Lifestyle

Favo kinderboeken.

21 januari 2019

Een hobby waar ik op de blog nog niet veel over heb gedeeld . Mijn grote liefde voor kinderboeken. Daar komt vanaf nu verandering in. Ik ga boeken tips met jullie delen! De mini-bookclub.

Ik heb er een zwak voor. Mooie illustraties, een prachtig verhaal of woorden op rijm. Ik ben echt verliefd op kinderboeken. Naar de Bieb gaan is niks voor mij, leuke boekjes wil ik namelijk gewoon altijd houden. Er is niets fijner dan eindeloos voorlezen, bladeren door mooie plaatjes, en keer op keer het zelfde verhaal nog eens te kunnen lezen of zien.

Zelf lees ik amper een goed boek. Het is al een wonder wanneer ik mijn Happinez uit kan lezen voordat er een nieuwe in de winkel ligt. Maar kinderboeken, dat is een ander verhaal. Ik vind ze een verrijking van je opvoeding. Er is tegenwoordig zoveel leuks om uit voor te lezen! Geregeld scoor ik prachtige pareltjes, en lijkt het mij daarom super leuk om mijn vondsten met jullie te gaan delen op de blog.

Misschien lees jij je kids niet zoveel voor? Of heb je geen inspiratie voor mooie boeken? Ik vind boekjes de meest geweldige (verjaardag)cadeautjes voor je mini. Lees hier 10 redenen waarom voorlezen aan je kids zo belangrijk is, en laat je inspireren!

TIP!
Wanneer jij, maar vooral ook je mini “fan” zijn van een bepaald boek, wil ik je deze tip mee geven. Let op de uitgeverij van het boek. Vaak brengen uitgevers meer van dezelfde soort boeken uit. Bepaalde auteurs, genres of illustrators worden vaak door dezelfde uitgeverijen uitgegeven. Het is een handig maniertje om leuke titels op te sporen die voor jullie nieuw zijn.

“De kleine Walvis”, wie kent dit boekje niet?! Benji Davies schreef deze bestseller en maakte een prachtig vervolg. “De kleine Walvis in de winter” komt de laatste dagen hier veel van de plank. Ik vind het zelf heel leuk om boekjes te lezen die aansluiten bij het jaargetijde, feestdagen of gebeurtenissen. Het is nu buiten koud met “sneeuw” en ijs. Nog leuker wanneer dit terug komt in de boekjes die je samen leest.

De meiden hebben meer titels van Benji Davies in hun Bieb. De boeken hebben allemaal prachtige Illustraties, een mooi boodschap of achterliggende gedachten. “Oma Volgeltje” is Benji’s laatste boek als vervolg op de Kleine walvis. Die staat alvast op m’n wishlist!

Onze Benji Davies prenten boeken.

Ik heb wat shop linkjes toegevoegd, of loop eens met je mini de plaatselijke boekenwinkel binnen. Is stiekem veel leuker;

De kleine Walvis
De Kleine Walvis in de winter
Oma Vogeltje
Het kartonnen kasteel

Het eiland van Opa

Veel lees plezier!
X Jenn

Een reactie op “Favo kinderboeken.

  1. Hoi!
    Mijn vriendinnetje vertelde over jou blog en ig account. Het leek me heel leuk om je te volgen maar je bent voor mij niet vindbaar? Weet jij misschien hoe en of dat kan?
    Haha beetje suf dit bericht maar vond het zonde want het leek me leuk je te volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *