Fashion

Capsula Wardrobe Confessions #2

12 september 2018

Ik doe het alweer twee weken met mijn minimalistische kast inhoud en kocht voor het eerst nieuwe kledingstukken. In deze blog  vertel ik waarom en show ik je welke!

Het is een proces zo’n capsule wardrobe. Je hebt het niet meteen onder de knie en soms ervaar je zelfs lichte paniek. Het zijn slechts bijwerkingen van het ontspullen, dat gevoel zakt af. Trust me! Ik heb nog steeds niet een look dubbel aangehad. Wel heb ik bepaalde tops en broeken al vaker gedragen maar altijd nog kunnen combineren tot nieuwe outfitjes. De kick die je daar van krijgt is echt te leuk!

Sowieso krijg ik mega veel energie van mijn capsule avontuur en jullie super lieve reacties en berichtjes helpen hier ook aan bij. Inmiddels ben ik lekker aan het speuren geweest naar online inspiratie en zo vond ik dit Instagram account van useless_dk . Signe Hansen is een Deense blogster en youtuber en bovenal capsule wardrobe queen! Haar lifestyle is gebaseerd op duurzaamheid, minimalisme en vooral op het minder gebruiken van spullen (use less)! Signe is mijn nieuwe bff (fangirl hier) en ik vind het heel inspirerend om haar te volgen.

Ook ben ik al wat meer thuis in eco-brands en vind het tof dat op internet hier veel over te vinden is. Via google kwam ik terecht bij een artikel op GROWTHINKERS.NL waar je een lijstje kunt vinden met leuke (hippe) duurzame kledingmerken. Check het even als je net als ik wat inspiratie kunt gebruiken.

Deze week is het dan toch echt gebeurd, ik heb twee mooie nieuwe kledingstukken gekocht. Mijn droom skinny jeans van ACNE en een (regen)jas van MAJEM. Het grootste verschil met “vroeger” was dat ik deze kledingstukken echt goed heb aan gepast. Dat deed ik voorheen niet want als kleding niet zo goed of mooi zat boeide mij dat niet omdat het toch goedkoop was of slechts voor een paar keer dragen. SAD!

Mijn nieuwe skinnyjeans is life! ACNE wint nog geen prijzen op gebied van milieuvriendelijkheid maar zijn wel aangesloten bij Fair Ware Foundation. FWF  is een organisatie die zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden in de kleding industrie. Wel zet ACNE een statement met de patches op hun broeken. Die zijn van een bepaald materiaal gemaakt dat gaat “leven” naarmate je de broek langer draagt. Het is de kick (vindt ANCNE) om aan de patch te zien hoe oud een broek al is. In hun ogen ben je een baas wanneer je dus een verdragen patch hebt maar nog steeds je broek rockt. Dat is dan weer duurzaamheid. Ik heb nog nooit een skinnyjeans gehad die zo mooi en lekker zit. Hij gaat mee naar mijn volgende capsule (winter) en daardoor hoef ik helemaal geen broek meer aan te schaffen voor de komende seizoenen, lees: half jaar!

Ook kocht ik deze regenjas van MAJEM Amsterdam. Een brand welke fashionable regenjassen maakt van gerecyclede plastic flessen. Hoe tof is dat! De jassen van MAJEM bevatten geen schadelijke stoffen en worden onder veilige en gezonde werkomstandigheden geproduceerd. Deze jas heb ik met voorbedachte raden aangeschaft en gaat ook mee op mijn reis naar IJsland. In de herfst zal ik extreem veel plezier aan de jas beleven en omdat hij tijdloos is kan hij nog heel veel jaren meedoen in mijn capsules. Zeg nou zelf, ooit zo’n fancy regenjas gezien?

 

 

Tussenstand in de kast: 41 items zonder jassen en schoenen maar twee duurzame items rijker.

 X Jenn

Ben je nog niet bekend met mijn capsule wardrobe avontuur? Bekijk dan deze video waarin ik je alles vertel over de reden om al mijn kleding weg te doen en mijn wens voor een duurzame garderobe. Check capsule wardrobe confessions #1 hier

 

 

 

3 reacties op “Capsula Wardrobe Confessions #2

  1. Tof! Inspirerend ook en mega herkenbaar al die Zara en andere mode-items seizoensgerelateerd! En wat is je design van je website mooi geworden! Overzichtelijk, duidelijk en een fijne lay-out. Werk je met wordpress?? En zo ja, heb je tips om het (een beetje simpel) aan te passen?

  2. Hé, wat leuk! Ik ben bezig met hetzelfde proces en kocht ook de regenjas van Majem een week geleden. Ik ben er heel blij mee en vooral omdat je er dus ook mee kunt fietsen zonder dat je benen nat worden! De rits op de zijkant kun je opschuiven en dan kun je de jas over je stuur leggen. Ik heb het niet geprobeerd, want nog geen regen (YES EN BALEN), maar het klinkt zo ideaal. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *