Mama

M.I.L.F | Augustina

22 januari 2018

Heb jij het ook in je om de “Mom(an)ager” van je gezin te zijn? Augustina geeft tips!

Ook in 2018 is M.I.L.F weer van de partij! – de rubriek waarin ik een “Mother I’d Like To Follow” aan het woord laat over alles, maar dan ook echt alles, wat met het moederschap te maken heeft! De #realmomlife verhalen zijn een feestje om te lezen. Enjoy!

 

Lieve M.I.L.F. lezers,

In deze blog deel ik met jullie waarom ik binnen ons gezinnetje “werkzaam” ben als mom ‘the manager’ #withlove.

Allereerst zal ik mij even voorstellen: Ik ben Augustina, moeder van Joann (4) en newborn Nevan (21 november), al ruim 8 jaar samen mijn grote liefde Jeff en samen wonen wij in Almere. Eerst nog even heerlijk genieten van mijn zwangerschapsverlof en dan ben ik weer werkzaam bij Ernst&Young Amsterdam als Tax consultant. Naast dit allemaal zal ik op kort termijn afstuderen voor de master Fiscaal recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Misschien komt het een beetje obsessive-compulisive disorder like over, maar ik houd graag de controle over onze (financiële) administratie. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld jaarlijks een verzekering  check doe, om te kijken welke het beste bij ons past. Onze administratie en planning houd ik bij in Excel, mijn organiser en in Apple Calendar, die ook weer up-to-date is op onze Apple-apparaten. Jeff vindt het super fijn dat ik dit allemaal op mij neem en vertrouwt mij volkomen hierin (althans, dat denk ik, haha). Natuurlijk bespreken wij alles en is hij dus op de hoogte, maar over het algemeen laat hij dit aan mij over.   

Terwijl we beiden geordend en gestructureerd zijn, hadden we in het begin van onze relatie (zonder Joann & Nevan) wel eens last van uitstellen met als gevolg doordeweeks chaos in huis. Een berg met was, twee chagrijnige pubers die elkaar verwijten maken oftewel, it’s a warzone. We waren dan onze vrije dagen in het weekend kwijt door eerst tegen elkaar te gaan zeiken over van wie welke troep was, wie wat moest doen, om uiteindelijk alles weer op orde te krijgen. Wat een tijdverspilling! Dat was echt geen doen en laat staan als we toen al twee kinderen hadden gehad. Dat dus, nooit meer!

Elke vrijdag maak ik een planning van de week daarop. Het weekend neem ik (meestal) niet mee in de planning, juist omdat we proberen ons doordeweeks zoveel mogelijk aan de planning te houden, zodat we in het weekend weinig tot geen verplichtingen hebben en lekker impulsief kunnen zijn (weekendje weg of dagje erop uit) 100% q-time samen! Doordeweeks hebben we onze q-time in de ochtend aan tafel met ontbijt en aan het eind van de middag aan tafel met avondeten en dan bespreken we onze dag samen. Rond 19:30 uur start Joann haar bedtijdritueel: douchen, tandenpoetsen en als afsluiter leest één van ons haar een boekje voor. Rond 21:00/21:30 uur hebben Jeff en ik (& Nevan, die elke 3 uur om voeding vraagt) onze q-time  en op dit moment (kraamperiode) is dat N-etfl-IXEN in bed.

Why I plan?
1. Iedereen weet waar die aan toe is met een vaste structuur.

2. Door prioriteiten stellen en de verplichtingen zoveel mogelijk doordeweeks te plannen, blijft het weekend vrij voor 100% q-time samen.

3. Huishouden/me-time doordeweeks plannen als de kinderen op bed/school zijn om zo alles in balans te houden. Hierdoor krijgen de kinderen volledige aandacht wanneer we samen thuis zijn. 

Een goede voorbereiding en teamwork = tijd- en geldbesparend = more tijd en geld voor q-time!

Tips:

1. Check dagelijks de planning en communiceer goed met elkaar.

2. Avond van tevoren: kleding klaarleggen, schooltassen klaarleggen, fruit- en lunchbakjes voorbereiden.

3. Boodschappenlijst maken en twee keer per week boodschappen doen in plaats van dagelijks naar de supermarkt

4. Avondeten voorbereiden (in ons geval is Jeff eerder thuis, behalve op vrijdag. Hij bereidt meestal alles voor, zodat ik bij thuiskomst direct kan gaan koken. Tip voor de chaoten: tijdens het koken direct opruimen en schoonmaken wat je niet meer nodig hebt!)


WARNING
: Als mom ‘the manager’ kan ik wel eens omslaan in mom ‘the controlfreak’. Gelukkig houdt Jeff als nuchtere papa ons dan on track.

Mocht je het leuk vinden om mij te volgen, dan kan dat op Instagram augustina.stuut en binnenkort via mijn Mom (lifestyle) blog www.augustinastuut.nl waarop ik mijn belevenissen/ervaringen deel en artikelen post over onder meer juridische ouderschap.

Liefs, Augustina

M.I.L.F is powerd by Saitee Accesoires

Een reactie op “M.I.L.F | Augustina

 1. Hey Stiena,
  Ben hartstikke trots op jou,je doet het Supergoed.
  Je bent een Super mama en Lieve vrouw voor Jeff.
  Daarbij ben je ondernemend,slim en avontuurlijk ingesteld,met jou samen verveel je je nooit.
  Ga zo door meisje,wij zijn trots op jou.
  Liefs Annette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *