Lifestyle

Tech Thursday – Apps voor moms

24 januari 2019

Welke apps zijn nu onmisbaar voor (kersverse) moeders? In deze blog vertel ik je alles over de apps die voor mij onmisbaar zijn geworden sinds ik moeder ben.

Veel lieve mama’s volgen Jennifer en haar lieve gezinnetje op Instagram en deze blog. Zo leuk! Momlife is dus een terugkerend thema 🙂 en daardoor kwam ik op het idee om vandaag ‘momlife’ centraal te stellen tijdens deze Tech Thursday blog!

In deze blog deel ik in een top 5 een aantal apps die ik (als moeder van twee meisjes) niet meer kan missen. Ik ben heel eerlijk dus ik hoop dat je dat waardeert.

  1. Babyfoon 3G

Ben je van plan een babyfoon aan te schaffen? Mijn tip is wacht daar even mee en kijk eerst of je misschien voor €4,49 al klaar kunt zijn. Dat zijn namelijk de kosten van Babyfoon 3G in de Appstore of Google Playstore. Toen ik zwanger was van Chloë was ik zo’n chick die alles dat op de uitzetlijst stond in huis moest hebben. Zo ook een babyfoon. Chris & ik houden wel van gadgets, dus we zochten een dure babyfoon met camerabeelden en extra opties uit. Maar puntje bij paaltje gebruiken wij liever de Babyfoon 3G app op onze telefoon.

In ons nieuwbouwhuis met goed geïsoleerde muren werkt een old school babyfoon namelijk niet goed. Slecht bereik. Als de voordeur dichtvalt, verbrak ook nog eens de verbinding. Ik durf en ga niet ver weg van huis als de kinderen op bed liggen, maar even naar de buren in dezelfde straat moet wel kunnen vind ik. Zélfs dat werkte niet. In de zomer had ik met de gewone babyfoon geen bereik in de achtertuin, met Babyfoon 3G nergens last van. Je begrijpt, ik heb dat ding snel weggegeven.

Even wat handige info over de app:

  • Je kunt de gevoeligheid van de app op heel gevoelig zetten zodat je zeker weet dat je alles hoort.
    • Je hebt wee apparaten (tablet/smartphone) nodig die je met elkaar in verbinding brengt.
    • Er zitten verschillende opties in de app, bijvoorbeeld de microfoon en cameraoptie.
    • De app werkt zowel met een wifi als een 3G/4G verbinding
    • Super leuk, niet perse nodig: je kunt de naam van jouw baby invoegen en aangeven of het een jongen of een meisje is;). Het babytje is dan ‘roze’ of ‘blauw’.

Onze meiden zijn nu 6 en 3 en nog steeds gebruiken we de Babyfoon 3G app regelmatig. We leggen het apparaat vaak op de overloop, zodat als zij de deur van hun slaapkamer openen wij dat meteen horen en dan direct naar hun toe kunnen komen.

Kortom de Babyfoon 3G is echt onmisbaar. Een echte aanrader en zeker een app die ik iedere ouder zou willen aanraden!

2. Youtube in combinatie met Chromecast

Ik heb besloten tijdens deze blog vooral eerlijk te zijn over apps die voor mij onmisbaar zijn geworden sinds ik mama ben… En ja, daar hoort dan ook YouTube bij, want dankzij Youtube heb je soms even een momentje voor jezelf, voor werk of voor het huishouden. Dat is natuurlijk ook momlife ;).

Ik heb naast de app YouTube nog een super handige tip: als je nog geen SmartTV hebt kun je met de aankoop van een Chromecast (een soort USB-stick maar dan met HDMI aansluiting aangesloten via Wifi) filmpjes vanaf jouw telefoon aanzetten en doorsturen naar de televisie. Je kunt dan tegelijkertijd nog jouw telefoon gebruiken en jouw kindje kan dan op de tv filmpjes op YouTube bekijken. Bij Coolblue kun je de Chromecast meteen bestellen en heb je ‘m morgen in huis.

Wil je niet dat jouw kindje alles voorgeschoteld krijgt in YouTube? Zoek dan in de app de optie ‘Beperkte Modus’ op. Met deze beperkte modus aan ziet jouw kindje geen filmpjes die door de YouTube community zijn aangemerkt als ‘niet-gezinsvriendelijk’. Het is niet 100% waterdicht, maar zo vermijd je wel de meest niet-kindvriendelijke content.

3. Camera app + eigen mailadres

De derde app die ik wil delen is de camera app, een app die op iedere telefoon te vinden is ;). Je kindje wordt zo snel groot, vergeet geen foto’s en video’s te maken! Het liefst zo veel mogelijk 😉 Het is zo leuk om dat later allemaal terug te kunnen zien. Zelf heb ik een mailadres voor mijn dochtertjes aangemaakt waar ik leuke persoonlijke mailtjes met foto’s en video’s aan hun verstuur. Op een dag krijgen zij het wachtwoord… ik ben zo benieuwd wat zij daar van vinden!

Om alles uit jouw camera te halen kun je eventueel investeren in een uitgebreidere Camera app op je telefoon. Camera+ is dan bijvoorbeeld een app die ik zou aanraden.

4. Spelletjes, heel veel spelletjes

Chloë en Mila spelen heel graag spelletjes op de iPad en iPhone. Ik verdiep me daarom graag in het vinden van leuke, leerzame spelletjes. Ik vind het dan ook niet erg om daar wat geld aan uit te geven.

Door te investeren in leuke, leerzame spelletjes is de schermtijd van jouw kindje niet alleen aan entertainment besteed (lees: alleen maar filmpjes kijken op YouTube), maar kun je ook jouw kindje iets anders aanbieden. Op mijn eigen blog en Instagram heb ik beloofd om meer apps voor kids te delen dus hou dat zeker in de gaten via www.dedigitalesalon.nl. Maar hier alvast toch wat namen van ontwikkelaars van apps waar ik tevreden over ben: Dr Panda, Toca Boca en Genius Donkeys.

Toca Boca

Inmiddels heb ik ook wat leuke gratis apps gevonden (zonder reclame) en ook leerzaam, die zal ik binnenkort ook op mijn eigen blog delen!

5. Gezamenlijke agenda en Wunderlist

Door (of dankzij) de kids moeten Chris en ik ook onze eigen afspraken en activiteiten wat meer op elkaar afstemmen. We werken allebei fulltime, dus een gezamenlijke agenda met cursusdagen, borrels en andere privé afspraken is dan wel zo makkelijk. Zo weet je wat je wel en niet kunt toezeggen aan anderen. We zetten alles in deze agenda en nodigen elkaar voor deze afspraken uit.Chris & ik hebben allebei een GmailAccount die we hiervoor gebruiken en een iPhone waarop we onze gezamenlijke agenda beheren. Als er behoefte is naar meer uitleg hierover dan kan ik dat uiteraard een keer doen, laat maar weten!

Naast de gezamenlijke agenda houden we ook een gezamenlijk boodschappenbriefje bij in Wunderlist. Dit doen we via de Wunderlist app op onze telefoon. Degene die als eerste boodschappen doet heeft dan altijd de laatste versie bij de hand! Dit is ook handig voor andere gezamenlijke to-do lijstjes zoals een lijstje voor dingen die nog in huis moeten gebeuren.

Het is een hele lijst geworden! Zat er een handige tip tussen? Of kwam mijn lijst met onmisbare apps ook redelijk overeen met jouw eigen apps? Ik ben nieuwsgierig dus let me know! 

XoXo Liset

Thanks lieve Liset voor weer heel veel fijne TECH tips!
Voor je dagelijkse dosis Tech en Fotoshop tips moet je Liset op Instagram volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *