Lifestyle

Werfzeep – Scheerzeep review.

4 maart 2019

Ik kocht een 100% natuurlijke, zero waist, Scheerzeep bar van Werfzeep. Benieuwd of het wat is? Ik laat het je weten in deze blog.

BYE BYE TROEP
Het is voor mij echt helemaal klaar met chemische verzorgingsproducten. Naast het feit dat ze slecht zijn voor je gezondheid en die van de aarde, worden dergelijke producten vaak ook op dieren getest. Nog veel vaker zijn hun verpakkingen mega milieu verontreinigend. Zo ook de klassieker, scheerschuim.

Een aluminium bus gevuld met drijfgas en een zoot plastic er op en er omheen, niet oké als je het mij vraagt. Maarja, wat moet je dan gebruiken? Niet alles werkt net zo fijn als het glibberende witte schuim wat we kennen. Ik ging op zoek naar een alternatief en die heb ik gevonden!

WERFZEEP
Deze mooie, handgemaakte, biologische zeepblokken zie je steeds vaker voorbijkomen in duurzame (web)shops. Werfzeep is 100% biologisch en wordt met de hand gemaakt in het hartje van Utrecht. Zelfs merendeel van de kruiden en bloem-ingrediënten worden met de hand geplukt in het bos. Het leuke is dat je op de Werfzeep website kunt lezen uit welke bossen de ingrediënten komen. Daar krijg ik dus echt en “Halleluja” gevoel van. Te leuk toch? Zoveel liefde voor mens en milieu in een product wat ambachtelijk wordt vervaardigd. Dit zijn toch de mooie dingen die wij als consument moeten steunen. Ook is de zeep vegan, dierproefvrij, maar ook vrij van palmolie en plastic! De papieren wrapping kan natuurlijk gewoon in je papierbak en dat is alles wat je overhoud aan je zeepje.

TEST
Bij mijn lokale EKO-Plaza stond ik heerlijk te snuffelen tussen de werfzeepjes, op zoek naar een leuk cadeautje, totdat mijn oog viel op het woord Scheerzeep  en dacht: “Huh, hebben ze dat ook?!” Die moest ik proberen! Nog nooit heb ik gedoucht met een oldskool zeepblok en dacht even; “Hoe ga ik dit harde blokje zo handig mogelijk over mijn benen, oksels en punani area laten glijden?” Ik maakte het blok onder de douch goed nat en door het te wrijven over mijn benen ontstond er een minimaal schuimlaagje. Het voelde al snel glibberig en rijk genoeg om er met mijn scheermesje over heen te gaan. De geuren van de zeep zijn zacht en subtiel. Het mesje sjeesde over mijn stoppelige ledenmaten en dat voelde heel prettig aan met een zijdezacht, glad en schoon eindresultaat.

De Scheerzeep is ook verkrijgbaar ik een aardewerk kom waarbij je een scheerkwast kunt gebruiken voor maximaal schuimeffect. Dit is voor mannen erg handig bij scheren in het gezicht.

FAN GIRL
Mijn huid was na het scheren echt mega zacht en niet trekkerig, rood of droog. Dit gevoel krijg ik altijd van scheerschuim, of achteraf een jeukend, prikkend en zelfs branderig gevoel. Helemaal wanneer ik weer als een halve Freddy Kreuger het vel van mijn scheenbeen heb gemaait. Maar met Werfzeep nergens last van. Het was wel even struggelen met het vinden van een mooie bewaarplek voor mijn blok. Ik heb hem nu op zijn kop op een marmeren plaat in de badkamer gezet. Dit werkt prima maar natuurlijk zal het blok gaan slinken en is een zeepbakje uiteindelijk handiger. Laten ze nu net geweldige zeephouders hebben in de Werfzeep webshop.

Ik wil zelf graag de shampoo bar een keer gaan proberen.
Heel erg benieuwd naar.

Het Scheerscheep blok vind ik een enorme aanrader wanneer je opzoek bent naar natuurlijke verzorgingsproducten, een zero waist lifestyle ambieert, vegan bent of net als ik, met kleine beetjes probeert bij te dragen aan een groenere wereld. Ik ben echt mega fan. Probeer het zelf en klik hier voor een Scheerzeep blok van Werfzeep, en lees meer over alle mooie ingrediënten in dit product.

Ga jij hem proberen? Let me know!
X Jenn

4 reacties op “Werfzeep – Scheerzeep review.

  1. Wauw, thanks voor de tip. Enthausiast geworden naar jouw verhaal en al helemaal door de prijs!! Ik ga hem ook testen!!

  2. Oh klinkt goed, gaan we proberen! De shampoo bar van Lush vinden we ook heel fijn maar dat is dan voor shampoo.

  3. heb deze vandaag gekocht nav jouw post op instagram, ben benieuwd!

  4. Door jouw review ga ik zeker de scheerzeep kopen. Net het stukje op de werfzeep website gelezen, dat was vooral gericht op de baardharen, maar als jij verteld dat het voor vrouwelijke gebieden ook werkt ben ik om!
    Thnx voor je review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *