Mama

Tijdelijk uitchecken van mijn momlife? Hoe kan dat?

7 november 2018

Zo. Ik ben er weer hoor. Mijn hele IJsland avontuur moest nog even landen en na een week zonder Peach en Rebel, heb ik de afgelopen dagen alle tijd en aandacht voor de meiden genomen. Er een week tussenuit piepen als “Stay at home & work at home Mom” Hoe flikte ik dat?

Plannen
Deze reis kwam natuurlijk niet op als poepen. Hoewel de get-a-ways naar ons huis in Spanje altijd vrij spontaan zijn, heb ik de IJsland trip bijna een jaar van te voren al geboekt. Natuurlijk had ik mijn travel-plan eerst met“The husband” besproken. Hij gunt mij de hele wereld en zo ook mijn bucketlist-trip naar IJsland. Alhoewel Peterpaul zeven dagen best lang vond, maakte hij daar een minder groot probleem van dan ik. Het idee de meiden een week lang niet te zien maakte mij verdrietig, en voelde mij heel slecht over mijn “egoïstische” keuze om zo lang weg te gaan. Op Instagram vertel ik daar meer over in deze post.

Mazzel
Als gezin hebben wij ontzettend mazzel met de work-life van papa. Hij heeft een eigen bedrijf met personeel en werkt vier dagen per week. Soms iets meer en soms minder. Dit was vroeger wel anders. Toen had hij twee ondernemingen en werkte zeven dagen per week. De vrijheid die hij nu heeft, en zoveel bij zijn gezin kan zijn, is echt een zegen! Hij kan dus heel makkelijk van werkdagen wisselen of vrij nemen.

Granny squad
Ik kan wel leuk op reis gaan maar Peterpaul moest ook gewoon werken. Wie moest Peach dan naar school brengen en weer ophalen? De kleine kabouter opgevangen en entertainen? Gelukkig zijn daar de opa en oma – hulptroepen om bij te springen!

Ik deel het weekschema met onze oplossingen:
ZO; Mama gaat naar Schiphol en papa is vrij.

MA ; PP is vrij, dus geen oppas nodig.

DI
; Peach naar school, Rebel hebben wij extra aangemeld voor dagje KDV.
PP dropt de meiden zelf op school.
Oma haalde Peach uit school en PP haalde Rebel uit het KDV.

WO
; Rebel haar vaste dag op het KDV. Peach gewoon naar school en werd opgehaald door onze lieve buurtjes. Hun jongste dochter en Peach zitten op de zelfde school, heel handig in dit geval. Peach mocht ook bij ze blijven eten. Je snapt, een groot feest! PP haalde Rebel ’s avonds op uit het KDV.

DO
; PP extra vrij genomen dus geen oppas nodig en was er voor Peach

VR;  Peach naar school en Rebel de hele dag bij opa en oma. Peach werd uit school door opa en oma opgehaald. De meiden eten altijd op vrijdag bij opa&oma (mijn ouders) dus dat was nu ook fijn. Peach wilde spontaan blijven logeren. Oma bracht Rebeltje thuis en PP had een makkelijker avondje.

ZA; PP was vrij en is lekker met de meiden eropuit gegaan en at bij zijn beste vriend en zijn kindjes.

ZO; PP vrij & mama was ’s middags weer thuis!

Dankbaar!
En zo rockte PP het zeven dagen zonder mij. Toen ik thuis kwam was het hele huis spik en span. Waren de wasmanden leeg, de bedden verschoond en de koelkast gevuld. De meiden leefde nog en waren heel blij dat mama weer thuis was. Ze zijn blijkbaar toch een beetje aan mij gehecht, haha! Ik ben echt belachelijk trots op mijn vent, ik bedoel maar, hij doet dit gewoon even! Oké, ze hebben wel elke dag iets met de P gegeten. Patat, pannenkoeken, pizza, pasta etc. Dus niet helemaal perfect maar wat mij betreft heb ik de hoofdprijs. Lieve PP, thanks dat jij mij de ruimte geeft om mijn eigen ding te doen. Wij zijn een team en dat al 8,5 jaar! Het was een reis om nooit meer te vergeten maar niets is fijner dan bij mijn gezinnetje thuis komen. Hastag blessed!

X Jenn

Geven jij je partner elkaar de ruimte om jullie eigen ding te doen?
Wat doe jij dan bijvoorbeeld?
Hoe lossen jullie dat op met de kids?


Super leuk als je dat laat weten in een reactie onder mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *