Lifestyle

BOOST JE WEERSTAND (MIJN GEHEIM!)

18 oktober 2018

Ze zeggen dat het “herfst” is, ook al merk je hier weer technisch nog niets van. Voor mij is het intreden van de “R” in de maand hét moment om mijn weerstand te boosten. Ik ontdekte de musthave voor een gezonde levensstijl, KOMBUCHA!

Forever moe.
Als mama van twee bruisende meisjes (lees; vermoeidende chicks.) voel ik mij heel snel uitgeput. De meiden krijgen veel van mijn energie en ik vraag ook veel van mijzelf. Mijn gezin, mijn werk, het huishouden, vrienden en niet te vergeten de hub. Alles probeer ik zo goed mogelijk draaiende te houden. Om een forever-moe dip te voorkomen investeer ik zoveel mogelijk in een gezonde levensstijl. Ik probeer veel groenten en fruit te eten, veel water te drinken (lukt echt nooit) en vooral heel veel te slapen. Om 21:00 naar bed is hier niks nieuws.

Maar wanneer de donkere maanden hun intreden doen, heb ik toch altijd het gevoel meer moe te zijn. Vaak gebruik ik in de herfst en winter, extra vitaminesupplementen om mijn weerstand te boosten en mezelf uit de zombie-modus te houden.

Totdat ik Max ontmoette in een plaatselijke koffietent in Alkmaar. We zaten naast elkaar te werken en raakte in gesprek over gezondheid. Max is mede oprichter van AARD’G en hij mij vertelde over zijn kombucha. De must voor een gezonde levensstijl, zei hij. Ik was meteen nieuwsgierig!

Kom-wattes?
Ja, dat dacht ik dus ook. De naam kombucha is afgeleid van de Japanse kombu (zeewier) thee. Maar in de loop der eeuwen heeft het drankje verschillende namen gekregen. Maar wat is “kom-boets-ja” dan precies?

Kombucha is een gezonde mix van groene thee en goede bacteriën. Het is gefermenteerd en levend. Kombucha geeft je verschillende gezondheidsvoordelen.

  • Kombucha ontgift het lichaam.
  • Zorgt voor meer uithoudingsvermogen en energie.
  • Geeft minder stress, en meer mentale helderheid.

Kombucha is een gefermenteerde drank, gebrouwen van thee, suiker en water. Voor de fermentatie is een cultuur van gisten en bacteriën nodig. Tijdens de fermentatie worden de suikers omgezet in nieuwe bestanddelen. Zo zit Kombucha vol met verschillende vitaminen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, of B12. Daarnaast zijn er ook mineralen zoals zink en magnesium die je terug vindt in Kombucha. Tot slot zijn er de vele bacteriën die een geweldige invloed op je darmflora hebben! Waar zit onze weerstand nu echt? Jep, in je darmen!

Drink me.
Ik was zo onder de indruk van Max zijn verhaal. Max is voormalig bierbrouwer en heeft bizar veel verstand van het gist proces van het gekke drankje. Hij heeft na heel veel experimenteren het perfecte Kombucha recept ontwikkeld.

De Kombucha van AARD’G is:
100% biologisch
100% rauw
100% suikervrij

En ik wilde het bizar graag gaan proberen! Ik drink nu ruim een maand, iedere ochtend kombucha. Het proeft een beetje raar, het is niet vies maar ook niet super lekker. Het lijkt een beetje op citroensap in lauw water. De smaak stoort mij niet. Sterker nog, na twee weken voelde ik merkbaar verschil!

Het werkt!
Ken je het gevoel (als moeder) dat je wakker wordt na een nacht met slaap maar toch futloos bent? Het gevoel dat je wakker bent maar niet echt aan? Zo’n wattig hoofd wat de hele dag niet over gaat? Zo voelde ik mij praktisch het hele jaar. Maar na twee weken kombucha stond ik ’s ochtends in de keuken en dacht – goeeeeiemorgen allemaal! Feeling fit, feeling fine!!

Ik was wakker en voelde me ook echt letterlijk wakker! Dat was zo bizar fijn en zo lang geleden dat ik mij zo heb gevoeld! Ik mailde Max meteen. “Ik merk het echt!”, vertelde ik hem. En deelde met jullie mijn nieuwe ontdekking op Instagram. Mijn inbox stroomde vol met vragen. Ik beloofde jullie er meer over te vertellen in een blog, en hier is die dan! Met het verlossende antwoord; Ja, het werkt echt!

Let’s try!
Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de gezondheidsvoordelen van het geheimzinnige kombucha drankje? Op de website van AARD’G is nog veel meer informatie te vinden over de voordelen van kombucha toevoegen aan je leven. Je kunt natuurlijk net als ik, een proefabonnement proberen (klik)! Of misschien ken je het drankje al en wil je gewoon de kombucha van AARD’G proeven. Klik dan hier.

Laat mij weten of jij net zo blij wordt van kombucha als ik. Proost!

X Jenn

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met AARD’G.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *