Mama

M.I.L.F / Jamilla

27 november 2017

M.I.L.F – de rubriek waar ik een “Mother I’d Like To Follow” aan het woord laat over alles, maar dan ook echt alles, wat met het moederschap te maken heeft! M.I.L.F is een feestje en weer helemaal terug van weg geweest! Enjoy!

Meet mama Jamilla (28), getrouwd met Robert (33), moeder van Seff (2,5) en Eza (1). Lees hier haar bijzondere verhaal en bekijk de prachtige foto’s die zij maakt!

Naast dat ik een trotse mama ben werk ik parttime als designer bij Vingino Jeans, voor mijzelf als fotograaf @salted.photography en als vrijwillig fotograaf bij Stichting Earlybirds

In 2014 ben ik begonnen als vrijwillig fotograaf bij Stichting Earlybirds. Deze stichting maakt het mogelijk om ouders van prematuur geboren kinderen kosteloos een mooie fotoreportage in het ziekenhuis aan te bieden. Dit omdat alle ouders een mooie herinnering verdienen aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook al is dat in het ziekenhuis. 

Ik ben er trots op dat ik deel mag uit maken van een team van 250 fotografen die deze ouders in een zware periode een klein lichtpuntje mogen verzorgen. Het is geen keurig geposeerde fotoshoot maar een reportage waarin alle dagelijkse dingen die bij het verzorgen van een kindje dat ergens tussen de 26 en 36 weken geboren is, op een mooie manier worden vastgelegd. 

Helaas is het is niet altijd zo dat alle kindjes, na een lange ziekenhuis periode, ook uiteindelijk met de ouders mee naar huis gaan. Soms zijn de foto’s van Earlybirds daardoor meer dan alleen een lichtpuntje.

Vlak nadat ik begonnen was als vrijwillig fotograaf bij Earlybirds werd ik zwanger. 26 Februari 2015 was mijn uitgerekende datum. De zwangerschap liep goed en fijn. Tot 14 januari. Ik had die hele dag nog gewoon gewerkt, maar in de avonds kreeg ik ineens bloedverlies. Meteen gebeld en moesten naar het ziekenhuis voor controle. We hadden niks meegenomen. Naïef als dat we waren dachten we die avond gewoon weer naar huis te mogen. In de lift naar de verlosafdeling maakte we nog grapjes. “Seff werd de naam toch?”. 

Op de CTG was niks te zien maar toch had ik al 4cm ontsluiting en ging ons baby’tje eerder komen dan verwacht. 4cm! Nou als de hele bevalling zo zou gaan dan tekende ik er meteen voor! Helaas was niks minder waar. De bevalling werd een stuk minder prettig, maar die details zal ik jullie besparen! 

Op 15 januari 2015 om 12.41 werd met 34 weken ons zoontje Seff Ravi geboren. 

Hoe gek en bijzonder is dat! Fotografeer je voor Earlybirds krijg je zelf onverwachts een Earlybirdje.
Seff had een slechte start en werd meteen meegenomen door de kinderarts. Daar lag je dan als ‘moeder’.. Ja ik scheen net moeder geworden te zijn maar waar mijn kindje was of hoe het met hem ging, geen idee. En papa was natuurlijk op mijn aandringen achter Seff aan gegaan, mét mijn camera en heeft daarmee gelukkig de meest dierbare foto’s voor mij gemaakt. Door die foto’s heb ik weer een beetje besef van wat er eigenlijk is gebeurd. 

Gelukkig na ruim een week leek hij ineens alles steeds beter door te hebben. Van de beademing af, onder de blauwe lamp vandaan, infuus eruit en hij mocht zelfs uit de couveuse. Hij kreeg kleertjes aan en mocht in een wiegje. Na 10 dagen moest ik naar huis en onze Seff moesten we alleen achter laten in het ziekenhuis. We kregen een iPad waarop we Seff via de webcam konden zien mee, en die stond iedere seconde dat wij niet bij hem waren naast ons. Na ruim 2 weken ziekenhuis mocht ons kleine hummeltje van 2410 gram al met ons mee naar huis toe. Zelf heb ik toen Earlybirds niet ingeschakeld. Gelukkig heb ik wel zelf veel foto’s kunnen maken van deze periode in het ziekenhuis. 

Na een jaar wikken en wegen besloten we toch voor een broertje of zusje voor Seff te gaan. Op 18 November 2016, na een zwangerschap van, jawel, 38 weken en een bevalling van minder dan 2,5 uur werd Seff grote broer van Eza Meas. En mochten wij, na een stressvolle zwangerschap, want zou dit kindje weer te vroeg komen, alsnog onze ‘blauwe wolk’ mee maken. Je kindje vast mogen houden als hij net geboren is, je kindje meteen mee naar  huis mogen nemen en zelfs kraamzorg krijgen! Dat was en is nog steeds echt genieten. ♡

Afgelopen zomer heb ik de grote stap gezet om ook echt als fotograaf voor mezelf te beginnen. ‘Salted Photography’ werd geboren. Ik vond dit best een grote en spannende stap. Ik wil het graag goed doen en wil niet ‘Nog zo’n fotograaf zijn’. Dit is het liefste wat ik doe. Mensen een mooie vastgelegde herinnering geven. 

Ik ben nu begonnen met mijn instagram pagina @salted.photography, en ben druk bezig met mijn eigen website. Het liefste fotografeer ik liefdevolle en mooie momenten zoals gezinnetjes op locatie of thuis, bruiloften en pas mocht ik zelfs de geboorte van een mooi meisje vast leggen. 

Neem gerust een kijkje op mijn prive of fotografie Instagram! 

Alle fotografen en de andere mensen bij de stichting Earlybirds zetten zich belangeloos in voor ouders met kindjes die te vroeg geboren zijn en daardoor enige tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen. 

Om de reportages te kunnen blijven aanbieden is geld nodig. Maar ook voor de informatiematerialen en de verzending hiervan.Wil jij dit prachtige initiatief steunen? Alle kleine beetjes helpen! Doneer via NL23INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds 

 

M.I.L.F is powerd by Saitee Accesoires

Een reactie op “M.I.L.F / Jamilla

  1. Mooi en herkenbaar. Onze dochter werd met 32 weken geboren. Wat waren wij bang toen. Gelukkig is alles goed gekomen❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *