Lifestyle

Project back in shape

3 februari 2017

Project kattenanus-navel. Lang verhaal kort. Ik was na mijn zwangerschap van Rebel behoorlijk aan de fatsige kant. Ik had het niet echt door en ging er een beetje vanuit na de kraamweek al mijn broeken weer makkelijk aan te kunnen.

Dat ging na mijn bevalling van Peach prima en ik dacht, dat lukt nu vast weer. Guess what!? Ik paste helemaal geen ene moer!

Toen ik in verwachting raakte van Rebel woog ik 58 kg. Met mijn lengte (1.79m) en mijn cup maat niks, vind ik het belangrijk dat mijn buik heel strak is. Anders steekt mijn buik meer naar voren dan mijn voorgevel en dat vind ik lelijk. Ik kan er natuurlijk ook een stel plastic tetten in laten rammen en dat pensje lekker laten voor wat het is maar dat is niet mijn smaak. Ik trainde 3x pw en was meer dan in shape, sixpack on point kan ik wel zeggen. Ik sportte door tot 20 weken zwangerschap, daarna kon ik het niet meer opbrengen. Wat ik wel heel goed op kon brengen was naar de ijssalon in Heiloo rijden. Ik kwam maar liefst 14 kg aan en de teller eindigde op 72 kg. Voor mij een persoonlijk (diepte punt) recordje.  Ik had dan ook een buik en een paar poten waar je u tegen zei.

10 dagen voor de uitgerekende datum. Mijn buik was mega!

 

Baby eruit, kraamweek voorbij en ik dook vrolijk de kast in om mezelf weer eens in een oude, vertrouwde skinny te steken.  Net tot onder mijn reet bleef  de broek hangen. Ik zeg reet want al had je mij naast een paard gezet, had je het verschil niet kunnen zien. Dit meen je niet en ik griste snel al mijn andere broeken uit de kast om te passen. De meesten kwamen helemaal omhoog, maar dicht?! – hell no!

Precies 65 kg woog ik na mijn kraamweek. Ik kon wel janken maar vond het nog geen prioriteit om de kilo’s eraf te knallen. Ik wilde gewoon zo graag genieten van mijn babytje en niet hoeven nadenken over mijn eten. Genieten deed ik. Drankjes, hapjes, taartjes, dit dat. Terug in shape komen? Ho maar.

  

3 dagen na de bevalling vs 6 dagen na de bevalling

 

Na alle koemelkallergie en ziekenhuis ellende smolt er nog (gratis) 3 kg spek weg dankzij de stress. Toen alle ellende achter de rug was voelde ik me uitgeblust en moe. Al die tijd geen inspiratie en zin gehad om gezond te eten. Ik skipte mijn ontbijt en at te veel brood en zoete troep met als resultaat dat die kattenanus er nog steeds zit.

Ik was het zo zat, helemaal klaar mee en de knop is om. Ik volg geen dieet, ik laat de putten in m’n reet niet weg masseren, trillen, laseren, elektrocuteren of bevriezen. Ik vind dat echt de grootste lulkoek die er bestaat. Gewoon van die bank af met m’n reet, bewegen en doen waar ik vroeger altijd zo goed in was, gezond eten. Geen brood meer, geen suiker, minder zuivel, minder vlees, heel veel water en voor 80 procent alleen maar groentes. Met als resultaat dat ik deze week de 60 weer zag, clean! Alleen een 6 en een 0 wat betekend dat ik na 3 maanden bijna weer op mijn oude gewicht ben beland. Jeeej, tijd voor taart!!! grapje.

 

Ik voel me een stuk beter, fitter en energieker. Er zijn al heel wat broeken die gewoon weer aan kunnen. Wel is mijn buik nog heel slap, vooral mijn buikspier hangt nog ergens op de grond. Dat valt alleen te corrigeren met een goede workout en dat is precies wat ik nu ga doen.  De beuk erin in die gym – to be continued dus.

 

SIDE NOTE:
Ik wil graag nog even benadrukken dat dit MIJN mening is. Mijn lijf en mijn gevoel. Luister altijd naar je eigen gevoel. Vind jij het wel fijn om bepaalde diëten te volgen om je health doelen te behalen moet je dat zeker doen. Ik zal niet zeggen dat dingen goed of fout zijn, iedereen bewandeld zijn eigen pad. Wat voor mij goed werkt hoeft niet voor anderen zo te zijn. Ik vind het prettig om onder de 60 kg wegen. Dat is voor mijn eigen gevoel en shape. Een gewicht boven de 60 kg is net zo prima, als je keuzes maar gezond zijn en je je iedere dag lekker voelt.

 

Vond jij het ook zo moeilijk om na de tweede weer in shape te komen? Lukte het ook niet om gezond te eten en koos je voor makkelijke happen net als ik? Ik ben heel benieuwd hoe andere mama’s dat hebben ervaren en misschien heb jij nog wel een goude tip voor mij.  Let me know!

X Jenn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *