Lifestyle

TECH THURSDAY BY LISET – BEWEGEND EFFECT

4 oktober 2018

Bewegende elementen op een foto kunnen een foto soms net dat beetje extra geven. In deze tutorial leer ik je hoe je een bewegende stoomwolk kunt toevoegen aan jouw Instagramfoto met kopje koffie of thee 😉

Sinds de toetreding van Instagram zijn foto’s van onze ochtendrituelen met koffie en/of thee niet meer weg te denken. In slechts 3 stappen leg ik je uit wat je moet doen om een super toffe Instagramfoto te maken!

Wat heb je nodig?

  •   Een foto met een kop koffie of thee
  •  De app Lumyer
  • Apps die je normaal gebruikt om je foto mee te bewerken

Stap 1. Maak een foto van een kop koffie of thee

Maak allereerst een foto van een kop koffie of thee. Dit kan een selfie zijn, maar ook een flatlay. Ik gebruik deze foto:

Stap 2. Bewerk de foto zoals je normaal doet

Bewerk nu de foto zoals je altijd doet. Het is belangrijk dat je dat nu doet, want we gaan straks een hele kleine video van jouw foto maken met de app Lumyer en dan kun je daarna niet makkelijk meer de foto bewerken. Het resultaat van deze stap is nu: 

Stap 3. Open de app Lumyer en ga aan de slag!

Open de app Lumyer, klik op + en vervolgens op het icoon van jouw filmrol rechtsbovenin. Zoek de foto die je net bewerkt hebt op, open deze. Kies of je voor een langwerpige, verticale foto wilt gaan of voor een vierkante. De vierkante is perfect voor Instagram. Ik vergroot nu het vierkant met mijn vingers zodat alles goed in beeld is. Vervolgens klik op het pijltje om door te gaan.

Onderin de balk kun je gelijk uit een aantal effecten kiezen. Voor het bewegende stoomwolkje kies ik het laatste effect met het kopje koffie als voorbeeld.

Met mijn vingers sleep ik weer over het beeldscherm om het stoomwolkje op de juiste plek te zetten. Ook verklein ik het stoomwolkje zodat het goed in verhouding is met mijn kop thee. Je kunt trouwens meerdere stoomwolkjes toevoegen, door onderin op fx2 en fx3 te kiezen.

Als je helemaal klaar bent, klik je rechtsbovenin op save! De foto is nu klaar om te posten ;).

Dit is mijn eind resultaat! Check mijn Instagram voor de bewegende versie.

 

Betaalde versie vs gratis versie
Ik gebruik de betaalde versie van de app waardoor ik dus geen watermerk heb en 2 of 3 effecten kan toevoegen aan een foto. Wel is het zo dat je soms ook nog losse effecten er extra bij moet kopen. De gratis versie is ook best uitgebreid, je kunt daar in ieder geval een tijdje mee oefenen voor dat je besluit de betaalde versie aan te schaffen.

Ik ben jullie super dankbaar voor de reacties op mijn blogs hier op de blog van Jenn. Ik vind het nog steeds zo leuk om met Jenn samen te werken en hier iedere maand iets voor te mogen schrijven. Volgende maand ben ik er weer met iets nieuws.

XoXo  Liset

 

Lieve Liset,
Bedankt weer voor je super leuke tutorial. Volgen jullie Liset al op Instgram? Even doen! Ze deelt daar nog veel meer leuke fotobewerk tips en tricks! Heb je Liset haar eerdere blogspost gemist? Check hier de roze lucht tutorial  nog een keer en de blog over de socialmedia bubble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *