Food

Echte healthy IJsjes!

21 juni 2018

De gemiddelde kindersnoet begint te glimmen bij het horen van “the magic word” ijs! Peach en Rebel zijn in ieder geval dol op ijsjes en vieren nog net geen feest wanneer ze er eentje mogen.

Misschien omdat ik er voor kies om het eten van ijsje te beperken tot feestelijke momenten. IJsjes eten is hier thuis dus een heuse happening. Zo blijft het een beetje speciaal, niks mis mee toch?

Koemelkallergie
Rebel heeft lang op haar eerste ijs-fissa moeten wachten. Als alternatief voor ijsjes die gemaakt zijn van melkproducten ben je al snel aangewezen op waterijsjes. Helaas  gaan die mega hardcore op veel suiker en toevoegingen. Daar word ik niet bepaald vrolijk! Daarom flanste ik zelf ijsjes in elkaar die Rebel uiteraard niet te pruimen vond. Jep, kieskeurig typje die meid. Van wie zou ze dat hebben denk je?!

Fruit op een stokje!
Nu heb ik een geweldig ijsje ontdekt! Ik mocht een event bijwonen waar ik de ijsjes van Sprimfruits mocht proeven. SprimFruits is ambachteliik gemaakt ijs van 100% fruit.  Maar dan ook echt! 100% Fruit op een stokje dus! . Ik wis niet wat ik proefde, zo ontzettend fris en smaakvol. Ik raakte aan de praat met Bas, eigenaar en ondernemer van Sprimfruits. Hij vertelde mij dat de ijsjes van Sprimfruits lactose, gluten en e-nummervrij zijn! De ijsjes bevatten alleen van nature in fruit aanwezige suikers en zijn totaly  vegan!

Voor Rebel met haar koemelkallergie was er nooit echt een leuk of lekkere alternatief op ijsgebied. Met de ijsjes van Sprimfruits is dit nu verleden tijd. Eindelijk heb ik een gezond en lekker alternatief gevonden waar iedereen van kan genieten. Met de zomer in aantocht moeten andere mama’s dit natuurlijk ook weten! Helemaal wanneer jouw kindje, of wie weet jijzelf wel, last heeft van allergieën. Ook heel fijn wanneer je een 100% vegan- lifestyle hebt!

 

SprimFruits
Nieuwsgierig geworden naar de SprimFruits ijsjes? Voor alle Alkies zijn er al twee verschillende verkooppunten.

SprimFruits zijn te verkrijgen bij de SPAR supermarkt op de Korte Vondelstraat 2-4 in Alkmaar. Maar je kunt ze ook scoren bij Fresh Patato op de Laat 156 ook in Alkmaar natuurlijk!

Deze zomer kun je SprimFruits op diverse festivals door het hele land tegenkomen. Maar ook in bedrijfskantines en scholen worden de smaakexplosies van Sprimfruits verkocht! Wil je meer weten over de ijsjes van SprimFruits? Klik dan hier.

Op naar een mooie zonnige zomer met heel veel healthy ijsjes!
Who’s with me?

x Jenn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *