Fashion

Capsule Wardrobe confessions #3

19 september 2018

Yes! Ben ik weer met een update over mijn capsule life, welke nog steeds up and running is! Ook net je capsule begonnen? Ik deel een mega handige tip!

Outfit inspo. Twee lookjes met dit fuchia oversized vest van Sissy Boy.
Het vest kocht in vorig jaar december. De andere items zitten ook in mijn capsule en maken toch twee totaal verschillende outfitjes.

Hier draag ik het vest met een zwart topje en een highwaist pantalon. 

Maar past ook met dit okergele jurkje met een panty.

Er zijn nu ongeveer vier kledingstukken welke ik nog niet heb gedragen maar wel in mijn herfst capsule zitten. Ik twijfel om deze er uit te halen en mijn capsule aan te vullen met een wishlist item. Huh een wishlist item? Een capsule gaat toch over het “niet” kopen van kleding en blij zijn met wat je hebt? Ja, dat klopt. Hoe kan je dan een wishlist hebben? Nou, voor de capsule beginner is er vaak nog geen spraken van de perfecte capsule. Dit is iets wat moet groeien en je wel degelijk aankopen moet doen om de perfecte wardrobe aan te leggen zodat je tijdloze combinaties kunt blijven maken.

Voor mij houd de ideale capsule wardorbe in; tijdloze en duurzame (basis) items welke als een rode draad door al mijn capsules lopen. Gaandeweg ben ik er achter gekomen dat er bepaalde stukken echt ontbreken in mijn kast. Deze noteer ik op mijn lijstje “Wat mis ik in mijn capsule?” en probeer zo nu en dan iets van mijn lijstje te schrappen door het aan te schaffen. Dan krijgen ze een vinkje en dat geeft een super bevredigend gevoel.

Ik kan natuurlijk alles in één keer kopen maar dan ben ik vervolgens broke, but broke. Dat is natuurlijk ook niet de essentie van een capsule wardrobe. Het gaat erom dat je echt goed nadenkt over wat je aanschaft. Ik verdiep mij in het merk, hoe en waar de kleding wordt geproduceerd etc. Gebeurd dit op een eerlijke manier? Is de kwaliteit goed en worden er duurzame materialen gebruikt? Ga ik dit minstens 30x dragen? Allemaal dingen waar ik rekening mee houd voor ik überhaupt iets koop.

Dat was vroeger wel anders. Ik lette alleen op de prijs en dacht vaak oh lekker goedkoop neem ik mee. Eigenlijk dacht ik niet eens na. Ik kocht gewoon om het kopen en was daardoor eigenlijk nooit blij. Gelukkig zijn die tijden voorbij.

Ben jij ook net begonnen met het aanleggen van je capsule en je perfecte wardrobe nog aan het opbouwen? Maak een “Wat mis ik in mijn capsule” voor jezelf. Zet er op wat écht ontbreekt. Het is niet de bedoeling om van een digitaal winkelmandje een bodemloze put te maken maar ga echt goed nadenken over je wensen. Het lijstje houd het overzichtelijk en voorkomt dat je onnodig dingen gaat “wensen” die je eigenlijk niet nodig hebt.

Ik heb 7 items op mijn lijstje. Deze items zijn gefocust op de herfst en winter. De items die ik aan wil schaffen kan ik voor beide capsules gebruiken en dus echt mega lang dragen. Ik heb al 2 items weg kunnen strepen en voordat ik deze blog ging maken heb ik item nummer 3 gekocht.

Ik deel mijn lijstje hier met jullie.

Zoals je ziet zijn het echt mooie basisstukken waar ik naar opzoek ben. Ik heb ook al een blazer op het oog. Deze zag ik bij Vanilia. Ik ga hem eerst eens passen, kijken of ik in reallife net zo enthousiast ben. Ook wil ik nog wat meer over Vanilia te weten komen. Ze doen heel veel aan duurzaamheid, dat vind ik belangrijk.

Tussenstand in de kast: 41 items.

X Jenn

Ben je nog niet bekend met mijn capsule wardrobe avontuur? Bekijk dan deze video waarin ik je alles vertel over de reden om al mijn kleding weg te doen en mijn wens voor een duurzame garderobe. Check capsule wardrobe confessions #2 hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *