heen is jouw grootste inspiratie. Door jouw ogen gezien is alles één groot avontuur. Je bent creatief en hebt een levendige fantasie. Stiekem lijk jij heel veel op mij. Maar ik wil niets liever dan dat jij je vrij voelt om jouw eigen dromen waar te maken. Als je later groot bent, jij jouw eigen hart durft te volgen. Weet dat papa en mama er altijd voor je zullen zijn, en steunen in de keuzes die je maakt. Wat je ook doet, gelukkig zijn is het allerbelangrijkste.

Voor mij als moeder is de mooiste uitdagingen die het ouderschap met zich meebrengt, onze mini’s opvoeden tot liefdevolle volwassenen. Mijn dochters zijn mijn spiegel maar soms vergeet ik hoe belangrijk mijn voorbeeldfunctie is. Kleine oogjes houden mama altijd goed in de gaten, en zullen zich laten leiden door mijn voorbeeld. Meer dan ooit voel ik deze grote verantwoordelijkheid.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeeldfuncties in het leven van onze kinderen. Van broertjes tot zussen, de juf of meester. Opa en oma of een goede vriend. Kinderen leren van alles wat zij om zich heen zien. Daarom ben ik heel trots om deel uit te mogen maken van de Disney “Durf te dromen” campagne. Omdat durven dromen en zijn wie je bent één van de belangrijkste onderwerpen is in het leven van een Disney Prinses is. Dat is wat ik mijn meiden ook wil meegeven. Hier thuis kijken wij graag naar de Disney klassiekers waarin alle prinsessen over unieke kwaliteiten beschikken om hun dromen waar te maken en daarmee kleine meisjes empoweren dit ook te doen!

Er is geen prinses die beter past bij Peach dan Rapunzel. Niet alleen die lange blonde haren maar deze prinses is net als Peach artistiek, fantasierijk en bovenal heel nieuwsgierig. Rapunzel kan zichzelf super goed vermaken met de meest uiteenlopende creatieve activiteiten. Net als Peach, is Rapunzel superlief maar ook assertief. Komt voor zichzelf op en weet heel goed wat zij wilt. Haar nieuwsgierige en avontuurlijke karakter maakt dat ze haar dromen achterna gaat. Als mama hoop ik, dat alle kleine meisjes door prinsessen geïnspireerd mogen raken om dit ook te doen! Welke dromen Peach later wilt najagen is niet belangrijk. Als ze maar weet dat alles mogelijk is, en zij alle kwaliteiten bezit die je daar voor nodig hebt. Ik ben nu al heel erg trots op haar.  

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Disney

Een reactie op “Durf te dromen.

  1. Wat een mooi, hartverwarmende stuk tekst heb je geschreven voor je mooie meisje❤❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *