Lifestyle

Jenn’s favo zwangerschapsboeken

15 oktober 2016

Je wordt er mee doodgegooid, zwangerschapslectuur. Boeken over zwanger zijn, worden en blijven. De 9 maanden groeikalenders, zwangerschapsgym-yoga-boeken, pufcursussen en tot slot- hot topic, bevallen.

Jep, in de gemiddelde boekwinkel kun je je lol op. Ik heb me er aan gewaagd en een aantal van die boeken gelezen toen ik in verwachting was van Peach. Conclusie – mijn ding is het niet.  Zo zoet, gezellig en romantisch als ze in die boeken kunnen doen vond ik haaks staan op mijn real-life ervaring. Overigens vond ik het boek: “veilig bevallen” wel een enorm hulpmiddel. Zeker als je voor de eerste keer mama wordt. Tip dus!

Ik wilde meer verdieping. Deze zwangerschap ging ik op zoek naar boeken over holistisch zwanger zijn. Nu denk jij ho-wattes? Google it. Die boeken zijn er amper maar waar het op neer komt is dit; je zwangerschap bewuster ervaren met alle aspecten van het leven.  Van de kosmos tot aan de natuur, voeding en meditatie. Het is weer eens wat anders en I love it.

In deze blog deel ik de boeken die mij tijdens deze zwangerschap enorm aanspraken. Wie weet heb jij er net zoveel aan als ik maar dat hoeft natuurlijk niet. Misschien spreekt het spirituele jou helemaal niet aan en dat mag natuurlijk ook. Deze blog is geschreven vanuit mijn persoonlijke smaak en mening.

x Jenn

 

TITEL: “DE NEGEN MAGISCHE MAANDEN”
AUTEUR: DEEPAK CHOPRA IN SAMENWERKING MET DAVID SIMON EN VICKI ABRAMS
PRIJS: 19,95

 

Deepak Chopra is een arts en een van de meest geliefde auteurs op het gebied van spiritualiteit. De man heeft kapot veel boeken geschreven. Zijn boeken hebben boeiende onderwerpen voor ieder die geïnteresseerd is in spiritualiteit.  David Simon is gespecialiseerd in holistische gezondheidszorg. Vicki Abrams is lactatiedeskundige en yoga –docente.  Ik zeg lekker clubje om een preggo boek mee te maken.

Inderdaad wordt in dit boek alles onder de loep genomen. Van het maken van je baby tot de ecologie van de baarmoeder. Het proces voor je positieve zwangerschapstest is al ontzettend belangrijk.  Hier wordt veel aandacht aan gegeven. Dit boek is dan ook zeer geschikt voor vrouwen die (nog) niet inverwachting zijn of hier problemen mee hebben. Het mooie aan dit boek vond ik de manier waarop je steeds oefeningen meekrijgt aan het einde van ieder hoofdstuk. Meditatie oefeningen, visualisatie oefeningen, voedingstips etc. Ook bepaalde kruiden en oliën komen aan bod. Zo zijn er verschillende etherische oliën waar je tijdens je zwagerschap veel aan kunt hebben. Voor mij waren dit hele leuke (vernieuwende) weetjes. Ik heb vooral veel gehad een de tips om met je aandacht naar binnen te gaan, contact te maken met je buik en te proberen om de groeiende baby voor je te zien. Het hielp mij ontzettend goed bij alle angsten die ik had. Ik kan het boek dan ook enorm aanraden aan vrouwen die miskramen hebben gehad (of andere nare zwangerschapservaringen hebben beleefd) Het boek geeft inzichten wanneer je te veel wordt geleid door je angsten bij het opnieuw zwanger willen worden of zijn.

 

 

TITEL: “ZWANGER MET LICHAAM EN ZIEL”
AUTEUR: SUSAN SMIT
PRIJS: 17,95

 

Susan Smit heeft naast haar waslijst aan bestsellers ook het schrijven van leuke columns op haar cv staan. Dit doet zij onder andere voor Ouders van Nu en Happinez magazine. Susan schreef dit boek omdat ook zij tussen al die zwangerschapslectuur varianten miste met een mystieke kant. Zij omschrijft een zwangerschap als iets oeraards en hoogst spiritueel. Een tijd van persoonlijke groei – mits je je zwangerschap bewust doorleeft.
Het leuke aan dit boek vond ik, is dat je eigenlijk de ervaringen van Susan leest maar tegelijkertijd geeft zij jou als lezeres de tips en trics die ze zelf ook uitvoerde. Dit alles op een super luchtige, totaal niet tofu-zweefteef-achtige manier.  Vooral het gedeelde waar ze ingaat op hoe je kunt ontdekken wat je kindje hier op aarde komt doen, vond ik erg bijzonder. Ik herkende heel veel in Susan haar ervaringen.Vooral de heerlijke relax en meditatie tips die ze geeft zijn erg fijn! Wat voor mij zeker nieuw was is de link die Susan in het boek maakt met natuurkristallen en bepaalde aspecten van je cyclus, vruchtbaarheid en zwangerschap. Robijn zou mogelijk miskramen kunnen voorkomen en Jade zou kunnen helpen tegen de misselijkheid. Nu heb ik toevallig een Jade armband die ik heel veel gedragen heb voor geluk. Misselijk was ik geen dag! Zou het de Jade zijn geweest? Wie weet 😉

 

 

TITEL: MOM’S
AUTEUR:  RADMILO SODA  (O.A BEKEND VAN HET RTL 4 PROGRAMMA OBESE)
PRIJS: 24,95

 

Deze topper heb ik natuurlijk nog niet uitgelezen. Sterker nog, ik ben net pas begonnen maar wat is het een leuk, vernieuwend en vooral compleet boek voor alle vrouwen die een zwangerschap mogen genieten. Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 – van vrouw naar moeder. Deel 2- sport en training. Deel 3- recepten. Ja dames, naast alle ins en outs van zwangers zijn, bevallen en borstvoeding geven is dit boek gevuld met een compleet workout overzicht voor tijdens en na je zwangerschap. Fit blijven en weer back in shape komen, alles binnen handbereik. Alle oefeningen worden uitgelegd aan de hand van foto’s. Je hoeft geen fit-chick 4life te zijn om ze uit te kunnen voeren. De mama to be in het boek is Elske Sorel. Elske werkt al 6 jaar samen met Radmilo en is naast personal trainster bij het Soda team, mama van twee kids. Heel bijzonder om haar zwangerschap letterlijk te zien groeien in het boek. Na de geboorte van haar zoontje is ze dan ook te volgens tijdens het hele back in shape hoofdstuk.  Ik kan nu al zeggen dat deel 3 een van mijn favoriete delen is want dat is dus gewoon een heus kookboek. Ik herhaal – kookboek!. Niet 3 geinige preggo receptjes. Nee, vet veel healthy shit voor je ontbijt, lunch en diner. Daar wordt ik als kookboek-leip heel vrolijk van! Het boek is by the way ook echt een lust voor het oog want het zit bomvol prachtige foto’s.De grafische vormgeving is ook zwaar on point.  Radmilo doet geen beweringen en hij zegt al helemaal niet wat je wel of niet moet of mag doen. Naar je eigen lichaam luisteren is de mantra van dit boek. Het boek is met name een bundel van zijn jarenlange ervaringen en kennis met betrekking tot sporten en zwanger zijn.

Ik mocht als hoogzwangere mom-blogger bij de babayshower van dit boek zijn en dat vond ik echt te gek!
Lieve Radmilo, thanks voor having me!
En een hele dikke knuffel voor Elske die naast mama zijn ook nog zo’n mooie sportcarrière heeft!
Je bent een echte Boss Mom! 


Heel handig, de boeken hebben geen harde rug.
Je kunt hte boek dus helemaal open geklapt neerleggen bij het na doen van de workouts of tijdens het bereiden van de recepten.
Zonder dat de bladzijdes dreigen om te slaan. – Hoe handig!?

Er waren alleen maar lekkere healthy hapjes en sapjes. Oke – en een badkuip vol champagneflessen


Radmilo geeft een interview aan ShowNieuws SBS6

 


Elske in actie – back in shape!

Samen met super fit mom Elske Sorel.
heel toevallig woont elske ook in het mooie ALkmaar.

Achter de schermen bij het tot stand komen van het kookboek.
HOe mooi zijn deze food Pics?

Happy met mijn MOM’S boek !
waaar natuurlijk een persoonlijk berichtje voor babyNovember in geschreven werd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *