Mama

M.I.L.F / Aimée

13 november 2017

M.I.L.F – de rubriek waar ik een “Mother I’d Like To Follow” aan het woord laat over alles, maar dan ook echt alles, wat met het moederschap te maken heeft! M.I.L.F is een feestje en weer helemaal terug van weg geweest! Enjoy!

Vandaag aan het woord, power mom Aimée. Samen met haar lief Erik, de trotse papa en mama van Ruby (1jaar). Je spot deze pretty mommy  hier op Instagram!

 

Lieve M.I.L.F. lezers,

In deze blog wil ik jullie meenemen in het leven van een werkende moeder en daarbij van tips voorzien hoe je werk en privé kunt combineren ook met een kleine thuis.

Sinds 16 september 2016 ben ik, Aimée, moeder van dochter Ruby Lima Valkenier. Voor de komst van de Rubster zijn we terug verhuisd van Amsterdam naar Schagen. Hoewel ik Amsterdam nog steeds wel mis (hebben meer mensen dat?) is het ook fijn om met de kinderwagen de deur uit te kunnen lopen en niet van 3 hoog achter met de hele bubs de trap af te moeten. Mocht ik trouwens de loterij winnen dan zou ik serieus overwegen om terug te gaan voor een ruim huis met tuin op een goede plek.

Tot die tijd reis ik zo’n 3 á 4 keer per week met de trein naar Amsterdam voor werk. Dat doe ik fulltime bij De Nederlandsche Bank (fulltime is bij DNB 36 uur), verdeeld over 4 dagen. Dit betekent dat mijn wekker om half 6 gaat en ik rond 6 uur in de trein zit (echt belachelijk vroeg maar geloof me het went ergens ook wel weer). Uiteraard zou ik dit niet kunnen doen zonder afstemming met Erik (mijn vriend en vader van Ruby). Hij werkt voor zichzelf en kan dus zijn eigen uren indelen. Erik doet de ochtenden en ik de avonden en we hebben beide een papa/mama dag. Daarnaast gaat Ruby een dag naar mijn ouders en schoonouders. Zo hebben ze beide een dag om te knuffelen met haar en een band op te bouwen (TIP: en is het daarnaast niet persé nodig elkaar te zien op de dagen dat ik vrij ben). Op de overige dag gaat ze naar het kinderdagverblijf. In totaal is ze dus 3 dagen per week niet bij ons. Voor mij is dit ook wel echt de max. Gelukkig is het binnen mijn werk ook mogelijk om, wanneer het werk het toelaat, thuis te werken (TIP). Op die dagen kunnen we samen wakker worden i.p.v. dat ik s’morgens vroeg stil het huis uit glip.

De dagen dat ik vrij ben wil ik het liefst zoveel mogelijk aan mijn gezin, vrienden en familie besteden. En bijvoorbeeld niet aan het huishouden. Daarom hebben we een schoonmaakster (TIP). Wanneer je je het kunt veroorloven zou ik het iedereen ook kunnen aanraden! Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat geld gelukkig maakt wanneer je het besteed aan het besparen van tijd (https://evajinek.kro-ncrv.nl/artikelen/geld-maakt-gelukkig-tenminste-als-je-het-hieraan-uitgeeft).

Ik ben nog aan het dubben over het bestellen van mijn boodschappen online of het nemen van een abonnement bij Hello Fresh of de Appie. Ook hiermee zou ik tijd kunnen besparen. Ik ben wel benieuwd of jullie hier ervaring mee hebben, of wellicht tips op dit gebied. Laat het dan even weten in de comments!

Een tip van een hele andere orde zijn nep wimpers. Hoewel ik hier in de ochtend tijd mee bespaar is het ook een stukje gemakzucht en tevens erg fijn wanneer je na een korte nacht s’morgens in de spiegel kijkt. Natuurlijk neemt het zetten/aanvullen van de wimpers wel tijd in beslag maar voor mij is dat ook een ontspanningsmomentje (de laatste keer viel ik bijna in slaap) die ik meestal s’avonds plan als Ruby al in bed ligt. Jullie zijn gewaarschuwd want het is wel verslavend!

Natuurlijk zijn er ook bij ons weken waarin het qua planning net even niet zo lekker loopt. Erik organiseert evenementen die veelal zaterdag nacht plaatsvinden waardoor hij vaak pas om half 6 thuis is. Ruby wordt vaak niet veel later daarna wakker. Laatst ben ik daarom met Ruby om kwart over 8 s’morgens het huis van mijn ouders binnen gesneakt om ervoor te zorgen dat Erik nog even door kon slapen en niet wakker van ons werd.

Ik denk dat alle moeders, werkend of niet werkend, af en toe die twijfel hebben of ze alles wel goed doen. Ook bij mij komt dat voor. Maar op dit moment kan ik het allemaal nog goed combineren en maakt de combinatie van moeder zijn en professional mij het gelukkigst.

 

Liefs, Aimée

Ps. Andere tijdsbesparende tips zijn welkom!

 

M.I.L.F is powerd by Saitee Accesoires

4 reacties op “M.I.L.F / Aimée

 1. Wat goed om te lezen over een fulltime werkende mommy.
  Ik zelf, nu nog vrij jong, sta fulltime voor de klas als Engels Docente. Het is fijn om te lezen dat het dus, mits er een goede planning is natuurlijk, wel te combineren valt.
  Tof!

 2. Aimée,
  Je ziet er uit als een happy mom, live en op de foto’s! Ik heb ook een schoonmaakster, en ga ook m’n boodschappen online doen. Dat is toch heerlijk!
  Ook heb ik uitgaan verruild voor lekker lunchen & dan neem ik m’n meisje lekker mee. Perfecte zondag-besteding.
  Ik spreek je moeder vaak in dr winkel, zo leuk hoe trots ze op je is! En op Ruby natuurlijk, ik denk dat zij het stiekem wel fijn vind dat jullie lekker in Schagen wonen!
  En je kan altijd lekker met de auto of trein naar Adam. Dan heb je best of both worlds.
  Want de zee zo dichtbij is ook wel heel erg lekker toch?! Xx

 3. Hier een mama to be en altijd druk met werk! Gelukkig leer ik dat nu behoorlijk af en ook aandacht te hebben voor mezelf en de zwangerschap. Straks ga ik ook 36 uur werken in 4 dagen. Om nu al tijd te besparen hebben wij ook Hello Fresh besteld, zooooo’n verademing om niet na die hele lange werkdag nog naar de appie te moeten en te bedenken wat je nu toch weer eens moet eten. De porties zijn echt ruim voldoende, dus straks als je kindje wat groter is kan die gewoon mee eten van de 2 persoonsbox. Wij hebben per week 3 maaltijden, dus voldoende vrijheid (nu nog wel haha) om spontaan uit eten te gaan of toch iets anders te eten.

 4. Super leuke blog Aimée en goede tips! Wij zijn ook heel blij met appie.nl die heerlijk de allerhande box en de rest van de boodschapjes komt bezorgen! Gelukkig hebben wij ook een fijne verdeling thuis (ik werk ook 4 dgn) waardoor Sunny Mae 2 dagen naar de opvang gaat en 1 dag bij oma, 1 bij mama en 1 bij papa is ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *