Fashion

Capsule Wardrobe Confessions #1

5 september 2018

Vanaf vandaag zal ik elke week een Capsule Wardrobe update met jullie delen. Hoe gaat het nu? Lukt het nog? Waar loop ik tegen aan of wat is juist makkelijk? Ook zal ik lookjes met jullie delen en duurzame brands voor jong en oud.

Nou daar zit ik dan, achter mijn laptop in mijn panterprint shirtje van VERO MODA en roest kleurige pantalon van Frenken Fashion. Die eerste scoort een D label (slecht) op “Rank a brand” en die laatste is niets over te vinden. Ondanks dat het een (dure) Franse designerbrand is staat er nergens op internet iets over de werkwijze van Frenken Fashion. Via Rank a brand.nl kun je onderzoeken hoe duurzaam een merk is. Super interessant en shocking tegelijk. Mijn wardrobe is op dit moment alles behalve groen omdat ik nog in de detox fase zit. Het ontspullen en vanuit daar weer duurzaam verder gaan – Fashion detox dus.

Waarom deze capsule wardrobe, Jenn? Wat is het überhaupt? Ik voel je vragen en vertel je er alles over in deze youtube video. Die video moet je echt even zien om dit verhaal beter te kunnen begrijpen.

Inmiddels ben ik anderhalve week onderweg. Ik genoot van het uitmesten van mijn kast en het weg doen van zoveel kleding welke ik nauwelijks nog droeg en niet eens gelukkig van werd. Na een week zat ik op 53 items in mijn kast en inmiddels zijn dat er 44 geworden. Dit is nu alleen kleding en tel ik mijn schoenen, tassen etc. niet mee. De “perfecte” capsule bestaat uit 37 stuks kleding en daar zitten dan ook je schoenen, jassen en tassen voor het capsule seizoen bij. Hardcore dus. Zover ben ik nog niet. Wel wil ik rond die 37 kledingstukken uitkomen – GOALS!

Ik heb nog geen dag “spijt” gehad of het gevoel dat ik niet wist wat ik aan moest trekken. Sterker nog, ik heb in de afgelopen anderhalve week nog geen één keer het zelfde aan gehad! Het is zo leuk om alles met elkaar te blijven combineren tot andere lookjes. Ik word er echt mega creatief en vrolijk van.

Ook heb ik mijzelf voorgenomen om te stoppen met zeggen dat mijn kledingstukken “oud” zijn. De items die ik nu nog over heb zijn met liefde geselecteerd en veel daarvan is niet meer in de winkels te koop. Fastfashion is nu eenmaal snel uit het assortiment, een echte eco – no go. Deze week kreeg ik een compliment over mijn broek en mijn antwoord was meteen; “Oh joh, die is al oud” Hoe negatief? Vanaf nu mag ik alleen nog zeggen; “Thanks, hij is duurzaam” 😉 .

Natuurlijk ga ik niet alles wat ik nu nog van H&M en ZARA heb zomaar weggooien. Ik wil het wel combineren met betere brands, ook dat is een mooie stap. Ik ga mezelf niet straffen voor de minder groene keuzes maar probeer altijd beter te kiezen. Bewust zijn van je keuzes is het belangrijkste, als je acht keer duurzaam kiest en twee keer niet, ben je ook gewoon lekker bezig. Probeer het zelf eens, het geeft echt een goed gevoel! Als ik het kan, kan jij dit ook.

Ik hoop in mijn volgende update te kunnen zeggen onder de 40 items te zitten. Keep you posted!

x Jenn

Een reactie op “Capsule Wardrobe Confessions #1

  1. Hi Jennifer,

    Ik google ook regelmatig op rank a brand. En was net op zoek naar Frenken (want 786 fridge had weer iets moois). Joline Jolink is wel duurzaam en heeft ook mooie stukken! Maar wat een teleurstellingen soms idd. Gelukkig is nieuwe merken ontdekken ook leuk 🙂
    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *