Fashion

Fair Fashion Friday – LOD

10 januari 2019

“Kleding die lekker zit en fair is, hoeft per definitie niet meteen sexloos te zijn”

— Lotte Oudshoorn

Lotte Oudshoorn 
Design.

MEET LOD
Lotte
Oudshoorn is de trotse mama van haar kleine coolgirl Billie. Samen met haar liefde wonen zij in het midden van het land. Lotte ontwerpt, en maakt alle stukken voor haar eigen kledinglijn, LOD.

LOD is een aantal jaar geleden ontstaan als een dikke vette middelvinger naar de wegwerp mentaliteit in de kledingindustrie. Lotte wilt kledingstukken maken die een leven mee gaan omdat ze tijdloos, bizar comfy en toch stylisch zijn.

FAIR(TRADE) & MADE
De collectie maakt Lotte in haar eigen atelier, en koopt alle stoffen in Nederland in. Ze gebruikt geen plastic verpakkingen of plastic tags. Daarbij let LOD op de afkomst van de stof, en kiest voor fairtrade materialen. De stoffen zijn van bizar mooie kwaliteit, en er gaat niets van verloren! Van restmateriaal maakt Lotte de aller liefste kleerstjes voor mini’s. Maar ook worden restjes stof gebruikt om toffe scrunchies van te maken, bandana’s en bandeaus voor groot en klein

COMFY AF.
Het fijne aan Lotte haar collectie is de comfort. Deze winter staan oversizede items centraal, evenals rijke corduroy stoffen. Daarbij heeft LOD een “extra long sleves” mentaliteit. Yeahh – voor chicks met lange arme of liefde voor oversized mouwen. Naast het feit dat ik Lotte inmiddels al een paar jaar op Instagram volg, is Lot een super toffe chick die keihard heeft gebikkeld om dit allemaal te bereiken. Ze ging van een webshop naar een prachtige mooie nieuwe winkel, waar zij naast haar eigen collectie ook andere toffe fashion concepts verkoopt.

LOD maakt one of a kind sustainable fashion voor een betaalbare prijs. Zo kun je toch voor duurzame fashion kiezen, en support je een droom van een jonge ondernemer. Al mijn LOD items zijn nog steeds in top shape, en blijven in mijn capsule wardrobe’s terug komen.

Kimono
Luna Velvet Sweater
Jazz dress

Volg LOD op Instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste collectie.
Of breng een bezoekje aan de
webshop en ontdek nog veel meer fijne fair fashion!

X Jenn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *