Mama

M.I.L.F / Mariëlle

11 december 2017

M.I.L.F – de rubriek waarin ik een “Mother I’d Like To Follow” aan het woord laat over alles, maar dan ook echt alles, wat met het moederschap te maken heeft! De #realmomlife verhalen in M.I.L.F zijn een feestje om te lezen. Enjoy!

Vandaag single mama Mariëlle aan het woord. Ja, je leest het goed, single en dat boeit haar precies niets. Want wat is er mis mee om je kindje alleen op te voeden? Wat heb ik veel respect voor deze mama zeg. Doet ze dus gewoon mooi even in haar uppie allemaal. Volg Mariëlle en haar prachtige kleine man op Instagram!

 

“Hoe belangrijk is opvoeding eigenlijk?”

Ik ben Mariëlle (27) en ik ben een alleenstaande mama,  daar ben ik enorm trots op. Voor mij kwam het krijgen van een kind behoorlijk onverwachts. Volop aan het studeren en genieten. Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met kinderen. Andermans kinderen stuurde ik met liefde, en soms misschien een klein liefdevol zetje, weer terug naar hun ouders. Ik heb er dus ook nooit bij stilgestaan hoe ik mijn kind zou willen opvoeden. Sterker nog, alleen zou moeten opvoeden…Nu ik dus wel de trotse mama van Mason (11 maanden) ben heb ik gemerkt dat ik daar toch wel een heel helder beeld van heb gekregen. Sommige ouders vinden dat je jouw kind volledig kan vormen en kneden. Ik persoonlijk denk dat je dat tot op een bepaalde hoogte kan doen. Elk individu heeft zijn of haar eigen karakter. De kans die ik dan ook als ouder heb gekregen wil ik heel zorgvuldig aanpakken.

Ik vind het belangrijk dat Mason zichzelf leert te zijn. Ik heb allang gemerkt dat je in deze grote boze wereld altijd ergens bij moet horen. Als je geen knap koppie hebt of je bent “anders dan anders”, zoals ze dat dan zeggen, val je al snel buiten de boot. Persoonlijk, als ik dit dan ook hoor of zie, gaat er iets borrelen van binnen. Ik heb dan altijd te neiging hier iets aan te willen doen. Ik wil Mason meegeven dat alles in en aan hem speciaal en uniek is.Vind leuk wat je leuk vind, wees trots op al je eigenaardigheden en zeg wat jij zeggen wil en draag wat je mooi vind. Daarbij wil ik hem ook leren dat hij anderen ook zal accepteren en respecteren zoals ze zijn.

Wat ook echt boven aan mijn lijstje staat, en hier kan ik een hele aparte blog over schrijven, is dat je als man zijnde respect hebt voor vrouwen en ze ziet als gelijke! Er zijn nog te veel mannen op deze aardbodem die denken dat ze nog altijd meer respect, geld en een betere functie verdienen dan vrouwen. Vrouwen zijn niet meer dan mannen, of andersom. Doet hij dit niet, tja, dan heeft hij een hele grote boze vrouw voor zijn neus…..grapje… of toch niet..

“Wat u niet wilt wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”. Toen ik dit vroeger voor het eerst hoorde is me dit altijd bijgebleven. Als Mason ooit de “ballen” heeft om iemand te gaan pesten…..geen commentaar. Makkelijker gezegd dan gedaan want als hij zelf gepest word ben ik misschien een moeder die zegt: “de volgende keer laat je ze de grond van dichtbij zien”. Waarna we natuurlijk uitgenodigd zullen worden bij de directeur en ik heel boos en volgens “het boekje” naar Mason moet kijken maar vervolgens ik hem een high five geef wanneer we het hoekje van de school om lopen.

Ik hoop ook echt dat ik een moeder kan zijn waaraan hij alles kan vertellen. Dit is natuurlijk wat alle moeders willen. Maar ik wil niet dat, als hij iets stoms heeft gedaan, hij dit niet aan mij durft te vertellen. waarschijnlijk zal het me soms ook niet lukken om eerst geduldig te luisteren en hem niet meteen te veroordelen. Maar deze uitdaging ga ik graag aan!

Naast al deze voornemens heb ik er nog wel een stuk of 1000. Maar het aller, aller belangrijkste wat ik hem wil meegeven is, hier valt geen discussie over te hebben, (grapje): “Blijf bij je moeder wonen tot je 30e, rook niet, drink niet, gebruik geen drugs en ga niet stappen. Maar lees vooral boeken, doe spelletjes, knuffel je moeder, doe altijd je huiswerk en ga studeren”. Toch niet te veel gevraagd dit?

En voor alle single mommy’s out there: Schaam je niet maar wees trots op wie je bent als alleenstaande mommy! Je bent een supermommy en we got this!

 

M.I.L.F is powerd by Saitee Accesoires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *