Fashion

CAPSULE CONFESSIONS #5

24 oktober 2018

Al meer dan drie maanden niet meer “kansloos” gewinkeld bij de ZARA – H&M of COSTES en dat voelt goed! Ook Peach en Rebel zijn over op een capsule wardrobe en ik vertel je waarom. 

HELLELUJA
De eerste weken had ik ontwenningsverschijnselen. Niet meer standaard de ZARA of H&M binnenlopen voelde gek. Wanneer ik door de stad liep, ging ik serieus op automatische piloot die toko’s in. Nu voel ik mijn heel trots dat ik dit niet meer doe. Zo van; “Zie je wel Jenn, je heb het niet nodig”. Ik denk vooral aan de nare dingen waar ik niet meer aan bijdraag, doordat ik gestopt ben met kopen bij fastfashion ketens. Begrijp mij niet verkeerd, fastfahion-kleding vind ik heus niet lelijk. Sterker nog, ik zie genoeg leuke dingen. Maar alle achterliggende ellende met betrekking tot de manier waarop zulke bedrijven produceren en het milieu belasten, heeft mij doen beslissen hier anders mee om te gaan. Ik ben de afgelopen twee maanden niet van mijn capsule wardrobe geloof gevallen! Sterker nog, hoe meer ik mij verdiep in de duistere wereld van de kledingindustrie, hoe vastberadener ik ben om never nooit meer kleding te kopen bij zulke ketens. Halleluja!

THE GIRLS
Eerst dacht ik voor de meiden nog wel een uitzonderingen te maken. Af en toe en leuk ZARA’tje moest kunnen toch? Maar daar ben ik van terug gekomen. Zo had ik laatst weer een flater met een ZARA legging. Die legging ging na een wasprogramma op 30 graden, totaal z’n eigen leven lijden. Er was een pijp van de legging 10 cm gekrompen ten opzichte van de andere. Zo zonde van mijn geld, de stof en tijd die iemand voor een schraal loontje die legging in elkaar heeft zitten naaien. Nooit meer. Eerst dacht ik dat kleine kinderen geen “dure” kleding waard zouden zijn maar dat is niet waar. De mooie duurzame merkjes die ik bij Lou&Blue of KIXX koop, en dus in de kasten van de meiden hangen, blijven mooi. Het kan tegen een stootje en wasprogramma’s van 30 graden. Alles wat Peach heeft gedragen is nu voor Rebel en nog steeds in top conditie. Goedkoop is echt duurkoop en al helemaal niet duurzaam!

MINI CAPSULE
Voor de meiden dacht ik altijd dat het hebben van veel kleding een must was. Hoeveel kleding er op de planken bleef liggen was echt om te huilen. Ook voor de meiden heb ik zo mijn favo items die fijn bij ze zitten en mooi staan. Zo zonde dat er ook zoveel niet gedragen werd. Ik ben flink puin gaan ruimen en heb een capsule voor de meiden aangelegd. Hier ga ik later nog meer over vertellen en jullie laten zien wat ze nu in de kast hebben. Ik ben er zo blij mee!

SHOPPEN
Ik een nieuwe ACNE broek rijker en een duurzame panty van SWEDISH STOCKING via WOLF&STORM, wat trouwens een geweldig leuke duurzame, ecofriendly en vegan fashion-webshop is [nospon]! Ondanks dat mijn capsule nog voor 90% bestaat uit mijn “oude” kleding uit mijn vorige ZARA/H&M leven, ben ik niet als een malle duurzaam aan het inslaan. Ik ben mij nog heel erg aan het oriënteren op duurzame merken die mij aanspreken. Wanneer ik hier meer overzicht in heb, zal ik mijn lijstje met jullie delen. Ik kan eigenlijk niet geloven dat over iets meer dan een maand het eerste capsule seizoen er alweer opzit! Ik mag mijn herfst capsule ombouwen tot winter capsule. Maar ik ben heel veel items nog helemaal niet zat. Sterker nog, ik heb ondanks de veertig items nog heel veel niet echt gedragen. Mijn volgende capsule kan dus nog kritischer! Super leuke uitdaging waar ik jullie natuurlijk van op de hoogte ga houden!

 

X Jenn

 

2 reacties op “CAPSULE CONFESSIONS #5

  1. Super goed ik ben ook begonnen maar heb nooit zo duidelijk scheiding tussen seizoenen (behalve dan dikke vesten/korte broeken) dus vind t nog lastig per seizoen te wisselen denk ik. Nog eens goed over nadenken.

    Ik koop al heel lang tweedehands kleding voor de kinderen (nu meer voor dochter 2 dan zoon 5,5) je merkt dat je dan echt nog mooie kleding kan kopen (mingo-iglo indi-mini rodini-etc etc) dus dat die kwaliteit goed is. Daarnaast tweedehands kopen natuurlijk sowieso al goed! En heb serieus nu hele tas met 80% al tweedehands klaar staan voor een vriendin met baby meisje! Kan gewoon nog een ronde mee.

  2. Yes wat een leuke verrassing om de shop hier terug te zien! Lieve groetjes,Marlieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *