Fashion

Capsule wardrobe confessions #4

26 september 2018

Deze week had ik een capsule wardrobe dip. Ik vertel er over in deze blog en deel een capsule look met mijn nieuwe blouse. Die toch niet helemaal green is, helaas.

EEN DIP
Daar was hij dan, mijn eerste dip. Nee, ik voelde geen heimwee naar mijn oude kastinhoud. Het was ook niet zo dat ik een “Ik weet niet wat ik aan moet – Ik heb niks” moment had. Het gebeurde in de stad. Ik liep langs de etalage van een fastfashionketen en vond ineens alles leuk. Ze hadden “mijn” kleur gebruikt voor de nieuwe collectie en even was ik er ziek van dat ik mijzelf deze nieuwe lifestyle had opgelegd. Gelukkig kwam ik al snel tot mijn gezonde verstand, dit wil je niet Jenn. En inderdaad, ik wil niet dit soort ballententen sponsoren en ben niet naar binnen gelopen.  Dus 1-0 voor mij.

MOEILIJK
Waar ik soms ook van baal is dat het veel moeilijker is om duurzame brands offline te vinden. Ik ben zelf namelijk totaal geen online shopper en ga altijd in real life winkels naar binnen. Nu kan ik het in mijn eigen stadje veel lastiger (lees totaal niet) vinden. Ik had het leuk gevonden om al meer dingen uit mijn kast te kunnen vervangen voor mooie duurzame mode maar ik ben nog erg zoekende betreft brands. Het komt vast goed, ben ook nog maar een maand bezig.

HAPPY
Het geluksgevoel wat ik nog dagelijks krijg van mijn “lege” kast is trouwens bizar fijn. Ik ben elke dag oprecht gelukkig met het feit dat ik veel minder kleding heb. Mijn capsule ben ik nog niet zat en ik weet 100% zeker dat het zo blijft.

Ik sluit deze update af met een leuke tip en een nieuwe look. Zondag laat ik in mijn vlog mijn capsule tot zover zien en deel ik met jullie welke items er wat  mij betreft absoluut niet mogen ontbreken in je capsule!

Ga naar mijn youtubekanaal en abonneer je om de video van aanstaande zondag niet te missen!
Wil jij mij vragen stellen over deze capsule?
Laat dan een comment achter en wie weet beantwoord ik jouw vraag in de nieuwe update.

 

Mijn nieuwe look.
Ik scoorde deze oversized blouse van ARKET.

 

Skinny jeans ACNE

 

Laarsjes  Vic-Italy

Ik ben er heel blij mee. Het model en kleurgebruik is tijdloos. De blouse zit heerlijk en ik ben zelf dol op oversized fashion. Het feit dat ARKET erg veel doet aan achtergrond informatie geven over hun collectie (productie, materiaal, etc) is positief. Ook zijn de collecties blijvend per seizoen en komen er niet wekelijks nieuwe items bij. Toch blijft ARKET een zusteronderneming van H&M en ondanks hun groenere en tijdloze doelen eindigt het geld wel op de grote H&M hoop. Dat is jammer. Maar goed, deze blouse ga ik zeker heel vaak dragen en nog lang plezier van hebben.

Hoe vind jij deze look? Let me know in een comment onder deze blog of op mijn Instagram.

 X Jenn

Ben je nog niet bekend met mijn capsule wardrobe avontuur? Bekijk dan deze video waarin ik je alles vertel over de reden om al mijn kleding weg te doen en mijn wens voor een duurzame garderobe. Check capsule wardrobe confessions #3 hier

Een reactie op “Capsule wardrobe confessions #4

  1. Misschien kun je ergens duurzame stof vinden en dan het model laten na maken wat je tof vind of ergens ziet hangen maar juist daar niet wil kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *