Mama

10X wat k*t is aan ouders zijn.

28 januari 2019

Begrijp mij niet verkeerd. Wij zijn echt tot over onze oren verliefd op ons gezinnetje. Al vijf en halfjaar mogen wij papa en mama zijn maar makkelijk is het zeker niet altijd. Papa en mama biechten op.

5x K#T door Papa.

 1. ‘S ochtends naar school MOETEN om Peach weg te brengen. Weer of geen weer, zin of geen zin. I’t sucks!
 2. Elke dag opnieuw puin moeten ruimen. Speelgoed, kruimels en eten van de grond. Het houdt nooit op.
 3. Geen tijd meer voor mijzelf en veel minder vrijheid. Altijd oppas moeten regelen of overleggen met Jenn of ik zelf iets kan plannen. Is gewoon stom. Plannen is nodig maar ik ben juist meer van spontane acties. Dat is met het ouderschap wel over.
 4. Moe! Zorgen voor, en zorgen hebben om je mooiste bezittingen vraagt veel van je energie. Kraaienpootjes kweken gaat goed hier. Sinds ik vader ben, heb ik mij nog nooit zo moe gevoeld!
 5. De moeite die ik als vader voor mijn dochters neem wordt door de dames zelf vaak niet gewaardeerd. Lekker eten voor ze gekookt, ze kijken vies, en het wordt zo van tafel geschoven. Een middag vrij genomen om met Peach iets leuks te doen, en dan wilt ze perse bij iemand spelen. Het hoort erbij maar moet ik soms wel van zuchten!

5x K#T door mama.

 1. Precies nooit ben ik een prioriteit. Alles draait om de meiden, papa, het huishouden, ik zorg met alle liefde voor iedereen behalve voor mijzelf. Dit was wel anders toen ik geen mama was. Ik genoot van zeeën van tijd, borrels en dansjes. Nu heb ik zelf het leven niet, en ben blij dat ik op sommige dagen om 11:00 eindelijk eens sta te ontbijt bij het aanrecht, met koude thee en een droog broodje pindakaas.
 2. Op sommige dagen word ik echt chagrijnig van het woord Mama. “Maaaaaaaam (beeld een zeik stem in) Rebel doet diiiiiiit, Rebel doet daaaaaat.” Zit ik precies net een seconde op mijn reet; “Maaaaaaaaam kan je dit pakken, doen, maken etc.” Op die dagen zijn de “Mam ik vind je lief.” zeldzaam. Ik ben dan gewoon een soort bediende, huishoudelijke slaaf, of beter gezegd; ik word gebruikt.
 3. Papa en mama-tijd moeten wij plannen, en dat vind ik zo seksloos. Letterlijk. Minder seks, maar gelukkig hoeven wij die favoriete activiteit nog net niet op afspraak te doen.
 4. Politieagentje spelen. Liefdevol verlangde wij naar een broertje of zusje, en zijn gezegend met twee gezonden meiden. Het jammerlijke is alleen, dat de meiden ook heel graag ruzie maken. Vaak niet met elkaar willen delen, niet willen samenspelen, of elkaar (bijwijze van spreken) de hersens inslaan met houtendiertjes en duplo. Het is zo leuk. Je krijgt er zoveel voor terug.
 5. Maar het aller stomste zijn de momenten waarop wij met zijn vieren in de auto zitten, onderweg zijn om iets leuks te gaan doen, en de dames op de achterbank alleeeeeeeen maar ruzie maken. Papa en ik om beurten brandjes moeten blussen op de achterbank, en vervolgens zelf uitgeblust aan komen op de bestemming om iets “leuks” te gaan doen. Voor wie deden wij het ook al weer?
When we een beetje poco loco worden.

Lees onze struggles met een knipoog! Wij hebben nu eenmaal geen #perfectinstalife, en willen dat ook zeker niet! Eerlijk zijn over mindere momenten mag wat mij betreft wel wat vaker online. Er zijn fantastische dagen, en enorme rotdagen, en gelukkig heeeeel veel daar tussenin. Samen staan wij sterk, en zijn trots op het feit dat wij twee prachtige meisjes mogen voorbereiden op de grote boze wereld.
Met ups en downs maar zeker met onvoorwaardelijk veel liefde.

Volgende keer delen wij onze 10X ouderschap in de gloria momenten!  
Wat is jouw ultieme: 
“Het zuigt om papa of mama te zijn” moment? 
Laat het mij en PP weten in een reactie onder de blog.

X Jenn

13 reacties op “10X wat k*t is aan ouders zijn.

 1. Haha vooral die koude thee met droog broodje om 11 uur smorgens! Lekker herkenbaar hoor! #teamwedoenmaarwat

 2. Ohhhh zo herkenbaar! Mijn grootste ellende is met een peuterpuber en een kinderwagen over straat lopen. De puber die een winkel in rent om vervolgens een kindersurprise ei te pakken, de rest van alle eieren op de grond laat vallen. Waar ik dus achteraan moet sprinten zonder kinderwagen die nog buiten voor de deur staat. 🙈 Liefs!

 3. Vooral die eerste van Jennifer! Ik werk, doe een studie, loop op mijn tandvlees en kom dan, via de supermarkt en de opvang, thuis in een huis wat ontploft is met twee pubers erin die aan het gamen zijn (nooit aan hun huiswerk) of op de bank hangen en die heel diep gaan zuchten als ik ze vraag waarom ze niks hebben opgeruimd. Papa komt thuis en ploft op de bank. Mama komt thuis en moet opruimen, koken en weer opruimen. En wel een beetje snel want er moet gevoetbald worden.
  Dussssss.

 4. Whahahaha ZO hard gelachen😂vooral omdat ’t zo herkenbaar is, auw pijnlijk. Heerlijk dat jullie het delen. Overal gaat ’t zelfde (gelukkig)

 5. Uit je werk komen, een vermoeide peuter uit het KDV halen en die met je linkerhand zoet houden, terwijl je met rechts de baby een fles geeft want die had honger terwijl je uit je ooghoek je eten ziet aanbranden en je als verrassing een poepluier ruikt. Kortom: het dagelijkse tafereel tussen 17.30 en 18.30 🤓

 6. Wat ik niet wist en waar ik niet echt op voorbereid was is dat je kinderen soort van altijd ziek zijn. Maanden hoestbuien, dicht geslipt door snot, vreemde ziektes die je niet kent etc. Gevolgen zijn zo heftig. Slapeloze nachten, veel huilen/zeuren, geen flesjes drinken, kots opruimen etc. het is gewoon zo zielig ook en je wordt er kapot moe van als ouders.

 7. Precies dit maar prepare dit duurt zolang ze thuis wonen. De mijne zijn 22 en 17 en nog dat eeuwige maaaammm waar is dit. Maaaam hoe moet dat. Maaam. Zum kotsen af en toe. Laat me met rust. En elkaar bemoederen. Een moeder en een vader is zat laat elkaar met rust bemoei je met jezelf en laat t bemoederen van je broer of zus aan mij over. En dit lust ik niet. Dat wil ik niet of als je ergens aankomt voor een leuke dag zeggen ze doodleuk gaan we volgende x daarheen of wanneer gaan we dat doen. Pffffff. T veranderd nooit. Maar t zijn lieffies en ik zou niet zonder t gezeur kunnen.

 8. Whaaaa, zo herkenbaar! Ik heb zelf geen kinderen en hoor vaak dat het dan heel anders is (geloof ik), maar mijn vriend heeft een zoontje (8 jaar) waar wij volledig voor zorgen. Echt een mega schat en zo leuk dat hij mij ook accepteert. Maar ik herken echt alle 5 de punten van papa en ook zeker de eerste 2 van mama! Hij heeft bij ons geen broertje of zusje, maar bij zijn moeder wel een broertje dus mag hij daar lekker ruzie maken ;-).. Zelf heb ik altijd geroepen geen kinderen te willen, en het ene moment denk ik dat ik het wel wil en het andere moment wil ik het absoluut niet! Als ik dan zeg maar de “10x wat is kt aan ouders zijn meemaak ;-)”. En ik geloof ook dat er heel veel mooie dingen zijn! Maar ouder zijn lijkt mij ontzettend zwaar! Wat ik heel mooi vind aan jullie, dat jullie ook laten zien dat het niet altijd alleen maar een roze wolk is! 🙂 Dat was mijn klaagbriefje voor nu wel even 😉

 9. Begrijp me niet verkeerd. Ik voel me een zeer bevoorrecht mens dat ik zwanger en wel een maand vakantie mag houden op Curacao maar god, wat zou het fijn zijn als Mn zoon van 3 dan ook eens één nachtje door zou slapen, niet de hele godganse dag gecorrigeerd hoeft de worden, enorm moe is doordat hij snachts niet goed slaapt en daardoor driftbuien heeft en dat ik met Mn zwangere buik OOK eens 5min kan zitten of liggen met een boekje.
  Tel erbij op dat ook ik idd degene ben die alles opruimt, want ja wie doet het anders?!! En dan vervolgens de hele dag van man en zoonlief te horen krijg: (mam) waar ligt dit? Ik kan dat niet vinden, ik ben dit kwijt. Hallelujaaaaa!!!!
  Verder ben ik zeer gelukkig in de tropen en wil ik natuurlijk het liefst nooit meer weg (alleen om even te baren straks ;-))

 10. Zo herkenbaar nu al, terwijl de tweede zich pas net heeft aangekondigd… maar vooral het papa zijn en iets leuks willen doen met zijn zoon en die zegt dan doodleuk “ nee”… daar heeft papa heel veel moeite mee. Ook de mama, mama dagen ken ik…,pffff zo vermoeiend! En idd alles plannen, waar is die goede oude tijd gebleven …

 11. Herkenbaar, zelfs met 1 kindje….
  Wat ook mega zuigt is dat wij nu dus ook om de haverklap ziek, zwak en misselijk zijn omdat onze dochter een soort van wandelend bacterie, bacillen wezentje is sinds ze naar de psz gaat…..
  Afspraken (lees;inkomsten) verzetten en/of mislopen, ziekmeldingen op werk, social life etc etc….
  Hhheeeeeel erg suckerig!! 🤪
  #ditwilikbestoverslaan #hetexcuusikbennooitziekwordtnietmeergeloofd 🙈

 12. Heeeel herkenbaar Jenn!!!
  En ook dit mag gezegd worden. This is life with kids!!
  Maar inderdaad. Je krijgt er zooo veel voor terug! 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *