Lifestyle

3x Duurzame Sint cadeautips

26 november 2018

In deze blog deel ik cadeautips voor een duurzame pakjesavond. LET OP! Dit is absoluut géén gesponsorde blog! Alle producten die ik noem heb ik, of ooit zelf gekocht, of spreken mij persoonlijk aan, en wil ik daarom graag met jullie delen.

LESS IS MORE
Allereerst wil ik oproepen om op pakjesavond juist te gaan voor minder cadeau’s! De zak hoeft niet vol, het is veel belangrijker om oprecht te genieten van het samen zijn met je kinderen. Spullen horen tijdens deze mooie traditie niet centraal te staan. Ik schreef vorige week in deze blog hoe ik over de Sinterklaas massaconsumptie denk.

Hoewel ik minimalisme en duurzaamheid omarm, vieren wij als gezin wel gewoon pakjesavond. Sinterklaas is een prachtig sprookje om samen met de kinderen te beleven, en ook voor Rebel en Peach zal de goedheiligman cadeautjes meebrengen. Wij vinden het wel belangrijk om goed na te denken over wat wij cadeau doen. Daarom kijken wij kritisch naar waar het speelgoed wordt gemaakt, welke materialen er worden gebruikt of dat wij juist een kleine, lokale ondernemer kunnen steunen met de aanschaf van een cadeautje. Aspecten die wij belangrijk vinden i.p.v veel kopen voor weinig, van plastic en made in China.

TIP
Goed, voordat ik de planeet weer probeer te redden met mijn plastic opinie, terug naar pakjesavond. Want het is, en blijft gewoon heel leuk om kinderen blij te maken met een cadeautje. Handig is om cadeautjes te kopen waar meerdere kinderen binnen het gezin iets aan hebben. Of kies voor “nuttige” cadeau’s zoals nieuwe sokken, ondergoed, pyjama’s etc. Peach kreeg vorig jaar handschoenen van Sinterklaas, elke keer wanneer ze aan gingen vertelde ze trost dat ze die van Sinterklaas had gekregen. Voor leuke, gezamenlijke cadeautjes kun je bijvoorbeeld denken aan mooie boeken. Zowel Peach als Rebel vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Het stimuleert de ontwikkelingen op een heleboel positieve manieren en van een boek heb je oneindig veel plezier.

BOEK MET MUZIEK
De muziekboeken van uitgeverij Christofoor zijn hier in huis een echte hit! Peach kreeg twee jaar geleden “Een jaar in een dag” met de muziek van Vivaldi. Vorig jaar met pakjesavond gaven wij “De notenkraker” met de muziek van Tsjaikovski, en dit jaar krijgen ze van Sinterklaas de nieuwste toevoeging “Doornroosje”, ook met muziek van Tsjaikovski. Die laatste is deze maand uitgebracht, net op tijd voor de feestdagen. De prenten zijn echt adembenemend mooi en de teksten niet te lang. Er valt vooral heel veel te zien en te luisteren. De boeken staan prachtig op een plank in huis of op de kinderkamer, en zijn stiekem net zo hard mijn favoriet als die van de meiden. Je kunt de titels van de boeken invullen op google, en natuurlijk kom je dan uit bij BOL maar snuffel eens verder tot dat je terecht komt bij een leuke, kleine webshop of loop de plaatselijke boekenwinkel eens binnen. Vaak kunnen zij ook de titels voor je bestellen en zijn blij met jouw bestelling. De prijs van een boek bedraagt €19,95 pst.

 

 

HAND MADE WITH LOVE 
Het is ook heel erg leuk om iets te geven dat speciaal is gemaakt voor je mini. Daarom vind ik de kids armbandjes van Saitee het perfecte cadeautje voor de kleine prinsessenmeisjes die dol zijn op mooie glimmers. De armbandjes worden met de hand gemaakt in het Saitee atelier in Warmenhuizen. Je kunt kiezen uit de mooiste kleuren Swarovski kraaltjes. Zit je kleur er niet bij? Dan kun je het team van Saitee een berichtje sturen om je wensen te bespreken. De armbandjes zijn er ook in mama en mini setjes, en newborn maatjes. Hoe leuk om samen te kunnen matchen met dit originele cadeautje? Prijzen vanaf €14,95  klik hier om de gehele collectie te bekijken.

 


 

DIY
Peach is echt dol op knutselen, maar komt echt om in de potloden, stiften, krijtjes, stickers, verf, klei etc. Ik vind creatief materiaal echt hele leuke cadeautjes maar ze heeft dus al zoveel. Zo zag ik laatst iets leuks voorbijkomen op regenboogschaap.nl. Je eigen bijenwas kaarsen maken! Dit deed ik vroeger ook, en de geur van de bijenwas heeft zo iets speciaals. Het was alleen nooit in mij opgekomen om eens samen met Peach te gaan doen, wat natuurlijk een super leuke activiteit is voor de donkere dagen. Met de bijenwas vellen kun je zelf kaarsen rollen en later je zelfgemaakte kaarsjes branden. Hoe leuk om samen te maken in de tijd van advent? Ik kocht er ook kleine, gekleurde wasvellen bij waar je vormpjes uit kunt steken om de kaarsen mee te versieren. Peach gaat dit ge-wel-dig vinden! Je kunt alle kaarsen en materialen op basis van natuurlijke was hier vinden. Bijenwas vellen verkrijgbaar vanaf €9,95.

Ik hoop dat jullie mijn tips leuk vonden?
Als jij nog leuke, duurzame Sint-tips hebt, laat het weten in een reactie onder deze blog!
Aanstaande zaterdag deel ik drie nieuwe Sint tips op blogbyjenn.nl

Een reactie op “3x Duurzame Sint cadeautips

  1. Wat een super leuke tips de bijewas kaarsjes hoe geweldig, en super toevallig maar ik heb vanavond net weer het verhaal van de notenkraker (the sugerplumfairy is favoriet) voor gelezen omdat billy eigelijk stiekem nu al de boom wil versieren 😂😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *