Lifestyle

Roze lucht TUTORIAL 2.0

5 augustus 2018

Wegens Liset haar giga succesvolle eerste Tech Thursday tutorial presenteren wij hier tutorial 2.0 . Er kwamen zóveel vragen over het inzetten van de roze lucht in combinatie met obstakels dat zij je in deze tutorial stap voor stap helpt om dit voor elkaar te krijgen! 

Wil je deel één van Liset haar roze lucht tutorial bekijken? Klik dan hier. Je kunt je foto bewerk skills met deze blog dus upgraden met de tips van Liset.  Have fun trying!

 

Stap 1.

Ik voeg de foto van mijzelf toe als achtergrond in de app Superimpose. Vervolgens klik ik op ‘add layer’ kies voor ‘photolayer’ en voeg een foto van roze lucht toe.

Stap 2.

Ik positioneer de lucht op de juiste plek en pas het aan met de ‘transformtool’. Ik blijf bij het tabblad ‘transform’ en kies nadat ik de lucht heb neergezet voor de optie ‘blend’. Ik kies voor ‘hard light’ en zet de opacity op 86%.

Stap 3.

Nu ga ik de lucht over mijn gezicht weghalen in de masktool. Ik kies voor de gewone “brush” en wijzig de settings van de brush. Ik kies voor een kleinere brush tool met heel zachte randen. Let op dat je in de bovenste laag werkt. Dit kun je controleren door rechtsbovenin op de drie vierkantjes te klikken en de bovenste laag te selecteren. Die laag gaan we namelijk een beetje weghalen met de masktool.

Stap 4.

Met de brushtool ga ik over mijn gezicht. Voor de kleine hoekjes pas ik steeds de grootte aan, om netjes te werken zoom ik soms in op mijn gezicht en ik ga net zo lang door totdat ik tevreden ben.

Stap 5.

Let niet op mijn neus 😉 maar hier heb ik dus teveel weggehaald. Je ziet weer blauwe lucht.

Tik rechtsonderin op het + en verander het in een -. Soms haal ik teveel weg, soms te weinig. Ik wissel dus tussen de + en – af.

 

 

Stap 6.

Ik heb nu dit. De lucht over mijn gezicht heb ik helemaal weggehaald, nu zie je alleen links en rechts nog wat rechte lijnen. Die ga ik ook wegpoetsen. Omdat ik in een rechte lijn wil werken kies ik voor de vierkante masktool. Ik selecteer een vierkant en klik op het vinkje.

Ik exporteer de foto vanuit superimpose naar mijn filmrol.

Stap 7.

Ik open nu de app Lightroom en bewerk de foto zoals ik altijd doe. En tada, hier het eindresultaat ✨💫

X Liset

Mocht je nog vragen hebben over deze tutorial stuur Liset dan een DM op haar Instagram en check alle leuke mom-life momenten en tech-tips die ze dagelijks met ons deelt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *