Mama

M.I.L.F // Angel

23 april 2017

” Mother I would like to follow” Angel

Van Mama voor Bobby Lou

*please note: deze blog is geschreven onder invloed van hormonen.

Het is de nacht van 28 Maart, ik lig op mijn zij mijn ogen zijn wijd open. Zachtjes hoor ik jou adem halen, jouw eerste nacht op deze wereld. Jij houdt mijn vinger vast; de onaangename positie waarin ik lig zodat dit mogelijk is maakt mij niet uit. Jouw eerste nacht & je hebt mama’s hand vast en je weet dat je niet alleen bent.

1 Nacht moeder en het lijkt alsof alle liefde die ik de afgelopen 25 jaar niet durfde te voelen in een klap losbarst. Zo koeltjes en nuchter als mama is zo veel liefde heeft ze te geven aan jou maar ook aan Papa. Het lijkt wel alsof alle verschrikkelijke cliche’s waar zijn. Maar het maakt niet uit; rustig schuifel ik een beetje achteruit en voel ik een arm om me heen. Ik lig hier verliefd, geliefd & onwijs tevreden. Ik durf te voelen, ik durf te knuffelen en ik durf me bloot te geven. Onze eerste nacht met z’n 3en, ik val rustig in slaap.

Natuurlijk kan ik mij voorstellen dat je je afvraagt waarom dit zo lastig is of überhaupt een probleem kan zijn voor iemand om liefde te durven voelen. Gelukkig denk ik je daar het antwoord op te kunnen geven. Al ruim 8 jaar liep mama met chronisch hoofdpijn rond en werd er geleefd op een hoog stress niveau. Elke specialist is bezocht van endocrinoloog – psycholoog – fysio tot alternatieve geneeskunde, niets hielp.

Op advies van een collega besloot mama een afspraak te maken met een hypno therapeute onder het mom van, baad het niet schaad het niet. Een week en een intake later; de afspraak:

Op chronologische volgorde heeft mama daar haar leven opgeschreven want wat is er toch eigenlijk veel gebeurd. Ga maar even liggen zei ze. Op een warme grote bank lag ik daar met mijn ogen dicht.  Wat vragen later kwamen we op het onderwerp geboorte. Ze vroeg mij hoe mijn  geboorte was. Zo weinig als dat ik mij herinner (weggestopt ? vergeten ? geen idee) belde ik mijn moeder. Voordat de sessie begon bespraken wij mijn moeders bevallingsverhaal dat zich afspeelde op 5 Juni 1991.

 

Natuurlijk kan ik mij dit niet herinneren dat zou raar zijn, maar wat doet hypnotherapie? Noem het healing, je mag toestaan je ziel te genezen. Traumatische situaties ga je herleven en opnieuw een plekje geven. Samen wroeten in het onder bewustzijn, ja dit valt onder alternatieve geneeskunde en ja ik stapte hier ietwat sceptisch in.

 

Zo heb ik mij deze sessie, als energetische baby die uit een warm moeder lichaam is gehaald zonder gelijk bij mijn moeder op de borst te mogen, laten troosten door mijn toenmalige vriend – huidig man. Ik voelde zoveel verdriet voor dit kleine net geboren baby’tje. Net op deze wereld gekomen en niet meteen liefde mogen voelen. De hele nacht alleen huilend in een bedje. Mijn moeder, die na een traumatische keizersnede waar de ruggenprik niet van werkte, niet meteen bij haar pasgeboren dochter kon. Ik huilde als nooit te voren. Ik huilde omdat het verdriet wat ik voelde voor mijzelf was. Ontzettend van slag ben ik nooit meer terug gegaan. Ook al kreeg ik binnen 1 hypno sessie misschien wel het antwoord waar ik heel mijn leven naar zocht.  28 Maart – 14:56 de geboorte van onze dochter:

Bobby Lou Brugman. Vernoemd naar jouw overgroot vader en papa. Jij die alle gebroken stukjes in een keer lijmt.

Bedankt lieve Angel voor je mooie en bijzondere verhaal.
Heel veel liefde en geluk toegewenst voor jouw mooie gezinnetje.

Volgende week maandag 1 Mei lees je het verhaal van M.I.L.F Desiree.
Zij schreef een gastblog over haar avonturen als boysmom!

*klik op de mama’s voor hun instagram.

STAY TUNED!

XX JENN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *