Mama

M.I.L.F / Joyce

4 december 2017

M.I.L.F – de rubriek waarin ik een “Mother I’d Like To Follow” aan het woord laat over alles, maar dan ook echt alles, wat met het moederschap te maken heeft! De #realmomlife verhalen in M.I.L.F zijn een feestje om te lezen. Enjoy!

Meet twinmom Joyce en haar te knappe Boy’s Daley & Quinn. Voor mij onbekend terrein, mama zijn van een tweeling maar zo leuk om te lezen hoe Joyce dit ervaart. Een must read voor meerling mama’s! Volg de avonturen van Daley, Quinn en hun mama op Joyce haar Instagram!

“ KIJK DAAR EEN TWEELINGOUDER…”

Elke moeder zal herkennen dat wanneer je met je kindje of kinderen over straat loopt er bijna altijd wel iemand iets zegt. En bij de aller kleinste ze graag eventjes in de wagen willen spieken.

Hoewel ik het zelf niet kan vergelijken is dit bij een tweeling nog vaker, boodschappen doen duurt serieus langer. Mensen spreken je te pas en te onpas aan en geven hun mening over dingen waar je niet om gevraagd hebt. Wat mij vooral is opgevallen is dat iedereen een oordeel heeft en veel mensen het hebben van een meerling voornamelijk bestempelen als druk, heftig en veel.

Toen Daley & Quinn net thuis waren uit het ziekenhuis, nog heel klein waren en ik  als versgebakken tweeling moeder super onzeker achter de kinderwagen liep, vond ik dit heel lastig. Soms vond ik na de tiende keer op een dag de volgende opmerkingen echt zwaar vervelend. Nou je bent wel in één keer klaar he? Lijkt me verschrikkelijk, zo druk! IVF? Komt het voor in je familie? Is dat een tweeling??? JA dat is een tweeling (dat zie je toch??) JA het is druk, maar één baby niet dan? En daarnaast is het vooral ook super leuk!!

Die negatieve lading aan de vragen of opmerkingen heeft mij echt verbaasd, en vooral ook wel eens geïrriteerd. Zo heb ik uit frustratie wel eens terug geantwoord; “ Nee het is een vierling, ik heb de andere twee alleen thuis gelaten…”. Haha schaamteloos eigenlijk. Ik hoor jullie al denken, hoe kom je erop??? Dat weet ik ook niet, maar naar verloop van tijd wordt je creatief! 😉

Nu kan ik er veel beter mee omgaan en vind ik het vooral heel leuk. Ik heb geleerd alle negatieve opmerkingen, negatief geladen vragen of onbedoelde adviezen (als mensen één moeder zien met twee baby’s hebben ze blijkbaar de drang je te helpen) van me af te laten glijden en deze meteen weer te vergeten.  Dit zegt namelijk iets over degene die ervoor kiest dit zo te doen en niets over mij of mijn kinderen.  Dus ik laat dit bij wie het hoort, degene die het zegt! 😉

(TIP voor het omgaan met alle onbedoelde/ongevraagde goede adviezen die alle moeders krijgen!)

In een speciaal tijdschrift voor meerling ouders kwam ik onlangs een pagina tegen met allemaal opmerkingen die je als tweeling ouders vaak hoort, herschreven in opmerkingen voor eenling ouders. Ik heb me er rot om gelachen en ik hoop dat ook jullie het kunnen waarderen. Met een dikke vette knipoog natuurlijk..

Er zijn gelukkig ook vele lieve mensen en leuke opmerkingen die ik nog steeds dagelijks tot mij neem en waarvan ik echt onwijs geniet.

Het meest bijzondere blijf ik vinden,  de oudere mensen met verhalen over dat zij vroeger zelf een tweeling waren of hebben gekregen. Vaak vertellen zij dan dat dit vooraf helemaal niet duidelijk was. Kan je je dat voorstellen? Dat je verwacht een kindje te krijgen, je bevalt van dit kindje en dan blijkt er nog eentje achteraan te komen… Bizar toch??

Hebben meer ouders leuke verhalen en opmerkingen van mensen op straat? Ik ben er heel benieuwd naar…

 

M.I.L.F is powerd by Saitee Accesoires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *